Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ashton College i Kanada, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Vancouver
3-13 månader
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: Ungefär en gång i månaden - Vancouver

Ashton College i Kanada, EduPlanet

Studera ekonomi med Språkpunkten!

Plugga business i Kanada!

Funderar du på ett äventyr utomlands? Vancouver i Kanada är ett besök du aldrig kommer ångra! Vill du studera ekonomi, marknadsföring eller human resource management? På Ashton College har du möjligheten att på 6-13 månader skaffa dig en diplomutbildning som ger dig goda kunskaper i ämnesområdet.

”Ashton College är en jättemysig skola som jag skulle rekommendera till vem som helst. Det är en väldig mix på nationaliteterna bland eleverna vilket gör det väldigt spännande att kunna se alla ämnen från många kulturers perspektiv. Jag har fått många vänner från Brasilien, Kina, Japan, Korea, Indien och Ryssland m.fl., ett flertal som jag säkert kommer hålla kontakten med efteråt.

Det fanns gott om gamla elever att köpa böcker ifrån, och jag har själv sålt av det jag köpt för att främja elever som börjat efter mig. Kurserna var väldigt intressanta och flera av lärarna helt toppen, skolan är bra på att lyssna på vad eleverna tycker när något inte fungerar. Jag känner mig extra nöjd över att ha klarat av att vara här med hela familjen och gick ändå ut med toppbetyg i nästan alla kurser, väldigt roligt!”
- Erica 26 år, Diploma in Business

Små klasser, branschnära utbildningar och praktisk erfarenhet. Så beskriver Ashton College sina utbildningar inom olika ekonomiska ämnen så som internationell handel, redovisning och bokföring, affärsengelska, försäljning och marknadsföring och finansiella tjänster och företag. Här får du en kombination av teori och praktik, allt för att du ska vara så redo som möjligt för arbetslivet.

För mer information om Ashton College i Kanada, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Detta behöver du för att ansöka till Ashton College:

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Vidimerad kopia av ditt slutbetyg översatt till engelska
 • Tillräckliga engelskakunskaper: IELTS 5.5-6/ TOEFL 510 (Du kan även göra skolans språktest online utan kostnad)
 • Kopia av ditt pass
 • 200 CAD i ansökningsavgift
 • Du behöver även vara 19 år fyllda

EduPlanet hjälper dig med ansökan, svarar på frågor om visum, försäkringar och CSN.
Ta kontakt med dem här!

Boende och Fritid

Vancouver – en stad med både natur och nattliv

Är du friluftstypen eller njuter du mest av ett pulserande nattliv? I halvmiljonstaden Vancouver finns bådadera. Vancouver är en stad på Kanadas sydvästkust där du som gillar naturen kan njuta av gröna regnskogar, klippiga berg och långa stränder. Här kan du skida i Whistler Mountain eller Grouse Mountain eller rida i Manning Park. Du kan kolla på ishockey eller football eller varför inte bara ta det lugnt på någon av stadens alla barer? Staden har ett rikt utbud av kulturella evenemang, teatrar och museum.

Hyr ditt boende

Ashton College inte har något eget studentboende som de erbjuder sina studenter, de finns istället ett flertal firmor som hjälper dig hitta ett lämpligt boende. 

Skolan erbjuder alltså inget studentboende men hänvisar till olika firmor där studenten kan ansöka om boende.

 • Apartmentguide
 • Craigslist Vancouver
 • Rent BC
 • House.info

Visum

Visum i Kanada

Om du ska studera i Kanada behöver du ett så kallat Study Permit. Processen är relativt enkel att gå igenom och du kan ansöka online. Ansökan hanteras utav den Kanadensiska ambassaden i London. Även om det går relativt snabbt att utföra online-ansökan är det bra om du är ute i god tid då det kan ta upp till 7 veckor för ambassaden att handlägga din ansökan. 

Det du behöver för att genomföra din online-ansökan är skannade kopior av dina dokument samt möjlighet att betala med kort online.

Den Kanadensiska ambassaden finns både i Stockholm och London, men det är London som tar hand om din ansökan. Har du några frågor som du känner att du vill reda ut angående din visumansökan kan du nå ambassaden på:

Telefon London: +44 20 7258 6600
Telefon Stockholm: 08-453 30 00

Språk + aktivitet

Det talas en mängd språk i Kanada. Den största delen av befolkningen talar Engelska, (58.8%), ca 24% talar franska som modersmål. Många pratar även olika typer av ursprungsspårk i Kanada. Du som väljer att läsa på Ashton Collage kommer att ha all undervisning på Engelska och även komma i kontakt med alla dessa spännande ursprungsspråk, utanför skolan. 

Vancouver har det mesta som man kan förväntar sig hitta i en storstad. Gillar du skidåkning så missa inte ett besök till Whistler Mountain eller Grouse Mountain. Vancouver bjuder även på aktiviteter så som ridning i Manning Park, vandring, white water rafting, mängder av sportevenemang inom hockey och football eller kanske bara en lat dag på någon av stadens många stränder. Vissa tider på året finns även möjlighet att se val vid Victoria eller Torfino. Vancouver är med andra ord en stad för dig som gillar aktiviteter men har även ett stort utbud inom kultur, teater och museum.

Kurser

Studera internationell handel eller marknadsföring

Ashton College är en skola av typen college där du kan studera alla möjliga ekonomiska ämnen, de har mycket att välja på. Diplomkurserna är av varierande längd; allt från 20 veckor upp 13 månader, och ger dig en diplomutbildning.
Exempel på ämnen du kan studera är:

 • Human Resource Management
 • Marknadsföring
 • Ekonomi/ Business
 • Internationell handel

Examen & Intyg

Om EduPlanets olika examina:

Study Abroad: 1 termin- 1år
Certifikatutbildning: 2-4 månader
Diplomautbildning: 6-12 månader
Associate’s Degree: 2 år
Bachelor’s Degree: 3 år
Master’s Degree: 1-2 år (bygger på en kandidatutbildning)

Kostnader

Information om kostnader och CSN hittar på EduPlanets hemsida

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ashton College i Kanada, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Erica
(5)
En ganska liten skola med ett bra blandning av kurser (jag gick Business Diploma, 12 kurser på 6 månader). Familjär stämning, flera väldigt bra lärare och ett tillfälle att lära känna personer från hela världen då det till störst del är utländska studenter. Programmet rullar på hela tiden och man kan hoppa på när som helst, vilket betyder att vi...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Ashton College i Kanada, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 118 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: