Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Szczecin
5-6 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Startdatum: Höst - Szczecin
Sista ansökan: 2018-07-31

Läkarutbildning Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet

Pomeranian Medical University - Populär läkarutbildning i Polen

Pomeranian Medical University – Populär läkarutbildning i Polen

Vill du läsa till läkare/tandläkare utomlands, men ändå ha nära hem till Sverige? Lockar ett populärt univeristet med låga priser dig? Välj Pomeranian Medical University i Polen! De har både tandläkar- och läkarutbildningar!

Sedan 1996 har PMU tagit emot internationella studenter till deras populära engelskspråkiga program. Skolan bildades 1948 och har idag över 4000 studenter. Varje år antas 120 personer till deras läkarutbildning och 30 till tandläkarutbildningen. Många lockas av de låga priserna och den höga standarden. Läkarutbildningen är känd för sina trevliga lärare och små klasser med god sammanhållning.

Jobba i vilket EU-land du vill!

Eftersom det finns särskilda läkardirektiv inom EU är det ett tryggt val att läsa till läkare/tandläkare i Polen. De gemensamma direktiven innebär att din examen godkänns av varje EU-land och ger dig tillstånd att jobba som läkare/tandläkare där, utan krav på kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Att läsa en läkarutbildning i Polen är ett utmärkt alternativ!

Bara med EduPlanet

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du: 

  • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
  • Antagningsbedömning.
  • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
  • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
  • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
  • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
  • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Pomeranian Medical University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som hålls varje torsdag mellan kl 17.00-18.00. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Grundläggande behörighetskrav:

För att få ansöka måste du ha läst minst tre kurser inom ämnena Kemi, Biologi eller Fysik. Minst en av dessa kurser måste ha lästs på 2-nivå.
Du måste ha minst D i betyg i ovanstående ämnen. Om du har läst 2 kurser i ett ämne är det ok att ha lägre betyg än D i kurs 1, men inte i kurs 2. Den högre kursen måste alltid ha betyg D eller högre.

Du måste göra ett engelsktest: IELTS, TOEFL eller Cambridge med följande lägsta resultat:
IELTS: 6.5 
TOEFL iBT: 87

Kontakta EduPlanet för mer information om behörighetskrav.

Ansökan: 

EduPlanet hjälper dig med din ansökan från början till slut. Du får en personlig kontakt hos dem som du alltid kan vända dig till om något känns oklart. Börja med att kontakta dem för att beställa ansökningshandlingar.

Boende och Fritid

Szczecin – Havsnära stad full av historia

Redan på 800-talet påbörjades byggandet av den första borgen i Szczecin och omgivande bebyggelse längs floden Oder. Idag är staden upp- och något ombyggd efter världskrigen och är en modern stad med breda avenyer och massor av gröna parkområden. Att staden ligger så nära Östersjön är väldigt populärt bland universitetets studenter, särskilt de svenska då det ofta går färjor till Ystad därifrån!

Boende

I Polen har de inte samma kösystem som Sverige när det gäller hyresrätter så du har stor chans att hitta ett boende som passar dig – snabbt. Många väljer att bo tillsammans med vänner för att hålla nere kostnaden. PMU:s egna studentboenden ligger 1 kilometer från skolan och erbjuder studenter korridorsrum. De ligger nära både mataffär, parker och det sjukhus du kan få praktisera på. Här finns en byggnad som heter Eskulap som erbjuder rum för dig som inte är från Polen.

Fritid

Om du tycker att Szczecin känns lite som Paris har du rätt. Stadsplaneringen ritades av samma stadsarkitekt som den franska huvudstaden, och än idag är det en stil dagens Szczecin följer allt eftersom staden växer. Som turist (eller student) här tar du med fördel en promenad längs med hamnområdet eller får en guidad tur i det gamla pommerska slottet. Ett annat hett tips är Old Town, eller som det kallas i folkmun ”Brand New Old Town”. Denna stadsdel började byggas på nytt under 1900-talet och är fortfarande inte klar, men är helt klart värt ett besök. Shopping och nattliv hittar du givetvis i överflöd.

Utbildning

Läkarprogrammet 

6-årig utbildning på engelska som ger dig titeln Medicinae Doctor (MD). De två första åren läser du och din klass grundläggande kurser i bl.a. fysiologi och kemi. Ert tredje år studerar ni kliniskt förberedande ämnen som immunologi och internmedicin. Fjärde och femte året ägnas åt mer avancerade kurser som onkologi och neurologi. Det sjätte året gör ni praktik på ett universitetssjukhus. Programmet omfattar 360 ETCS-poäng (motsvarade 360 HP).

Tandläkarprogrammet

5-årig utbildning på engelska som ger dig titeln Lekarz Dentysta (Tandläkare). Universitetet är känt för att ha en hög standard på sin tandläkarutbildning med väldigt modern utrustning. I utbildningen ingår grundläggande kurser i bl.a. medicinsk kemi, biofysik, cellbiologi och kliniskt förberedande kurser som patofysiologi och medicinsk psykologi samt kliniska kurser inom bl.a. endodonti, protesläsa och oralkirurgi.

I båda programmen ingår obligatoriska kurser i polska för att du ska kunna göra praktik i landet. Utbildningen är på engelska så du behöver inte lära dig akademisk polska.

Studera medicin utomlands – går det?

En vanlig fråga vid läkarstudier utomlands är huruvida läkarlicensen är giltig i Sverige vid avlagd examen. Svaret är givetvis ja. Det finns nämligen särskilda läkardirektiv inom EU som innebär att alla medlemsstater godkänner utbildningsbeviset från andra EU-länder utan kompletterande utbildningar eller språkkunskaper. Det enda du som nyutexaminerad läkare behöver göra för att arbeta som läkare i Sverige är att ansöka om en läkarlegitimation av Socialstyrelsen. Dit kan du även rikta dina eventuella frågor om din examen.

Kostnader

Läkarprogrammet:

År 1 - 2: €10 500 per år
År 3 - 6: €11 000 per år 

Tandläkarprogrammet:

År 1 - 2: €10 500 per år
År 3 - 5: €11 500 per år

Ansökningsavgifter:

Ansökningsavgift: 85 PLN, ca 200 SEK

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner