Visa studentum.se som: Mobil

Berkeley College, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
New York
6 månader - 4 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Mässa
2020-01-25

Berkeley College, EduPlanet

Utbildningar med Språkpunkten på Berkeley CollegeStudera i New York på Berkeley College

Berkeley College består av sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. Det största och populäraste finner du mitt på Manhattan, i världens ekonomiska centrum.

Berkeley College grundades 1931 och har sedan dess etablerat sig som ett mycket framgångsrikt och anrikt Business College. Här läser mer än 8000 studenter varav omkring 650 av dessa är internationella.
Det fantastiska läget på Manhattan, mitt bland teatrar, shoppingcentrer och museer, kombinerat med små klasser har gett skolan ett mycket gott rykte.

Utbildningarnas sista termin består av arbetspraktik som ska förbereda dig inför arbetslivet. Skolan har nära samarbete med många företag och kan hjälpa dig att få arbete efter din utbildning. Omkring 90% av de som tar examen från Berkeley College får jobb.

Berkeley College är studiemedelsberättigad och CSN täcker större delen av skolans kostnader. Levnadskostnaderna i New York kan dock stiga så du bör vara inställd på att finansiera en del av dina studier själv.

Berkeley's terminssystem är uppdelat i "quarters" som består av 13 studieveckor och det finns fyra terminsstarter per år.

EduPlanet har arbetet länge med Berkeley College och skickar många studenter till dem. Vi hjälper dig gärna att hitta bland deras konkurrenskraftiga program.

För mer information om Berkeley College, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen på Berkeley College krävs minst betyget VG/C i engelska B/6, eller internationellt språktest.

Fritid

Utbildningar med Språkpunkten på Berkeley CollegeNew York garanterar dig ett oändligt utbud av fritidsaktiviteter, allt från teatrar, konserter och musikaler till sportaktiviteter och dagsutflykter.

Här finns sevärdheter, restauranger, shopping och kultur. Vad sägs om ett besök till Frihetsgudinnan och Ellis Island eller det livliga China Town, vandra omkring på Manhattan eller koppla av i enorma Central Park. Den sportintresserade har fullt upp med basket, hockey, baseboll och rugby.

"Staden som aldrig sover" besöks av mer än 40 miljoner inrikes- och utländska turister varje år, vilket gör staden till ett av världens mest populära turistmål och mäkta attraktiv som studieort. Detta i sig talar sitt klarspråk om hur mycket New York har att erbjuda sina besökare.

Kurser

Bachelors Degree

Berkeley College är främst ett Business College och erbjuder därför många utbildningar med affärsinriktning. Vanligtvis studeras en Bachelor på fyra år och cirka 74% av Berkeleys studenter läser till en Bachelors Degree, men via oss kan många av våra svenska studenter få tillgodoräkna sina gymnasiestudier som ett års college studier, dvs en Bachelor blir då bara på 3 år! Som student på Berkeley kan du även börja studera en termin för att sedan på plats förlänga/bygga ut till en Associate eller Bachelor Degree, dvs en hel utbildning. 

Berkeley College erbjuder Bachelor's Degree inom följande ämnesområden:

 • Accounting
 • Business Administration
 • Fashion Marketing and Management
 • Financial Services
 • General Business
 • Health Services Management
 • Information Systems Management
 • Interior Design Management
 • International Business
 • Justice Studies - Criminal Justice
 • Management
 • Management - Entrepreneurship
 • Management - HumanResources
 • Marketing

Associate's Degree

En Associate's Degree kan du bli klar med efter bara 18 månader om du väljer att studera hela utbildningen i ett streck men de flesta väljer dock att läsa utbildningen på över 24 månader. Om du läser en Associates Degree har du därefter möjlighet att om du önskar läsa vidare och ta en Bachelors Degree.

Berkeley College erbjuder Associate's Degree inom följande områden:

 • Accounting
 • Fashion Marketing and Management
 • Financial Services
 • Health Services Management
 • Health Services Management - Medical Insurance,Billing and Coding
 • Information Systems Management
 • Interior Design
 • International Business
 • Justice Studies - Criminal Justice
 • Management
 • Marketing
 • Paralegal Studies

Study Abroad / Fristående kurser

För dig som inte vill binda upp dig på en hel utbildning kan du istället studera fristående kurser som en sk Study Abroad-student. Väljer du att studera fristående kurser kan du stanna upp till 3 quarters och välja kurser inom ett eller flera ämnesområden från hela skolans kurskatalog. Du läser vanligtvis 4 kurser per quarter.

Kontakta oss på EduPlanet om du vill tips på deras program som kan passa eller bara har frågor.

Kostnader

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop kan du via EduPlanet ansöka om Berkeley Colleges studentstipendium som täcker 10-25% av dina terminskostnader. Detta stipendium har du goda möjligheter att få. Ansökan om stipendiet skickar du in tillsammans med din anmälan till skolan. Berkeley erbjuder endast stipendium till dig som studerar en Bachelor's eller Associate's Degree. Alltså inte till Study Abroad-studenter. Enda kravet för att bibehålla stipendiet är att du måste få minst betyg B i dina kurser på Berkeley College.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Mässa

Mässa för Medicin, Business och Musik utomlands

Vår egen mässa för just Medicin, Musik och studier i New York, London och Barcelona

För sjätte året i rad anordnar vi EduPlanets egen utlandsstudiemässa! Vi håller till på Clarion Hotel Sign Stockholm mellan kl 12.00-16.00 lördagen 25/1 2020. Under dagen kan du ställa dina frågor till oss på EduPlanet, våra studenter och representanter från utvalda college och universitet. EduPlanets Utlandsstudiemässa riktar sig till dig som är intresserad av att studera detta utomlands:

 • Läkare, Tandläkare & Veterinär och PreMed
 • Musik & Performancei England, Tyskland, Irland
 • Business och studier i London, Barcelona, New York

På plats finner du b.la. universitet & college från;

 • 7 medicinskolor från: Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Cypern
 • Berkeley College New York
 • London South Bank University
 • EU-Business schoolBarcelona
 • Musikcolleget BIMM från England, Irland och Tyskland 

Kom förbi och träffa oss och skolorna och ställ frågor. Vi berättar om antagning & krav, studiemedel från CSN, håller korta seminarier om de olika ämnena mm.

Mässan är gratis och ingen föranmälan krävs – välkommen på Drop in!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 16:00 Clarion Hotel Sign

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Berkeley College, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Karin
(5)
Jag trivs jättebra på skolan och i New York! Det är lite svårt att plugga på sommaren för det är så mycket annat man vill göra och så mycket som drar i en, men det går bra! Skolan är faktiskt väldigt bra, 90% av mina lärare är fantastiska. Det är mer press än på ett svenskt universitet eftersom man läser flera kurser samtidigt och man måste gå p...
Visa mer
Susanna
(4)
Nu har jag vart här i 2 månader och jag stormtrivs! Har blivit att flytta runt lite då boende har krånglat för mig, men nästa vecka så flyttar jag till Lower East Side dit många av mina nyfunna vänner också bor vilket kommer bli så kul. De flesta jag lärt känna är antingen svenskar eller norskar då det kryllar av dem på Berkeley College, men jag...
Visa mer
Amanda
(5)
Allt går bara fint här på Berkeley College! Denna första termin läser jag förberedande kurser, så det är skönt med en mjukstart, inte så mycket plugg ännu. Men nästa quarter blir det annat, men jag är redo :) De är väldigt omhändertagande här på skolan när man kommer som ny student så man känner sig direkt som hemma. Jag trivs jättebra!
Beställ information

För att få mer information om Berkeley College, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner