Visa studentum.se som: Mobil

Istituto Europeo di Design - Spanien, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Barcelona, Madrid
1-4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Istituto Europeo di Design - Spanien, EduPlanet


Läs design på Instituto Europeo di Design i Spanien

EduPlanet är svensk representant för Istituto Europeo di Design (IED). IED är idag en av världens främsta skolor inom design och mode.  IED har som målsättning att ge modedesigners och kommunikatörer de kunskaper och färdigheter som krävs för att möta industrins krav. Deras undervisningsmetod går ut på att kombinera kunskap med praktisk förmåga. Som svensk student på IED kan du finansiera dina studier med studiemedel från CSN. VI hjälper dig att ansöka om det.


IED har starka relationer till framstående företag inom mode och design och efter avslutad kurs på skolan har du stora möjligheter att påbörja en karriär inom mode- och designvärlden.

På samtliga skolor arbetar studenterna kreativt i moderna ateljéer med hjälp av den senaste tekniken, produktionen och forskningen. Handledningen sker av professionella lärare som alla är verksamma inom design.

IED är en mycket internationell skola med studenter från hela världen. Varje år tar skolan emot ca 9000 studenter från mer än 90 olika länder.

På IED har du chansen att studera en treårig utbildning inom ditt favoritområde. Skolan erbjuder ett brett utbud av yrkesförberedande kurser. Kurserna ges till ett begränsat antal studenter som vill utveckla sin talang och kreativitet och använda det i yrkeslivet. Skolans övningar har tre huvudsakliga målsättningar: att ge kunskap om teknik, material och designkultur; att skapa en förståelse av marknaden samt utveckla en förmåga att kommunicera designkvalité.

IED har designskolor på flera orter i tre olika länder. I Italien, där skolan grundades, har de skolor i  bla Rom, Milano, Florens och Turin. I Spanien har IED två skolor i Barcelona och Madrid. Kontakta oss om du vill ha mer detaljerad information om någon av dessa skolor, vår hjälp är gratis!

För mer information om Istituto Europeo di Design - Spanien, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

 • Minimiålder: 18 år
 • Godkända gymnasiebetyg
 • EduPlanet ansökningsformulär
 • Uppsats
 • Portfolio
 • Personligt brev
 • CV

Ansökningskraven kan variera beroende på program så kontakta gärna EduPlanet för att veta vad som krävs för just ditt program.

Vi mailar dig gärna vår ansökningsguide till skolan.

Boende och Fritid

IED har inget eget boende på sina campus men kommer gärna med bra tips på var du söker. Kontakta gärna EduPlanet för mera information.

Visum

Det krävs inget visum i Spanien för svenska studenter.

Treåriga Diplomkurser

De 3 och 4-åriga programmen på IED är godkända av CSN. Läser du ett helt program har du i slutet en motsvarande kandidatexamen inom valt område. Kurserna startar i oktober varje år.

 • Jewellery Design
 • Fashion Design
 • Graphic Design (4 år)
 • Fashion Marketing & Communication
 • Fashion Stylist
 • Product Design
 • Interior Design (4 år)

Observera att vissa programavvikelser kan ske beroende på kursort!

Ettårskurser

För dig som inte vill binda upp dig på en treårig utbildning erbjuder IED ettåriga intensivkurser. Dessa motsvarar de tre första terminerna på de treåriga utbildningarna.

Kurserna består av teori följt av kreativa workshops där studenterna skolas in i det italienska designsystemet. Målet är att på bästa sätt förbereda studenterna inför en karriär inom mode och design. Kontakta EduPlanet för aktuella kurser för detta läsår.

Examen & Intyg

Vid avslutat program ges du ett diplom som intygar programmet du läst. 

 

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Istituto Europeo di Design - Spanien, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Marziech Chariri
(4)
It is not for the faint-hearted! There is a lot of work, tight schedules and high demands on the students. But that is exactly what you should expect from a top school!
Beställ information

För att få mer information om Istituto Europeo di Design - Spanien, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner