Visa studentum.se som: Mobil

Veterinär - Tjeckien, University of Veterinary och Pharmaceutical Sciences, Eduplanet

EduPlanet PreMed Course
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Brno
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Startdatum: HT - Brno

Veterinär - Tjeckien, University of Veterinary och Pharmaceutical Sciences, Eduplanet

University of Veterinary och Pharmaceutical Sciences i Brno (Förkortat VFU efter universitets tjeckiska namn) började sin historia i de gamla kavalleribarackerna i Brno under början av 1900-talet och har sedan dess specialiserat sig på veterinärmedicin med olika inriktningar, bland annat farmaci för veterinärer som gett universitetet en del av dess namn.

VFU är det enda universitet i Tjeckien som utbildar veterinärer. Universitetet är förhållandevis litet med sina drygt 2 300 studenter, vilket bidrar till den härliga stämningen. Förutom tjeckiska studenter, tar VFU emot internationella studenter från hela världen, inklusive Skandinavien och resten av Europa.

VFU ligger vackert till i Brno med ett eget, grönskande campus där enbart universtets studenter håller till. Förutom skolbyggnader från 1800-talet och framåt hittar man även ett växthus, botaniska trädgårdar, och många ställen att sitta och plugga på i solen. Studentlivet är som i resten av Brno mycket aktivt, och VFU är inget undantag. Du kan bli medlem i flera olika organisationer och klubbar, och du som är hundintresserad ska defintivt kolla in universitetets egna Hundklubb.

Utanför Brno har VFU också egna bondgårdar där det periodvis bedrivs undervisning, speciellt för de studenter som väljer att rikta in sig på stordjur.

Veterinärlegitimation inom EU

När du tagit din examen från VFU tituleras du "Doctor of Veterinary Medicine" (MVDr) i Tjeckien. För att sedan arbeta i Sverige, ansöker du om en svensk veterinärlegitimation från Jordbruksverket.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno och de andra universiteten vi jobbar med är du varmt välkommen attanmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som vanligtvis hålls på torsdagar mellan kl 17.00 - 18.00. Vi går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor vi samarbetar med, följt av en öppen frågestund. För att anmäla dig till webinaret lämnar du namn, mejladress, telefonnummer och personnummer på länken ovan!

Antagningskrav och ansökningsprocess

Ansökningskrav

  • Slutbetyg från gymnasiet med behörighet till svenskt universitet
  • Minst 18 år gammal
  • Klarat antagningstestet (se nedan)

Om du klarar antagningsprovet, måste du även skicka in ett intyg från hälsokontroll och legalisera dina betyg i Tjeckien. Vi hjälper dig när det är dags!

Antagningsprov

Du som söker till veterinärutbildningen vid VFU måste göra ett antagningstest. Du kan välja att skriva testet antingen i Sverige eller i på plats i Tjeckien. Testet kan göras 1 gång per år.

Testet består av två deltest i ämnena biologi och kemi, och är på engelska. Biologiprovet består av 37 frågor, både flervalsfrågor och kortare essäfrågor. Kemiprovet består av 17 frågor som besvaras genom att skriva vilken formel som eftersöks genom att rita, beräkna, eller på annat sätt beskriva den. Hela provet är 120 minuter långt för båda delarna, det är ingen rast emellan.

Program

Veterinärprogrammet

6 år / 360 ECTS

På veterinärprogrammet studerar du ämnen inom följande områden: grundläggande ämnen; främst biologi och kemi; djuravel, djurfoder, djurhållning och djurhälsa, djurskydd och välfärd. Senare under utbildningen går du över till prekliniska kurser; anatomi, histologi och embryologi, fysiologi, patologisk anatomi, fysiologi, patologi, mikrobiologi, immunologi, parasitologi, genetik, farmakologi, toxikologi och epizootiologi. Under den sista, kliniska delen av utbildningen läser du om sjukdomar hos hundar, katter, hästar, nötkreatur och små idisslare, svin, fjäderfä, fisk, bin och exotiska djur, infektionssjukdomar, och även juridik för veterinärer. Studierna innefattar också en grupp av ämnen om livsmedelshygien och utbildning.

Programmet har ett starkt fokus på diagnostik, terapi och förebyggande av sjukdomar på olika slag av djur. Studier avslutas med en omfattande statsexamen som består av tester från flera kliniska discipliner baserade på studentens val och riktning, och även tester om infektioner hos djur, lagstiftning, samt livsmedelshygien.

Boende och Fritid

VFU Brno Hall of Residence

VFU har ett eget studentresidens strax utanför campus med 489 bäddar i singel-, dubbel-, och trebäddsrum. Förutom tvättstugor, vardagsrum, läsrum, och andra gemensamma utrymmen finns det också en liten restaurang i byggnaden. Rummen är enkelt möblerade med säng, garderob, och ett skrivbord.

Du kan även välja att söka en egen lägenhet genom någon av Brnos många hyresvärdar. Ett företag vi på EduPlanet har tidigare erfarenheter av är Foreigners.cz som hjälper studenter i Tjeckien med allt från boende till praktiska saker på plats.

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed-kurser & Medicinstudier utomlands 

Ge dig själv en mycket bra antagningschans. Om din dröm är att bli läkare, tandläkare eller veterinär, men du har svårt att komma in har du här din chans! EduPlanets PreMed-kurs förbereder dig så att du klarar de svåra antagningstest som krävs...


Läs mer om EduPlanet PreMed Course och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Veterinär - Tjeckien, University of Veterinary och Pharmaceutical Sciences, Eduplanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet PreMed Course


Tel: 018-55 10 20
www.eduplanet.se

Beställ information

För att få mer information om Veterinär - Tjeckien, University of Veterinary och Pharmaceutical Sciences, Eduplanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner