Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Microsoft Azure Cloud Advisor

Edugrade
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Hudiksvall
Klassrum, Distans
2 år
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Hudiksvall
Ingen utbildningsstart 2022

Distans
Ingen utbildningsstart 2022

Microsoft Azure Cloud Advisor

Microsoft Azure Cloud Advisor

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. I yrkesrollen får du designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Du agerar rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet, främst Microsoft Azure. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar du bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på Microsofts serverplattform och du får lära dig hantering av servrar i Microsoft Azure. Utbildningen går igenom olika leveransformer, som cloud, on-premise och hybrid, samt dess fördelar och nackdelar. Utbildningen fokuserar förstås på molnet och molnleveranser och dess olika lager: IaaS, PaaS, SaaS.

Utbildningen ger dig kunskaper i avancerad systemadministration med bland annat automatiserad systemhantering och DevOps. Du får lära dig använda olika verktyg för administration och hantering av servrar och tjänster i moln samt säkerhetsteknik för att säkra långvarig drift på olika servrar. Processer för support, drift och förändringshantering enligt ITIL är viktiga delar för att säkerställa en stabil drift liksom att ha koll på legala krav och juridiska aspekter som GDPR.

För att vara anställningsbar när utbildningen är klar arbetar du praktiskt i realistiska case med att designa och bygga en IT-miljö i molnet och migrerar servrar till Microsoft Azure.

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Preparandutbildning

Vi erbjuder också en behörighetsgivande förutbildning för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått förutbildningen med godkänt resultat kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor.

För mer information om Microsoft Azure Cloud Advisor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1a. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Utbildningsstart

Ingen utbildningsstart 2022. Skolans målsättning är att kunna erbjuda utbildningen igen nästa år.

Kostnader

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Efter utbildningen

Vad kan jag jobba med?

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. Personen som har yrkesrollen kan designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Vanligt är att agera rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar man bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

Läget på arbetsmarknaden?

Utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor ger den studerande kunskaper, färdigheter och kompetenser för att ta en yrkesroll som lösningsexpert eller systemadministratör inom Microsoft Azure, men också på molnplattformar och IT-infrastruktur i allmänhet.

Efterfrågan på yrkesrollen Microsoft Azure Cloud Advisor är stor hos företagen Edugrade samarbetar med.

”Det råder stor efterfrågan på utbildad arbetskraft som snabbt kan komma in i yrkesrollen.”, säger Lennart Sundh, VD XLENT Hudiksvall AB.

Vilka företag anställer Microsoft Azure Cloud Advisor?

Monitor Enterprise Resource Planning System AB i Hudiksvall avser att rekrytera 40 personer i regionen, varav sex till 10 personer med denna yrkesroll, under de kommande tre till fem åren. ” Vår utmaning är att hitta personal. Vi kommer att anställa hundra personer totalt inom en femårsperiod” säger Morgan Persson som är vd för Monitor i Hudiksvall.”

IT-konsultföretaget XLENT söker 30 personer under de kommande åren för sin verksamhet i norra Sverige. I Stockholm är motsvarande behov 30 personer på några års sikt.

Edugrade

Edugrade - En yrkeshögskola som ger arbete

Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997. De tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. De förser idag även IT-branschen med kvalificerad arbetskraft inom bland annat cybersäkerhet, nätverksteknik...


Läs mer om Edugrade och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Microsoft Azure Cloud Advisor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Edugrade

Håstaholmen 4
824 42 Hudiksvall

Tel: 0650-553430
Mobil 0702149518
edugrade.com

Kursinnehåll

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade. 

Kurs                                                                                           Poäng

Distribuerade tjänster och applikationer i Azure (DevOps

Examensarbete, customer solution scenario

Hardening och penetrationstest

Legala krav och juridiska aspekter

LIA (Lärande i arbete) 1

LIA (Lärande i arbete) 2

Microsoft 365 – tjänster och säkra enheter

Microsoft Azure Architect Technologies

Microsoft Azure, Infrastruktur och integration

Molnet och molntjänster

Nätverk, säkerhet oh WiFi

Projektledning och agila metoder

Systemförvaltning och ITIL

Säkring av identiteter och access

Summa Yh-poäng

25

25

20

10

55

55

20

25

50

15

60

15

15

20

410

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor från Edugrade, fyll i följande uppgifter: