Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning & Tandläkare - Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

EduPlanet PreMed Course
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Riga
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: VT & HT - Riga

Läkarutbildning & Tandläkare - Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

Riga

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland på Riga Stradins Universitet

Drömmer du om att bli läkare eller tandläkare? Riga Stradins Universitet är känt för högklassiga akademiska studieprogram, högutbildade lärare samt att det är ett mycket modernt och dynamiskt universitet. De har ett mycket gott rykte i universitetsvärlden. Du som vill gå på ett universitet som dessutom är populärt bland svenskar har hittat helt rätt! Nästan 9000 studenter läser vid Riga Stradins Universitet, och ungefär 20% av studenterna kommer från andra länder än Lettland. Av dem är det nästan 400 svenskar vilket betyder att det på den internationella utbildningen är ca 22% svenskar. Det som också är intressant är att den svenska studentföreningen har gått upp i Svenska Läkarförbundet (SLF) och heter numera SLF Riga och som student på RSU och medlem i studentföreningen är du alltså medlem i SLF!

Utbildningarna på Riga Stradins Universitet passar dig som vill läsa en läkar-eller tandläkarutbildning med hög klass, men som kanske inte kommit in på motsvarande utbildning i Sverige. Universitetet har också utbildningar till sjuksköterska och fysioterapeut på engelska - hör av dig till EduPlanet så kan de hjälpa dig med mer information. Med en examen i medicin från RSU får du jobba i alla EU-länder samt i vissa andra länder så som till exempel Indien och ett antal delstater i USA. 

BARA MED EDUPLANET

EduPlanet hjälper hundratals studenter varje år att komma in på sin drömutbildning, och är största agent för medicinstudier i Sverige. Om du söker med oss får du: 

 • Personlig hjälp från Sveriges bästa vägledare inom medicinstudier.
 • Antagningsbedömning.
 • Förberedande kurs inför studier och antagningsprov.
 • Webinar med all info om att läsa medicin utomlands.
 • Antagningsprov arrangerade i Sverige till låga priser.
 • Hjälp med CSN, boende, och allt runtomkring.
 • 100% engagemang genom hela ansökningsprocessen.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till Riga Stradins University är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets Medicin-webinar som hålls oftast på torsdagar mellan kl 17.00 - 18.00. De går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor de samarbetar med, följt av en öppen frågestund.

ANTAGNINGSKRAV:

 • Slutbetyg från gymnasiet med behörighet till svenskt universitet.
 • God nivå i engelska (se nedan för mer info).
 • För att söka måste du ha läst minst två kurser i kemi, biologi, engelska och matte eller fysik. RSU tittar sedan på betygen i två-kursen dvs Biologi2, Kemi2 och din högsta Engelska kurs. Du kan ha läst naturkunskap istället för kemi och biologi men då med högre betyg.
 • Minst 18 år gammal.

Om du känner dig osäker på engelskan kan du komplettera med ett av följande examina för engelska. Når du någon av dessa nivåer är du kvalificerad:

 • TOEFL 500 eller mer.
 • IELTS 6.5 eller mer.
 • Cambridge examen FCE eller CAE med betyg "B" eller mer, alternativt CPE med betyg "C" eller mer.

Det är vanligt att svenska studenter får dispens från detta krav i engelska om de har bra betyg i engelska från gymnasiet. EduPlanet kan dock inte garantera vilken nivå som krävs eftersom det även kan bero på styrkan i dina övriga meriter. Du kan också uppfylla kravet med ett intyg från en språkskola. EduPlanet hjälper dig gärna att läsa en engelskkurs för att bättra på din engelska. Du kan till och med läsa specialkurser inriktade på engelska för bruk inom vård & medicin!

Anmäl dig till webinariet, skicka dina frågor eller få ansökningsblanketter av EduPlanet här!

Program

LÄKARPROGRAMMET

Läkarprogrammet på Riga Stradins Universitet undervisas helt på engelska. Undervisningen är indelad i tre olika block där studenterna först läser teoretiska ämnen, sedan förberedande sjukdomslära inför praktiken och den tredje delen är den kliniska delen, det vill säga då studenterna får praktisera på sjukhusen. Inför den kliniska delen läser du också kurser i lettiska som ingår i undervisningsavgiften. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 6 år lång.

TANDLÄKARPROGRAMMET

Utbildningen till tandläkare vid Riga Stradins Universitet är på 5 år och motsvarar 300 ECTS. All undervisning sker på engelska, men inför den senare delen av utbildningen läser du också kurser i lettiska för att kunna prata med dina patienter. Studenterna som läser till tandläkare får både läsa generella medicinska ämnen samt specialämnen inom medicinsk tandvård. Efter avslutad utbildning kan studenten arbeta som tandläkare både i Sverige och inom EU. Startdatum är september och februari varje år. Utbildningen är 5 år lång.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS – GÅR DET?

En vanlig fråga för studenter som är intresserade av att plugga till medicin utomlands är hur det rent praktiskt fungerar med yrkeslegitimationen. Detta är inget problem eftersom det finns direktiv inom EU som likställer medicinutbildningar i alla EU-länder. Det enda du som nyutexaminerad behöver göra är att ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen i Sverige.

Kostnader

Besök EduPlanets hemsida för att se aktuella kursavgifter och obligatoriska avgifter som tillkommer med din ansökan till RSU. Uppgifterna hittar du under fliken "Priser och Datum"

Boende och Fritid

RIGA - ÖSTERSJÖNS BÄSTA STUDENTSTAD?

Riga är Lettlands huvudstad som ligger vid Östersjökusten. Staden grundades år 1201 och har idag cirka 740.000 invånare. Riga har mycket vackra äldre byggnader som ger staden dess karaktär. Här finns både medeltidsbyggnader och mer modern arkitektur och Riga har blivit ett allt mer populärt resmål de senaste åren. Riga kan sägas vara som en mix av Paris och Wien och här finns något för alla.

BOENDE

Många studenter väljer att bo i studenthostel till en början och väljer sedan efter år två att söka egen lägenhet. Det är både billigare och kanske trevligare att hyra en lägenhet för dig som skall stanna i Riga en längre tid. Riga är en studentstad, men bostadsmarknaden är mycket mer förlåtande än den i Sverige och nykomna svenskar brukar inte ha några större problem att hitta en lägenhet.

Många väljer att skaffa en rumskompis, vilket gör att kostnaderna blir ännu lägre.

FRITID

Riga Stradins University erbjuder ett antal aktiviteter för sina studenter, det finns ett stort antal studentföreningar och klubbar på campus som studenterna kan delta i, bland annat olika sportmöjligheter som basket, gym, cheerleading, tennis, pingis, gymnastik med mera. 

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed-kurser & Medicinstudier utomlands 

Ge dig själv en mycket bra antagningschans. Om din dröm är att bli läkare, tandläkare eller veterinär, men du har svårt att komma in har du här din chans! EduPlanets PreMed-kurs förbereder dig så att du klarar de svåra antagningstest som krävs...


Läs mer om EduPlanet PreMed Course och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning & Tandläkare - Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet PreMed Course


Tel: 018-55 10 20
www.eduplanet.se

Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning & Tandläkare - Lettland - Riga Stradins University, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner