Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Brno
5-6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: September - Brno

Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University, EduPlanet

Studera medicin i Tjeckien!

Drömmer du om att bli  läkare, tandläkare eller fysioterapeut och samtidigt uppleva något helt nytt genom utlandsstudier? Då ska du ansöka till Masaryk University i Tjeckien genom EduPlanet! I den populära studentstaden Brno. erbjuds allt från shopping och uteliv till fina vandringsområden i dess utkant. Gillar du att träffa nya människor och känner dig redo för en utbildning utomlands, är det här helt rätt alternativ för dig!

EduPlanet samarbetar med den medicinska fakulteten vid Masaryk University. Det är en av de äldsta institutionerna och den praktiska utbildningen sker på de två universitetssjukhusen Bohunice och St. Anne’s. Utbildningen går på engelska och en läkarlegitimation härifrån är giltig även i Sverige.

Fräscht universitet med gamla anor

Masaryk University i Brno grundades 1919 och har idag ungefär 43 000 studenter, varav många är internationella studenter från hela Europa. Brno är en riktig studentstad och universitetet är det näst största i Tjeckien. Skolans lokaler är nya och fräscha och både undervisning och forskning håller hög nivå. Antagning sker genom antagningsprov.

Jobba i vilket EU-land du vill!

Eftersom det finns särskilda direktiv inom EU är det ett trygg val att läsa till läkare/tandläkare i Polen. De gemensamma direktiven innebär att att ditt utbildningsbesvis godkänns av varje EU-land och ger dig tillstånd att jobba som läkare/tandläkare där, utan krav på kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Att läsa en medicinutbildning i Tjeckien är ett utmärkt alternativ!

Bara med EduPlanet Medicin

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du: 

  • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
  • Antagningsbedömning.
  • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
  • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
  • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
  • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.
För mer information om Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningsprocess & Krav

Antagningkrav:

  • Slutbetyg från gymnasiet med behörighet till svenskt universitet
  • Minst 18 år gammal
  • Gjort och klarat antagningsprovet

Antagningsprov:

Du som söker till medicinutbildningarna vid Masaryk University måste göra ett antagningstest. Du kan välja att skriva testet antingen i Sverige eller i på plats i Tjeckien. Testet kan göras 1 gång per år.

Testet består av tre deltest i ämnena biologi, kemi, och fysik/matematik. Varje deltest har 40 multiple-choice frågor med fem svarsalternativ, varav ett är korrekt. Varje deltest tar 60 minuter. För att skriva testet behöver du en enkel miniräknare, men du får inte ta med annat referensmaterial.

Tips för att klara antagningsprovet - EduPlanet PreMed!

För att klara antagningsprovet måste du förbereda dig. EduPlanet har en helt unik förberedande så kallad Pre Medical Course under vår och höst varje år. Kursen hålls på engelska Online och Live i realtid med uppkopplad lärare och studenter i Virtual Classroom. Du kan alltså sitta uppkopplad på valfri plats. Dessutom spelas samtliga lektioner in för att kunna använda för repetition. Mer info om kursen EduPlanet PreMed finns under utbildningar här på Studentum. Kontakta också gärna EduPlanet på mail eller ring 018 - 55 10 20 för mer information.

Genomgång Antagningsprocess - medicinwebinar

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Masaryk University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som oftast hålls varje torsdag under eftermiddag/kväll. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Anmäl dig till webinariet eller få ansökningsblanketter genom att skicka in en intresseanmälan här!

Boende och Fritid

Brno – Tjeckiens mesta studentstad

Universitetsstaden Brno, med sina 400 000 invånare, lockar studenter från hela världen!  Här blandas traditionellt tjeckiskt med allt som en europeisk storstad kan tänkas ha. Staden är lagom stor för att du som student relativt enkelt ska kunna ta dig runt. Här finns ett kullerstensbelagt centrum med butiker, restauranger och kaféer samt kulturella sevärdheter så som St. Peter- och Paulskatedralen. Här finns även ett pulserande nattliv,som lockar många studenter!  gröna kullar,stora vingårdar och frodig natur är vad som omsluter Brno. En stad som är svår att inte tycka om med andra ord! 

Boende

Studentboende passar dig som snabbt vill komma in i studielivet och lära känna nya vänner!  I Vinařská, som ligger tio minuter med spårvagn från centrum, bor de flesta internationella studenter. Här delar du boende med en annan student och rummen är utrustade med allt du kan behöva. I området finns även gym, bastu, kafé och matsal. Vill du hellre hyra privat går det givetvis bra. Ta kontakt med EduPlanet så hjälper de dig med mer praktisk information om boendealternativen.

Fritid

Brno ligger i Moravien i södra delen av Tjeckien. Landskapet är vackert med vingårdar och böljande kullar i söder, och de Bohemsk-Moraviska högländerna i norr. Tar du dig utanför staden finns det med andra ord mycket goda möjligheter för vandring, camping, skidåkning och andra äventyr. Alla studenter vid Masaryk University måste dessutom varje termin välja en av universitetets många sportkurser, för att främja tankesättet ”healthy body, healthy mind”.

Kurser

Läkarprogrammet

Läkarutbildningen är sex år och inkluderar allt från grundläggande teoretiska kurser inom fysiologi och kemi till mer kliniskt förberedande kurser som immunologi, mikrobiologi och neurologi. Det sista året tillbringar du på ett av universitetssjukhusen på praktik, antingen Bohunice eller St. Annés. Du studerar även tjeckiska för att lättare kunna utföra praktiken sista året. All annan undervisning sker på engelska.

Tandläkarprogrammet

Tandläkarutbildningen är fem år och består av ämnen så som anatomi, biologi, förebyggande tandvård och kirurgi. Ju längre fram i utbildningsprogrammet du kommer, desto mer specialiserande och praktiska blir kurserna. I slutet av utbildningen har du en praktik på 15 veckor. Praktik ska även utföras under sommaruppehållen. Precis som i läkarprogrammet ingår kurser i tjeckiska, men all annan utbildning sker på engelska.

Fysioterapeutprogrammet

Fysioterapeututbildningen är tre år långt och är på engelska, även om kurser i det tjeckiska språket ingår. Här blandas teori med praktik och du får läsa kurser i såväl anatomi, fysiologi, biokemi som patofysiologi.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Kontakta Eduplanet för termins- och provavgifter.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Läkarutbildning Tjeckien - Masaryk University, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: