Visa studentum.se som: Mobil

Stadsnätsingenjör

Edugrade
Sammanfattning
Yh-utbildning
Hudiksvall
415 poäng (ca. 1,5 år)
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2020 - Hudiksvall
Sista ansökan: 2020-05-16

Stadsnätsingenjör

Det unika med utbildningen är bredden av kurser från avancerad nätverksteknik till drift och förvaltning samt fiberteknik. Som student får du en fördjupad kompetens inom konfigurering och felsökning av avancerade nätverksprotokoll och enheter med fokus på driftstabilitet och säkerhet. Kurserna i avancerad nätverksteknik utgår från Cisco Academy upp till nivå CCNP och förbereder för certifieringar inom Cisco; CCNA, CCNP-Routing & Switching och CCNA-Security. Upplägget för utbildningen baseras på 2-3 dagar/ vecka i skolmiljö samt självstudier. I skolmiljö varieras utbildningen mellan föreläsningar, laborationer och projektuppgifter som utförs enskilt eller i grupp. Utbildningen utförs med stöd av en e-Learning plattform. Som väletablerad Cisco Academy erbjuder Edugrade möjlighet till skarp certifiering inom Cisco i eget testcenter. Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade.

VAD KAN JAG JOBBA MED?
Efter utbildningen kan du jobba som stadsnätsingenjör, nätdriftstekniker, nätdriftsspecialist kommunikationstekniker eller systemförvaltare.
Utbildningen ger även grundläggande kunskaper för arbete som tekniker inom fiberutbyggnad samt drift och underhåll av fibernät.

LÄGET PÅ ARBETSMARKNADEN?
Som stadsnätsingenjör har du mycket goda möjligheter att gå direkt ut i arbete efter avslutad utbildning. I Sverige har branschen under flera år efterfrågat en riktad YH utbildning då man har stora behov att rekrytera personal med kompetensen som utbildningen ger. Lockas man av att arbeta utomlands så är möjligheterna till spännande arbete mycket stora då många länder i Europa nu startar sin bredbandsutbyggnad
via fiber.

VILKA FÖRETAG ANSTÄLLER STADSNÄTSINGENJÖR?
Nätägare, tjänsteleverantörer, installationsbolag och konsultbolag är möjliga arbetsgivare. Exempel på större arbetsgivare är Telia, IP Only och större stadsnät samt installationsbolag som t ex Eltel Networks.

Fortsatta studier

Under 83 veckor får du en bred utbildning med fokus på nätverksteknik, drift och förvaltning samt fiberteknik. I utbildningen ingår sammanlagt 21 veckors arbetsplatsförlagd utbildning, s k LIA, hos företag i branschen som ger dig chansen att stärka dina praktiska kunskaper samt skapa viktiga kontakter inför din kommande yrkeskarriär.

Edugrade

Edugrade

UTBILDNING OCH CERTIFIERING FÖR ÖKAD KONKURRENSKRAFT Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997. Vi tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. Vi förser idag även IT-branschen med kvalificerad...


Läs mer om Edugrade och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stadsnätsingenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Edugrade

Håstaholmen 4
824 42 Hudiksvall

Tel: 0650-553430
Mobil 0702149518
edugrade.com

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Stadsnätsingenjör från Edugrade, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.