Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Tjeckien - Charles University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Prag
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: september 2020 - Prag

Läkarutbildning Tjeckien - Charles University, EduPlanet

Studera till läkare med Språkpunkten!

Studera till läkare i Tjeckien!

Vill du bli läkare och samtidigt få nya upplevelser genom utlandsstudier? Ansök då till Charles University i Prag genom EduPlanet. Ett av världens äldsta universitet med anor ända tillbaka till 1348.

På Charles University går studenter från hela Europa och universitetet har ett mycket gott rykte världen över. Faktum är att universitet toppar många rankningslistor, däribland Jiaotong University i Shanghais lista, QS World University Rankings och Times Higher Education World University Rankings. Här kan du studera till läkare på sex år, vilket ger dig titeln Medical Doctor (MD).

EduPlanet samarbetar med Charles Universitys andra medicinska fakultet, vilken bildades i början av 1900-talet. Idag utbildar de mer än 1 000 läkare varje år och en växande andel av dessa är svenskar. I området finns flera bibliotek och studielokaler där du som student kan utföra dina uppgifter.

Jobba i vilket EU-land du vill!

Eftersom det finns särskilda direktiv inom EU är det ett trygg val att läsa till läkare/tandläkare i Polen. De gemensamma direktiven innebär att att ditt utbildningsbesvis godkänns av varje EU-land och ger dig tillstånd att jobba som läkare/tandläkare där, utan krav på kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Att läsa en medicinutbildning i Tjeckien är ett utmärkt alternativ!

Bara med EduPlanet

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du: 

  • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
  • Antagningsbedömning.
  • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
  • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
  • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
  • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
  • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

För mer information om Läkarutbildning Tjeckien - Charles University, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Charles University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som oftast hålls varje torsdag under eftermiddag/kväll. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Antagningskrav 

För att komma in på Charles University skall du klara universitetets antagningsprov som du gör på plats i Prag. Läs mer om hur detta ser ut nedan! Du ska ha ett slutbetyg med behörighet till svenskt universitet när du börjar dina studier, men det går bra att ansöka och skriva provet redan innan du tagit studenten. 

Antagningsprov

Provet görs på plats på universitet i Prag. Det brukar finnas två datum att välja på, du får endast skriva provet en gång per år. Provet består av fem delar med 60 poäng på varje, biologi, kemi, fysik, logik och en intervju. De första fyra delarna är skriftliga och man har max 75 minuter på sig. Varje del består av 15 frågor. Logikdelen består av uppgifter som liknar de du kan hitta i ett vanligt IQ-test, dvs. bilder där du skall upptäcka ordningsföljd och logiska likheter. 

Intervjudelen är ganska enkel, förutsatt att du har en bra nivå på din engelska. Studenten drar två frågor slumpmässigt ur ett set med frågekort. Exempel på frågor kan vara:


- Är det ok för en läkare att engagera sig känslomässigt i sina patienter?
- Ska sjukvård vara gratis för alla?
- Kan en läkare i något fall tvinga en patient till behandling?

Kontakta EduPlanet för att få en detaljerad guide om ansökan och hjälp hela vägen.

Boende och Fritid

Prag - en av de vackraste städerna i Europa

Många anser att Prag är en av de vackraste huvudstäderna i Europa med sina kullerstensgator, kupoler från barocken och medeltida spiror. Huvudstaden kallas ofta för en magisk och vacker stad och många återvänder för den romantiska atmosfären.

Boende

Som student kan du välja mellan olika boendealternativ beroende på vad du föredrar. Vill du hyra en privat lägenhet eller ett rum går det bra, lättast är att få tips av skolan om seriösa företag. Vidare finns ett flertal boendealternativ, vilket passar dig som snabbt vill komma in i studielivet och lära känna andra studenter. De olika boendena är belägna på 1,5-13 kilometers avstånd till skolan och blir snabbt fyllda. Var därför ute i god tid om du föredrar detta alternativ.

Fritid

Prag har ett oändligt utbud av aktiviteter att göra på fritiden. Förutom otaliga caféer, barer, och restauranger så universitetet också stort antal studentföreningar både inom Andra Fakulteten och tillsammans med resten Charles University. Du som internationell student blir varmt välkommen av äldre studenter under Freshers Week och kommer snabbt in i gemenskapen.

Du som verkligen vill fokusera på plugget hittar flera bibliotek och andra bra studielokaler runt om Prag, varav ett är öppet dygnet runt (!). Men kom ihåg - man sprintar sig inte igenom ett maraton, och du tjänar verkligen på att ha det lite roligt utanför dina studier.

Kurser

Läkarprogrammet

Läkarprogrammet är sex år långt och går helt och hållet på engelska. De första tre åren är främst teoretiskt inriktade med kurser så som biokemi och anatomi, medan de tre återstående åren är mer kliniska. Då ingår kurser i såväl pediatrik, farmakologi som internmedicin. Undervisningen tar plats på stadens universitetssjukhus, vilket kräver att studenterna även läser kurser i tjeckiska. Enligt tidigare svenska studenter vid Charles University är detta ett kul och annorlunda avbrott i studierna.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Kontakta EduPlanet för aktuella terminsavgifter.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Tjeckien - Charles University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Läkarutbildning Tjeckien - Charles University, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: