Visa studentum.se som: Mobil

BIMM UK, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Birmingham, Brighton, Bristol, London, Manchester
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter
Birmingham
Höst   (Engelska)
Brighton
Höst   (Engelska)
Bristol
Höst   (Engelska)

BIMM UK, EduPlanet

Utbildningar inom Musik med Språkpunkten med Tech Music SchoolStudera musik i London, Birmingham, Bristol, Brighton, Manchester, Dublin, Berlin eller Hamburg!

Denna väletablerade musikskola grundades 1983 och har sedan dess utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola.

BIMM (British & Irish Modern Music Institute) har skolor i London, Brighton, Bristol, Birmingham, Manchester, Dublin, Berlin och Hamburg. Föreställningar och konserter går av stapeln varje dag och stor vikt läggs vid att förstå hur musikbranschen fungerar och hur du sin student skall kunna livnära dig på din passion.

Vi på EduPlanet är BIMMs representant i Sverige och hjälper svenska studenter med information och ansökan.

BIMM  är en perfekt skola för dig som brinner för modern musik och älskar att stå på scen, producera eller vill arbeta bakom kulisserna som manager, journalist, A&R etc.

BIMM erbjuder studier inom sång, gitarr, bas, trummor, songwriting, Music Journalism, Music Business, Event Managment & Live Sound.

Lärarna är alla högst professionella med lång erfarenhet inom musikbranchen och de brinner för sitt ämne. Deras mål är att inspirera genom varierad undervisning och små klasser där fokus läggs på varje enskild student. Lärarna arbetar för att få ut det mesta och bästa av sina elever.

Skolan har goda kontakter med skivbolag, producenter, agenturer och aktiva artister. Redan under din utbildning får du många chanser att visa upp dina talanger.

Att studera på BIMM är en unik chans för dig som verkligen vill satsa på musik!

Campus är öppet måndag - lördag varje vecka, så det finns goda möjligheter att repa mycket.

För mer information om BIMM UK, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen på skolan krävs en del förkunskaper inom musik. Du måste bland annat göra en audition eller skicka in en demo beroende på vilket program du söker till.

Utöver detta krävs tillräcklig engelska nivå. Antingen VG/C i Engelska A/5 & B/6 eller att du gör ett IELTS-test där krav på resultat varierar på vilket program du söker, detta test kan du göra hemifrån Sverige mot en kostnad. Kontakta oss för mer information ang. IELTS krav för den kurs du är intresserad av! 

Examensbevis från gymnasiet krävs för Bachelor utbildningar (3 år kandidat) eller grundskolebetyg för Diplom program (1 år)

Vi mailar dig gärna vår ansökningsguide till skolan. Kontakta oss om du du vill ha den!

Kurser

Utbildningar inom Musik med Språkpunkten med Tech Music SchoolDiplomkurser (1-2 år)

På BIMM kan du under ett till två år beroende på studieort studera ett Diploma inom önskad inriktning (sång, trummor, gitarr, bas, musik produktion och live sound). Dessa kurser är utformade för att ge kunskaper och färdigheter för att möta musikindustrins krav.

De är båda uppbyggda på liknande sätt med samma koncept, teknik, teori, uppträdanden med mera. Ett akademiskt år består av tre terminer.

Brinner du för musik och vill utveckla dina talanger genom att arbeta med professionella musiker under ett års tid, är detta kursen för dig.

Bachelor Degree (3år)

Vill du studera en längre period och dyka djupare inom valt område kan du studera en treårig Bachelor och ta en kandidatexamen inom önskad inriktning (sång, trummor, gitarr, bas, musik produktion, event management, Music Journalism och Music Business)

Denna utbildning utgör en utmärkt grund för dig som vill ge dig in i den moderna musikens konkurrenskraftiga industri. Du lär dig bland annat att på ett professionellt sätt uppträda, arrangera och komponera.

Boende

Boende bokar du själv men BIMM hjälper dig gärna att hitta rätt. På skolan finns annonser uppsatta om lediga rum och skolan kan även sätta dig i kontakt med andra studenter som söker boende.

De flesta studenter väljer att dela hus eller lägenhet med andra studenter från skolan för att hålla hyran nere. Oftast har du eget rum men delar kök och badrum.

Kostnader

Kostnaderna för BIMMs program finner du på EduPlanets hemsida. De har mycket prisvärda program som du som student kan finansiera med studiemedel från CSN!

OBS att vår hjälp är gratis! Du betalar bara skolans kostnader och direkt till skolan. Vi hjälper dig med information, studievägledning och ansökan utan kostnad!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIMM UK, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sanne 19 år, Diploma in Popular Music Performance på BIMM
(5)
Mitt råd till de som funderar på att plugga på BIMM i framtiden är enkelt- åk bara! Tveka inte, för det kommer bli det bästa du gjort. Det är tufft absolut, men är det din största dröm att satsa på musiken så kommer du inte ångra dig. Det är inte garanterat att du blir en framgångsrik musiker bara för att du har pluggat där - absolut inte - men ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen BIMM UK, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: