Visa studentum.se som: Mobil

Optotekniker

Edugrade
Sammanfattning
Yh-utbildning
Hudiksvall
210 Yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Hudiksvall
Sista ansökan: Sen ansökan till 2020-06-14

Optotekniker

Ett yrke med mycket goda framtidsutsikter

Som Optotekniker arbetar du med installation av fiberoptik, ett snabbt växande område nationellt och internationellt. Det råder stor brist på yrkeskunnig personal, i Sverige och över hela världen. Optotekniker är den enda längre utbildningen inom området i Europa. Historiskt har våra studerande sedan 1998 gått direkt till ett arbete efter avslutad utbildning.

Du får lära dig allt

om bredbandsbyggnad i landets mest exklusiva miljö, om fiberkabel, dess egenskaper, funktion och användningsområden, fibersvetsning och mätteknik, fiberblåsning, förläggning mm. Du får lära dig installationsarbete, inom- och utomhus och hur man väljer rätt material och utrustning för ändamålet.

Landets mest erfarna utbildare finns på plats under utbildningen. Två LIA-perioder, totalt 18 veckor, stärker dina praktiska kunskaper och du får möjlighet att skapa viktiga kontakter för din kommande yrkeskarriär.

Arbetsmarknad

Utbildningen leder till yrkesverksamhet i en av världens snabbast växande branscher och är Europas enda utbildning inom det reguljära utbildningsväsendet. Brist på utbildad personal gäller över hela världen. Därför öppnar sig en världsarbetsmarknad för den som är äventyrlig och vill se sig om. 80-100 % av de studerande har sedan 1998 årligen fått fotfäste i branschen som projektörer, planerare eller installatörer.

För mer information om Optotekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Avlagt gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning alt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Normalt färgseende krävs.

Urval

Urvalskriterier, medelbetyg, ev dokumenterad relevant yrkeserfarenhet och/eller utbildning.

Ansökan

Ansök på skolans webbsida.

Examen & Intyg

Utbildningen ger Yrkeshögskoleexamen inriktning Optotekniker

Edugrade

Edugrade

UTBILDNING OCH CERTIFIERING FÖR ÖKAD KONKURRENSKRAFT Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997. Vi tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. Vi förser idag även IT-branschen med kvalificerad...


Läs mer om Edugrade och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Optotekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Edugrade

Håstaholmen 4
824 42 Hudiksvall

Tel: 0650-553430
Mobil 0702149518
edugrade.com

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Optotekniker från Edugrade, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: