Visa studentum.se som: Mobil

Foothill De Anza College, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Kalifornien (delstat), Silicon Valley
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: - Silicon Valley

Foothill De Anza College, EduPlanet

foothill de anza collegeStudera i Silicon Valley på Foothill & De Anza College

Collegedistriktet Foothill och DeAnza tillhör USA:s bästa 2-åriga Community Colleges. I över 40 år har FHDA demonstrerat sin expertis och levt upp till sitt goda rykte. FHDA är ett av USA's största Community College, varje termin läser ca 55,000 studenter här. FHDA håller hög akademisk nivå och klasserna är små vilket bidrar till effektiv undervisning.

Här finns ett brett kursutbud med 52 huvudinriktningar som täcker in det mesta, men de är speciellt starka inom IT-området i och med det geografiska läget i Silicon Valley, IT-industrins hjärta.

Silicon Valley utgör den södra delen i San Francisco Bay Area i norra Kalifornien. Det ligger 45 minuter bort från San Francisco dit kommunikationerna är mycket bra. 

FHDA är ett ekonomiskt alternativ då det oftast är mycket billigare att studera på ett Community College än ett universitet. Det är därför en god idé att börja studera de två första åren av en 4-årig Bachelor här och sedan avsluta din utbildning på ett amerikanskt universitet. Vill du hellre vara iväg ett kortare tag kan du även läsa fristående kurser på FHDA under 1-3 quarters som en sk Study Abroad-student.

FHDA är ett bra "transfer college" med ett TAG-program --Transfer Admission Guarantee-- till några av de bästa universiteten i Kalifornien, främst UC's och California State Universities. Tidigare studenter har även kommit in på toppuniversiteten Yale University och The American University i Washington.

För mer information om Foothill De Anza College, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

Utbildningar med Språkpunkten på Foothill De Anza CollegeSilicon Valley är kanske främst förknippat med teknik och IT. Utöver detta erbjuder området en vacker natur med goda möjligheter till utomhusaktiviteter. Du kan bl.a. ägna dig åt kajak, golf eller fallskärmshoppning.

Foothills campus ligger i Los Altos och passar dig som söker ett vackert, bekvämt och grönskande campus medan De Anzas campus ligger i Cupertino och passar dig som vill ha en större skola med fler studenter i stadsmiljö med närhet till den befolkningsmässigt största staden i San Francisco Bay Area - San José. Från bägge orter tar det cirka 45-50 minuter med bil till den fascinerande storstaden San Francisco.

San Francisco erbjuder ett brett utbud av nöjen, museum och kulturella sevärdheter. Från Pier 39 kan du ta en båt ut till Angel Island och det beryktade forna fängelset Alcatraz. Festa loss i Chinatown, Japantown eller på North Beach. Du får heller inte missa en tur med San Franciscos berömda cable cars som rullar upp och ned för stadens branta gator.

Promenera längs vattnet och blicka ut över den ståtliga Golden Gate Bridge, traska runt i Marinadistriktet och besök det vetenskapliga museet Exploratorium eller shoppa loss vid Union Square i stadens centrum.

Kurser

Study Abroad 1-3 quarters

På FHDA kan du välja att läsa fristående kurser på en eller flera terminer. Detta är ett bra alternativ för dig som vill prova på högre studier i USA under en kortare period. För att få CSN måste du läsa minst två teminer med 12 units per termin. Du väljer kurser fritt från skolans kurskatalog. Observera att det finns en risk att du inte får dina förstahandsval.

Är du student på ett svenskt universitet har du möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från FHDA till din svenska examen. Tala med studievägledaren på din institution om universitetets krav och önskemål på kurser.

Degreeprogram ca 2 år

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i USA en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree på FHDA. I din Associate Degree väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen. Vilka kurser du väljer inom ditt program beror på vald major, vilka kurser ditt college erbjuder, samt om och i så fall till vilket universitet du har för avsikt att transferera vidare efter dina studier på FHDA.

Nedan listas några av de utbildningsområden som Foothill och De Anza erbjuder:

 • Art
 • Business
 • History
 • IT
 • Film Production
 • Dance
 • Global Studies
 • Graphic Design
 • Journalism
 • Marketing
 • Photography

EduPlanet hjälper dig att ansöka kostnadsfritt och alla annan hjälp är gratis då vi är Foothill De Anzas representant i Sverige.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Foothill De Anza College, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Carro
(4)
Utbildningen jag går på Foothill College är väldigt kul och lärorik. Jag studerar dans och lite annat såsom engelska t.ex.. Skolan är väldigt fin och har en härlig miljö som jag verkligen trivs i. Den är supervackert belägen också vilket såklart är ett plus. Jag rekommenderar verkligen denna skola om någon är intresserad av de studier som finns...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Foothill De Anza College, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: