Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning & Tandläkare Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet

EduPlanet PreMed Course
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Lodz
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: VT & HT - Lodz

Läkarutbildning & Tandläkare Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet

LODZ

Läkar och Tandläkarutbildning i Polen

Łódź Medicinska Universitet (MUL) är ett av Polens största medicinska universitet med mer än 8900 studenter som håller på att plugga medicin i Polen samt sjukvård. Universitetet ligger i staden Łódź och har bedrivit medicinsk utbildning sedan 1950-talet. Sedan 2003 håller de medicinsk utbildning på engelska för internationella studenter från hela världen och har många studenter som just vill studera till läkare, i Polen. Idag läser ca 400 utländska studenter på den engelska avdelningen för medicinstudier i Polen, en medicinutbildning utomlands. MUL anses vara ett av de absolut bästa universiteten i Polen, och har inte startat sina internationella program på engelska förrän på senare år då de redan haft fulla platser med sina polska studenter.

Universitetet anses också vara en av Polens ledande forskningscenter inom medicin med över 300 pågående forskningsprojekt. EduPlanet har förmånen av att vara Lodz Medicinska Universitets enda representant i Sverige.

Läkarprogrammet i Polen med gott rykte och hög standard

Universitetet håller hög internationell klass och dess medicinska fakultet, där den engelska avdelningen ingår, har fått prestigefulla pris för sin akademiska standard och sitt omhändertagande av studenter. 

Efter att ha läst medicinstudier i Polen är du godkänd för arbete i alla EU:s länder. En examen på Lodz Medicinska Universitet ger dig alltså rätt och möjlighet att arbeta i Sverige efter din utbildning. Att plugga medicin i Polen har blivit populärt bland svenska studenter. Det finns flera anledningar att läsa på Lodz Medicinska Universitet Universitetet. Till exempel att de har ett gott rykte och bra standard. Universitetet har även lägre priser jämfört med medicinuniversiteten i till exempel Warszawa, Kraków och Gdańsk samt att staden Łódź har goda reseförbindelser med Sverige.

Bara med EduPlanet

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med EduPlanet får du: 

  • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
  • Antagningsbedömning.
  • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
  • Webinar varje vecka med all info om att läsa medicin utomlands.
  • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
  • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
  • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Medical University of Lodz är du välkommen att anmäla dig till EduPlanet Medicin-webinar som hålls varje torsdag mellan kl 17.00 - 18.00. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

Så ansöker du

ANTAGNINGSKRAV

  • Examensbevis från gymnasiet med behörighet till svenskt universitet
  • Tillräckliga betyg i naturämnena (C/VG eller högre)
  • Godkänt antagningsprov

ANTAGNINGSPROV

Provet består av 4 frågor i två ämnen av kemi, fysik, biologi, eller matematik. Du väljer vilka två ämnen du vill skriva provet i samband med din ansökan. Provet skrivs via nätet, och du behöver inte åka någonstans. Du får veta om du är godkänd att skriva provet efter att universitetet gått igenom dina gymnasiebetyg.

Examen & Intyg

LÄKARPROGRAMMET

Utbildningarna inom medicin är öppna för internationella studenter och all undervisning sker på engelska. Under utbildningen kommer du att läsa polska vilket underlättar under praktiken på sjukhusen. Det kommer alltid att finnas en läkare till hands som kan engelska under de praktiska momenten. År 1-3 varvas teori med praktiska laborationer och från och med år 4 dominerar den praktiska utövningar och du kommer spendera mest tid på sjukhusen. 

TANDLÄKARPROGRAMMET

Tandläkarprogrammet på MUL är på 5 år. De två första åren läser du främst grundläggande teoretiska kurser inom bland annat anatomi, medicinsk kemi, biologi, biofysik, fysiologi, histologi och cellbiologi. Under år två startar du även kliniskt förberedande kurser med praktiska inslag inom bland annat farmakologi, patofysiologi, mikrobiologi och medicinsk psykologi. De kliniska kurserna startar under senare delen av ditt fjärde studieår, då du kommer att studera pediatrisk tandvård, endodonti, ortodonti, proteslära, oralkirurgi etc. 


MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

LÄKARPROGRAMMET

År 1-2: €10 500
År 2-6: €11 000

TANDLÄKARPROGRAMMET

År 1-5: €13 000

ANSÖKNINGSKOSTNADER

Ansökningsavgift: €120
Administrationsavgift: €200
Extra avgift för transferstudenter: €300

Boende och Fritid

LODZ - FÖR DIG SOM VILL LEVA STUDENTLIV I POLEN

Staden är Polens tredje största med cirka 750 000 invånare, ca 13,5 mil sydväst om Warszawa. I staden finns många trevliga parker som ger en trevlig känsla till stadslivet. Det finns ett bra utbud av barer och restauranger och stadens universitetsstudenter bidrar till en ung och livfull stämning. Lodz har under senare år kommit att bli en av Polens mest besöka städer. 

Universitetet har också flera olika studentföreningar med aktiviteter inom tex kultur och idrott. För de medicinstuderande finns också en egen studentförening. Du har alltså många möjligheter att träffa andra studenter och ha en riktigt rolig studieperiod!

BOENDE

Universitetet erbjuder bostäder på campus i två korridorer. Speciellt förstaårs- och andraårsstudenter uppmanas att bo i korridoren för att lära känna både Lodz och sina skolkamrater. Korridorerna är avsedda för både polska och internationella elever och har engelsktalande personal på plats.

Du som föredrar att leva utanför campus kommer att få en förteckning över privata bostadsagenter efter antagning tillsammans med ditt antagningsbrev.

I samband med att du blir antagen, kontaktar du själv skolan för att ansöka om att bo i dessa boenden. Sök så tidigt som möjligt - det blir snabbt fullt!

FRITID

Som ett av de största universiteten i Polen finns många mötesplatser och arrangemang för studenter. Universitetet har fler olika studentföreningar som ordnar studentaktiviteter inom tex kultur och idrott. För de medicinstuderande finns också en egen studentförening. Du har alltså många möjligheter att träffa andra studenter och ha en rolig studieperiod.

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed-kurser & Medicinstudier utomlands 

Ge dig själv en mycket bra antagningschans. Om din dröm är att bli läkare, tandläkare eller veterinär, men du har svårt att komma in har du här din chans! EduPlanets PreMed-kurs förbereder dig så att du klarar de svåra antagningstest som krävs...


Läs mer om EduPlanet PreMed Course och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning & Tandläkare Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet PreMed Course


Tel: 018-55 10 20
www.eduplanet.se

Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning & Tandläkare Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner