Visa studentum.se som: Mobil

Istituto Europeo di Design - Italien, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Cagliari, Florens, Milano, Rom, Turin, Venedig
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: - Rom

Istituto Europeo di Design - Italien, EduPlanet


Utbildningar inom design med EduPlanet på Instituto Europeo di Design

Istituto Europeo di Design (IED) är idag en av världens främsta skolor inom design och mode.

IED har som målsättning att ge modedesigners och kommunikatörer de kunskaper och färdigheter som krävs för att möta industrins krav. Deras undervisningsmetod går ut på att kombinera kunskap med praktisk förmåga.

IED har starka relationer till framstående företag inom mode och design och efter avslutad kurs på skolan har du stora möjligheter att påbörja en karriär inom mode- och designvärlden.

På samtliga skolor arbetar studenterna kreativt i moderna ateljéer med hjälp av den senaste tekniken, produktionen och forskningen. Handledningen sker av professionella lärare som alla är verksamma inom design.

IED är en mycket internationell skola med studenter från hela världen. Varje år tar skolan emot ca 9000 studenter från mer än 90 olika länder.

IED har du chansen att studera en treårig utbildning inom ditt favoritområde. Skolan erbjuder ett brett utbud av yrkesförberedande kurser. Kurserna ges till ett begränsat antal studenter som vill utveckla sin talang och kreativitet och använda det i yrkeslivet. Skolans övningar har tre huvudsakliga målsättningar: att ge kunskap om teknik, material och designkultur; att skapa en förståelse av marknaden samt utveckla en förmåga att kommunicera designkvalité.

Kurserna ges antingen på både italienska och engelska eller på enbart ett av språken. Utbildningarna kan kombineras med en förberedande språkkurs.

För mer information om Istituto Europeo di Design - Italien, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

 • Minimiålder: 18 år
 • Godkända gymnasiebetyg
 • Portfolio
 • Uppsats
 • Personligt brev
 • EduPlanet ansökningsformulär

Ansökningshandlingar kan variera beroende på vilket program du söker in till. Kontakta EduPlanet för vad du behöver för just ditt program.

Vi mailar dig gärna vår ansökningsguide. Maila oss om du vill det - vår hälp är gratis!

Boende och Fritid

IED har inget eget boende på campus men kommer gärna med tips på var du skall söka. Kontakta gärna EduPlanet för mera information!

Visum

Det krävs inget visum för svenska medborgare.

Treåriga Diplomkurser i Milano

 • Jewellery Design
 • Fashion Design
 • Fashion Communication
 • Fashion Stylist
 • Fashion Marketing
 • Product Design
 • Interior Design

Programmen kan du söka studiemedel för.

Sommarkurser på 3-4 veckor finns också, observera att dessa dock inte är studiemedelsberättigade.

Fritid

I Milano råder storstadspuls dag som natt. Det finns alltid någon konsert, utställning, fotbollsmatch eller marknad att besöka. Om du ledsnar på storstadslivet finns även närheten till vacker natur. Ta till exempel en tur till sjöarna Lago di Como och Lago di Garda. Om du gillar Formel 1 kan du ta tåget till staden Monza strax utanför Milano.

Milano är kanske främst känd som en av världens främsta modestäder. Här kan du vältra dig bland exklusiva butiker och titta in i de glamorösa skyltfönsterna.

Ettåriga kurser

För dig som inte vill binda upp dig på en treårig utbildning erbjuder IED ettåriga intensivkurser (Academic Year). Dessa motsvarar de tre första terminerna på de treåriga utbildningarna.

Kurserna består av teori följt av kreativa workshops där studenterna skolas in i det italienska designsystemet. Målet är att på bästa sätt förbereda studenterna inför en karriär inom mode och design.

 • Fashion and Textile Design
 • Jewellery Design

Observera att vissa programavvikelser kan ske år från år.

Kurser

De mest populära utbildningarna på IED är deras Bachelorprogram på tre år, De erbjuder även kurser på 1år och sommarkurser. Vill du veta mer om kurserna kan du besöka EduPlanets hemsida, där hittar du utbudet av de olika kurserna som erbjuds och info kring dem. 

Kostnader

Beställ mer information om aktuella priser här! 

Vår hjälp är som nämnt gratis, du betalar bara skolans kostnader och då direkt till skolan. Vi hjälper dig också med guidning hur du söker studiemedel.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Istituto Europeo di Design - Italien, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Anna
(4)
Utbildningen i Grafisk design på Istituto Europeo di Design är 4 veckor lång. Det är en grundkurs och klassen består av 9 st elever från hela världen. Skolan är liten men den håller en hög standard. Tack vare professionella lärare och välplanerade lektioner så har vi lärt oss enormt mycket på kort tid. Under de två veckor vi har varit här ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Istituto Europeo di Design - Italien, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: