Visa studentum.se som: Mobil

Music Marketing

DMG Education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
12 veckor
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
7 950 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: 2020-03-09 - Distans
Sista ansökan: 2020-02-24

Music Marketing

Vill du jobba med marknadsföring i musikbranschen? Lär dig hur man jobbar med artister i dagens klimat, eller utveckla dina färdigheter i ditt nuvarande arbete, för att ta artistkarriärer till nästa nivå!

OM KURSEN 

Kursen är en introduktion till marknadsföring i musikbranschen där du får lära dig mer kring marknader, målgrupper, varumärkesbyggande, kampanjstrategier och kommunikation av budskap. Under kursen får du en översikt av musikbranschens landskap idag samtidigt som du får konkreta verktyg för att utveckla din karriär.

INNEHÅLL

Modul 1 – Today’s Digital Landscape in the Music Industry:

Hur har musikbranschens landskap utvecklats över tid, hur arbetar man med marknadsföring och försäljning idag? Vi kommer titta på konkreta exempel från dagens musikbransch så att du förstår vilka metoder som fungerar i vilka sammanhang. Du kommer också få kunskaper om vilken marknadsföringskompetens branschen efterfrågar.

Modul 2 – Music Marketing Fundamentals:

Hur kan man genom att definiera marknader, målgrupper och utnyttja smart data ta rätt strategiska beslut? Du kommer lära dig att göra målgruppsanalyser och få möjlighet att öva med olika verktyg. Vi kommer gå igenom vikten av att använda data och dyka ner i hur detta kan användas ur ett marknadsföringsperspektiv.

Modul 3 – Marketing in the Digital Age:

Hur hanterar och balanserar man varumärkesbyggande och säljdrivande aktiviteter? För att förstå detta kommer vi utgå från kundens ”resa” (Consumer Decision Journey). Vi kommer också att gå in på varumärkessamarbeten och du kommer få lära dig mer om hur du kan använda sociala medier ur ett metodiskt och strategiskt perspektiv. Genom att analysera andra artisters varumärken kommer du få en förståelse för hur digitala strategier används ”på riktigt”.

Modul 4 – Digital Distribution and platforms:

Vilka skillnader finns mellan olika aktörer på marknaden, och hur kompletterar de varandra? Du kommer få kunskaper om fördelar och nackdelar med olika plattformar, och en större förståelse för hur de faktiskt fungerar. Sedan kommer vi fokusera på playlist curation där vi dels tittar på funktion och dels på hur man påverka olika spellistor.

Modul 5 – Campaign Strategies:

Hur använder man plattformarna på bästa sätt genom rätt strategier och kampanjer? Utifrån tidigare fokus på funktion kommer vi här framförallt titta närmare på olika parametrar som kan påverka hur högt en låt hamnar på en spellista (på exempelvis Spotify).

Modul 6 – Digital Communication:

Hur kommunicerar jag ut mina budskap på bästa sätt via plattformarna? Här kommer vi utgå från dagens trender för att kunna förstå hur man kan bryta igenom dagens stora brus. Du kommer också lära dig mer om hur du kan mäta effekter av kampanjer och andra marknadsinsatser. Genom dessa kunskaper kommer du kunna visa på det värdet du som marknadsförare skapar (ROI).

KURSLEDARE

Stefan Palmquist - Country Manager på TicketCo & Grundare av Dist Sthlm

Så ansöker du

ANMÄLAN

Anmäl dig till kursen genom utbildningens hemsida

HUR GÅR DET TILL ATT STUDERA VIA DISTANS MED OSS?

Studera helt online genom våra plattformar, enkelt och smidigt. Du får relevant kunskap och exklusiva frågestunder med experter från branschen. Föreläsningar med kursledare sker 1 gång varannan vecka, 1.5 h per tillfälle, under vardagskväll. Allt spelas även in och sparas på vår plattform, där du har tillgång till allt material som text, video och diskussioner. Här kan du även kommunicera med kursledare samt övriga deltagarna. Rekommenderade timmar med självstudier är 2-3 h per vecka - men du som bestämmer var, när och i vilken takt.

Examen & Intyg

EFTER KURSEN

Efter avklarad kurs blir du tilldelad ett diplom från DMG Education, som påvisar att du lärt dig de kunskaper och färdigheter som efterfrågas av musikbranschen. Bli en del av vårt nätverk, få större möjlighet till arbete, och bana väg för drömmar.
Du får:

  • Diplom från DMG Education
  • De viktigaste kunskaperna och färdigheterna som efterfrågas av musikbranschen
  • Inspiration och motivation från kursledare
  • Möjligheten att utvidga sitt egna nätverk

Kostnader

Early Bird-erbjudande: 7 950 kr inkl. moms
Delbetalning: Vi erbjuder möjlighet till delbetalning
Nöjdhetsgaranti: Vi erbjuder pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd

DMG Education

DMG Education

Drömmer du om att utvecklas inom musik- och underhållningsindustrin? Vill du få in foten i en eftertraktad bransch? Allt detta kan du göra online vid DMG Education. DMG Eductions vision är att skapa en arena mellan studier och arbetslivet. En...


Läs mer om DMG Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Music Marketing

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

DMG Education

Linnégatan 6
114 47 Stockholm

Tel: 070 353 92 96
www.dmgeducation.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Malin Fritzon
(5)
Har gått på flera kurser hos DMG men den här är den bästa. Proffsigt upplägg, bra kursledare och kurskamrater vilket gjorde den här kursen till en otroligt lärorik och rolig kurs. Enkel att kombinera med jobb. Det finns en nackdel med dem - och det var att den tog slut ;). Oavsett vad du har för förkunskaper så är detta en kurs som passar al...
Visa mer
Daniel Talcoth
(5)
Detta är andra kursen jag läser från DMG’s kursutbud och jag kan varmt rekommendera denna skola.
Jean Moreno
(5)
Bra kursplan med föreläsningar som är enkla att förstå. Passar både dom som är nya inom marknadsföring men även de som vill få mer inblick i marknadsföring inom musikbranschen.
Beställ information

För att få mer information om Music Marketing via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 25 recensioner.
Se alla skolans recensioner