Visa studentum.se som: Mobil

Microsoft Azure Cloud Advisor

Edugrade
Sammanfattning
YH-utbildning
Hudiksvall, Kista
410 Yh-poäng
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Microsoft Azure Cloud Advisor

Microsoft Azure Cloud Advisor

Yh-utbildning - Microsoft Azure Cloud Advisor

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. I yrkesrollen får du designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Du agerar rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet, främst Microsoft Azure. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar du bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

Om utbildningen

Utbildningen fokuserar på Microsofts serverplattform och du får lära dig hantering av servrar i Microsoft Azure. Utbildningen går igenom olika leveransformer, som cloud, on-premise och hybrid, samt dess fördelar och nackdelar. Utbildningen fokuserar förstås på molnet och molnleveranser och dess olika lager: IaaS, PaaS, SaaS.

Vad får du lära dig?

Utbildningen ger dig kunskaper i avancerad systemadministration med bland annat automatiserad systemhantering och DevOps. Du får lära dig använda olika verktyg för administration och hantering av servrar och tjänster i moln samt säkerhetsteknik för att säkra långvarig drift på olika servrar. Processer för support, drift och förändringshantering enligt ITIL är viktiga delar för att säkerställa en stabil drift liksom att ha koll på legala krav och juridiska aspekter som GDPR.

För att vara anställningsbar när utbildningen är klar arbetar du praktiskt i realistiska case med att designa och bygga en ITY-miljö i molnet och migrerar servrar till Microsoft Azure.

Lärande i arbete 

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får du möjlighet att applicera dina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Vad kan jag jobba med?

Yrkesrollen som Microsoft Azure Cloud Advisor innebär att hantera en applikationsplattform i molnet som låter Microsofts datacenter inhysa och köra applikationer. Personen som har yrkesrollen kan designa, skapa och hantera molnbaserade IT-system med ett säkerhetsfokus. Vanligt är att agera rådgivare till företag och andra organisationer för hur man flyttar IT-leveranser och tjänster till molnet samt hur man integrerar med molnet. Som specialist inom Microsoft Azure arbetar man bland annat med införandeprojekt, analys och systemdesign samt integrationer och migreringar i kunders IT-miljöer.

Läget på arbetsmarknaden?

Utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor ger den studerande kunskaper, färdigheter och kompetenser för att ta en yrkesroll som lösningsexpert eller systemadministratör inom Microsoft Azure, men också på molnplattformar och IT-infrastruktur i allmänhet.

Efterfrågan på yrkesrollen Microsoft Azure Cloud Advisor är stor hos företagen Edugrade samarbetar med.

Det råder stor efterfrågan på utbildad arbetskraft som snabbt kan komma in i yrkesrollen.”, säger Lennart Sundh, VD XLENT Hudiksvall AB.

Vilka företag anställer Microsoft Azure Cloud Advisor?

Monitor Enterprise Resource Planning System AB i Hudiksvall avser att rekrytera 40 personer i regionen, varav sex till 10 personer med denna yrkesroll, under de kommande tre till fem åren. ”Vår utmaning är att hitta personal. Vi kommer att anställa hundra personer totalt inom en femårsperiod” säger Morgan Persson som är vd för Monitor i Hudiksvall.

IT-konsultföretaget XLENT söker 30 personer under de kommande åren för sin verksamhet i norra Sverige. I Stockholm är motsvarande behov 30 personer på några års sikt.

För mer information om Microsoft Azure Cloud Advisor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Datorteknik 1a. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Urval

Urvalet görs efter ett särskilt urvalsprov. Provet mäter kunskaper från bland annat gymnasiets kurs Datorteknik 1a. Kunskaperna kan ha förvärvats i arbetslivet, i annan utbildning eller via privat intresse. Provet arrangeras cirka 2 veckor efter sista ansökningsdag.

Preparandutbildning

Vi erbjuder också en behörighetsgivande förutbildning för att du som behöver ska kunna komplettera din behörighet. När du genomgått förutbildningen med godkänt resultat kan du antas till den ordinarie Yh-utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor. 

Kunskapsprov

Bli behörig genom att ta ett test, läs mer på skolans webbsida.

Ansökan

Ansök på skolans webbsida.

Examen & Intyg

Utbildningen ger Yrkeshögskoleexamen inriktning Microsoft Azure Cloud Advisor

Kostnader

Studierna sker på heltid och är studiemedelsberättigade. 

Kursinnehåll

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

Kurser

 • Distribuerade tjänster och applikationer i Azure (DevOps), 25 poäng
 • Examensarbete, customer solution scenario, 25 poäng
 • Hardening och penetrationstext, 20 poäng
 • Legala krav och juridiska aspekter, 10 poäng
 • LIA (Lärande i arbete) 1, 55 poäng
 • LIA (Lärande i arbete) 2, 55 poäng
 • Microsoft 365 – tjänster och säkra enheter, 20 poäng 
 • Microsoft Azure Architect Technologies, 25 poäng
 • Microsoft Azure, Infrastruktur och integration, 50 poäng
 • Molnet och molntjänster, 15 poäng
 • Nätverk, säkerhet oh WiFi, 60 poäng
 • Projektledning och agila metoder, 15 poäng
 • Systemförvaltning och ITIL, 15 poäng
 • Säkring av identiteter och access, 20 poäng

Edugrade

Edugrade - En yrkeshögskola som ger arbete

Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997. De tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. De förser idag även IT-branschen med kvalificerad arbetskraft inom bland annat Cybersäkerhet och...


Läs mer om Edugrade och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Microsoft Azure Cloud Advisor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Edugrade

Håstaholmen 4
824 42 Hudiksvall

Tel: 0650-553430
Mobil 0702149518
edugrade.com


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Microsoft Azure Cloud Advisor från Edugrade, fyll i följande uppgifter: