Visa studentum.se som: Mobil

Academy of Information Technology i Sydney, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Sydney
Varierande
Heltid
Studiemedelsberättigad

Academy of Information Technology i Sydney, EduPlanet

Studera film i Australien med Språkpunkten!

Studera hos Academy of Information Technology i Sydney


Vill du plugga i en internationell miljö tillsammans med studenter från hela världen? Academy of Information Technology i Sydney, Australien, erbjuder kreativa utbildningar med goda möjligheter till praktik. Passa på att studera i en stad full av liv!

I ett ombyggt industrihus mitt i centrala Sydney ligger Academy of Information Technology (AIT). Det är en skola för dig som vill få ett kreativt yrke inom 2D- och 3D-animation, spelutveckling, digital design, film och applikationsutveckling. För att göra utbildningen så attraktiv som möjligt för arbetsmarknaden, anpassas den ständigt efter de förändrade förutsättningarna och du som student får även möjlighet att göra praktik under utbildningens gång. Det anordnas nätverksträffar och karriärtips – allt för att du ska vara så redo som möjligt inför ditt kommande drömjobb. Vill du stanna kvar i Sydney efter examen, kan du stanna och jobba i upp till två år. Vill du hellre studera vidare, hjälper AIT dig med att komma i kontakt med till exempel The University of Technology Sydney och University of Central Queensland.

Topputrustade lokaler

För att du som student ska få maximalt ut av din studietid på AIT i Australien erbjuder skolan bland annat små klasser för att studenterna ska en personlig relation med sina lärare och få möjlighet att utvecklas individuellt. Detta förstärks även genom att lärarna har god kunskap i sina ämnen och lokalerna är utrustade med den senaste tekniken. I skolan finns bland annat nio datorlabb, ett green screen-rum, en lounge med café, Xbox och Playstation 3.

Sydney – en stad att trivas i

Att trivas bra under sin studietid utomlands kräver inte bara en trevlig skolmiljö, utan även en meningsfull fritid. Sydney har ett sprudlande nattliv och en omgivning som inte gör någon besviken. Staden, i vilken fyra miljoner människor bor, är byggd runt en av världen vackraste hamnar och inhyser studenter från alla världens hörn. I Sydney finns en mängd restauranger, vackra promenader, härliga parker och många butiker. Njut av utsikten över Circular Quay och operahuset, ta en utflykt över till Toranga Zoo för att fascineras av djuren eller imponeras över stadens många museer och teatrar. Och glöm inte bort stränderna Bondi Beach och Manly Beach där du kan sola, bada eller sporta!

Utbildningar vid Academy of Information Technology

AIT har en mängd olika ämnen och nivåer att välja mellan. Du väljer om du vill studera två eller tre terminer på ett år och får således din kandidatexamen olika snabbt. Studerar du intensivt i skolans Advanced Diplomas finns möjlighet att söka in direkt till en masterutbildning efteråt. Du kan även ansöka om stipendium från AIT.

För mer information om Academy of Information Technology i Sydney, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Gymnasiebehörighet. Engelsknivå på VG/C i Engelska A/5 och B/6, men du kan även göra ett IELTS-test. På IELTS krävs det resultat 6.0 för kandidatutbildningen och 5.5 för diplomutbildningen.

Ansökningsdokument du behöver för att ansöka till AIT:

 • Ansökningsblankett (som du får av EduPlanet)
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska
 • Vidimerad kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelskanivå
 • Portfolio (frivilligt)
 • Betala AIT:s ansökningsavgift på 200 AUD

Mer information om ansökningsprocessen får du av EduPlanet.

Boende och Fritid

Beroende på hur du vill bo finns det flera möjligheter till boende nära skolan. Du kan dela ett hus med andra studenter eller genom skolan få hjälp med att hitta en värdfamilj att bo i.

EduPlanet kan hjälpa dig att hitta boende, kontakta dem för mer information!

Examen & Intyg

Om de olika utbildningarna:

Study Abroad: 1 termin - 1år
Certifikatutbildning: 2 - 4 månader
Diplomautbildning: 6 - 12 månader
Associate’s Degree: 2 år
Bachelor’s Degree: 3 år
Master’s Degree: 1 - 2 år (bygger på en kandidatutbildning)

Utbildningar

Utbildningar:

Mobile Apps & Software Development 

 • Bachelor of IT (Mobile applications development) (6 terminer): 
  Denna kurs ger dig kunskap i applikationsutveckling till telefoner, en växande marknad och bransch.
 • Diploma of Software Development (3 terminer): 
  Få praktiska kunskaper inom programmering, programvaruutveckling och webbutveckling.

Animation

 • Bachelor of Interactive Media (Animation) (6 terminer): 
  Interaktiv media är en av de snabbast växande branscherna I världen. Med denna utbildning kan du jobba med allt från animerade tv-program till interaktiv marknadsföring.
 • Diploma of Digital Media Technologies (Animation) (3 terminer): 
  Detta är för dig som vill ha en mer praktisk utbildning inom animation. Här ingår teknik som somtiming, lighting, 3D-modelling och movement.

Game Development

 • Bachelor of Interactive Media (Game Development) (6 terminer): 
  Spelutvecklingsbranschen omsätter idag runt 100 biljoner dollar per år och är en växande industri. Denna utbildning ger dig kunskap inom avancerad speldesign, programmering och utvecklande av spel som audio, video, film, grafisk animation, storytelling och scriptwriting.  
 • Diploma of Digital Technologies (Game Development) (3 terminer): 
  Genom tolv praktiska ämnen inom spelutveckling ger denna utbildning dig verktygen för att klara dig bra I branschen. Exempel på programvaror du får lära dig är Adome Flash och Unreal Development Kit.

Film Making

 • Bachelor of Interactive Media (Film) (6 terminer): 
  Filmbranschen letar ständigt efter nya duktiga personer med kunskap inom filmskapande och digitalmedia. Här lär du dig bland annat script writing, cinematography, directing, editing och producing. 
 • Diploma of Digital Media Technologies (Film) (3 terminer): 
  En kortare kurs om filmproduktion som passar dig som vill ha ännu mer praktisk förankring, och som saknar teorin som kandidatutbildningen har. 

Business

 • Diploma of Business (2 eller 3 terminer): 
  En näringslivskurs på två eller tre terminer som har sitt focus på lite modernare kunskaper om business, så som sociala medier, projektledning och grafisk koordinering. Här ingår bland annat webbdesign, reklam för tryckt text och webb, marknadsföring och information om hur man startar upp och driver ett företag.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Academy of Information Technology i Sydney, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om Academy of Information Technology i Sydney, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner