Visa studentum.se som: Mobil

EduPlanet PreMed

EduPlanet PreMed-kurser & Medicinstudier utomlands 

Ge dig själv en mycket bra antagningschans. Om din dröm är att bli läkare, tandläkare eller veterinär, men du har svårt att komma in har du här din chans! EduPlanets PreMed-kurs förbereder dig så att du klarar de svåra antagningstest som krävs vid många utländska universitet för att studera på ett medicinuniversitet utomlands Drömmen kan bli verklighet med deras hjälp!

EduPlanet är en av Sveriges största och mest erfarna utbildningsföretag för Medicinstudier utomlands och Premedical (PreMed) utbildningar. Sedan starten 1982 har de hjälp tusentals studenter att bli antagna till medicinutbildningar utomlands. Företaget är svenskt men har även studenter från många andra länder. Huvudkontoret ligger i universitetsstaden Uppsala och ett kontor finns i Stockholm. EduPlanet har en PreMed-skola med en unik och effektiv PreMed-kurs som förbereder dig för att klarar medicinuniversitetens svåra antagningstester. De är också svensk representant för många av de bästa medicinuniversiteten i Europa.

Vägledning, antagningsförberedelser och ansökan

Hos EduPlanet får du alltså hjälp med att hitta rätt medicinuniversitet, att klara antagningsproven och att ansökan till universiteten. Längst ner på sidan finner du länkar till deras PreMed-kurser och medicinuniversitet.

Du har goda chanser att komma in - två antagningssätt

Du måste inte ha superbetyg eller vara extremt begåvad för att ha en chans att komma in på läkare, tandläkare eller veterinärprogram utomlands. Antagning till utländska medicinuniversitet sker antingen:

 1. via dina betyg eller
 2. genom de medicinuniversiteten som har antagningsprov

EduPlanet hjälper studenter med bägge ansökningssätten. De har en internationell Pre Medical-skola med en förberedande kurs för just medicinuniversitetens antagningsprover. De som går deras PreMed-kurs och fullföljer kommer förr eller senare komma in på de medicinuniversitet som har antagningstester. 100% av de som  fullföljt EduPlanets PreMed-kurs har hittills kommit på universiteten, dvs alla!

EduPlanet PreMed

PreMed-kursen - Live lektioner i Virtual Classroom 

Detta är en förberedande kurs för medicinuniversitets antagningsprov. EduPlanets PreMed kurs är 14 veckor lång och innehåller alla viktiga delar för att klara antagningsproven såsom kemi, biologi, anatomi, fysik och matte. Kursen ges på engelsk online i realtid i ett så kallat Virtual Classroom där läraren, du och dina klasskamrater är uppkopplade samtidigt via dator. Du kan alltså delta aktivt, uppkopplad från valfri plats och oavsett var du bor, från norr till söder eller varför inte på resande fot utomlands, utan att behöva närvara fysiskt i ett klassrum på en specifik kursort. Till lektionerna har du också kontinuerlig aktiv hjälp, uppföljning och support från läraren via telefon, mail och Facebook. Alla lektioner spelas även in och du har tillgång online till det inspelade lektionerna 24h/7 under 6 månader.

EduPlanet har också en inspelad budgetvariant av denna kurs, Recorded Online, där den aktiva lektionsdelen live saknas. Läs mer om kurserna på länkarna nedan.

Lärare på PreMed-kursen

EduPlanets certifierade lärare har mycket lång erfarenhet av forskning och undervisning inom områdena som kurserna tar upp; kemi, biologi, anatomi, fysik och matematik. Minst lika viktigt som att kunna ämnena är också att kunna lära ut på ett pedagogiskt och inspirerande sätt, att kunna stödja deltagarna utifrån deras nivå. EduPlanets lärare är kända för det och sitt stora vänliga engagemang. Undervisningen sker på engelska, men de talar självklart också svenska.

Medicinuniversitet med entrétester

Efter kursens slut planerar du tillsammans med EduPlanet in antagningsprov för någon av medicinuniversiteten som har entréprov. Det gör du i anslutning till kursslutet så att du får med alla kunskaper färska i minnet vid provet. Följande universitet (du kan även läsa om dem på länkarna nedan) har antagningsprov för antagning och är de som rekommenderas att ansöka till i första hand (PreMed-kursen är dock anpassad efter alla medicinuniversitet som har antagningsprov):

 • UPJS i Kosice (Slovakien); läkare/tandläkare
 • LSMU i Kaunas (Litauen); läkare/tandläkare/veterinär
 • Charles University i Prag (Tjeckien); läkare
 • Debrecen i Debrecen (Ungern); läkare
 • Masaryk University i Brno (Tjeckien); läkare/tandläkare
 • VFU i Brno (Tjeckien); veterinär
 • MUL i Lodz (Polen); läkare/tandläkare
 • UVM i Budapest (Ungern); veterinär 

Stort engagemang & omfattande hjälp

EduPlanet är kända för sitt stora engagemang för studenter. De hjälper dig med allt ifrån vägledning till rätt medicinuniversitet, betygsgenomgång och antagningsbedömning, ansökan, information om Lånekassen, budget för studierna och inte minst med att lyckas med studierna. Som student blir du bl a inbjuden till deras Facebook-grupper och webinars om medicinstudier och sammankopplad med studenter som nu studerar.

Ett ekonomiskt val & effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs kostar betydligt mindre än jämförbara PreMed/Premedical-kurser. Det finns andra PreMed kurser online som tillhandahåller studiematerial och diagnostiska test, men de är rena inspelade kursvarianter utan interaktiv undervisning i realtid med dig som student och saknar en aktivt deltagande klass. Den här skillnaden är ofta avgörande för om man som deltagare lyckas på entrétestet. 

Ansökan till medicinuniversitet genom betyg

EduPlanet är svensk representant för många av de bästa medicinuniversiteten i Europa, vilket innebär att de kan hjälpa dig att ansöka till universiteten och guida dig till lyckade studier. De har ett erfaret medicinteam som hjälper dig kostnadsfritt att välja de medicinuniversitet som passar dig bäst och att ansöka till dem. Längst ned här under utbildningar kan du läsa om de olika medicinuniversiteten som har betygsansöka och som de rekommenderar. Här är de:

 • RSU i Riga (Lettland); läkare/tandläkare
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); läkare/tandläkare
 • Univ of Nicosia (Cypern); läkare

Kontakta EduPlanet om du vill veta mer om dessa universitet.

EduPlanet hälsar dig välkommen, de ger dig ärliga svar på hur just du ska lyckas!


För mer information om EduPlanet PreMed Course , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Bara hos EduPlanet

Allt detta får du bara hos EduPlanet som medicinstudent:

 • Betygsgenomgång 
 • Antagningsbedömning
 • Personlig studierådgivning 
 • Gratis ansökningshjälp
 • Inbjudan till medicin webinars
 • Medlemsskap i Facebook och medicingrupper
 • Direktkontakt med medicinstudenter
 • Budgetgenomgång & Info om Lånekassen
 • Möjlighet till betalhjälp
 • Bokning av Open days-besök till medicinuniversiteten
 • Information på svenska, engelska

Utbildningar

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med EduPlanet PreMed Course

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet PreMed Course

Sysslomansgatan 35 A
752 23 Uppsala

Tel: 018-55 10 20
www.eduplanet.se


Recensioner

Salome, Tandläkarprogrammet
(5)
Än så länge funkar allting bra, jag klarade första stora anatomiprovet och känner mig så himla glad. Har skaffat flera nya kompisar och vi lär känna varandra bättre och bättre. Människor är lite annorlunda här än i Sverige, inte lika artiga och de ler aldrig vilket jag tycker är konstigt men jag börjar vänja mig. De flesta kan inte prata engelsk...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om EduPlanet PreMed Course via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
EduPlanet PreMed Course
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner