Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Hästskötare

Dille Gård
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Krokom
35 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Hästskötare - Vuxenutbildning

Hästskötare

Vill du jobba med hästar?

Den här vuxenutbildningen ger en gedigen utbildning i ridning och hästkunskap. Efter utbildningen är du förberedd för ett arbete med hästar.

Vår filosofi är att erbjuda dig en stimulerande och individuellt anpassad undervisning och att utbilda dig till en bra hästmänniska.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som hästskötare eller fortsätta på ett livslångt lärande med hästen som en givande fritidssysselsättning. Du är även väl förberedd för vidare studier till exempelvis hovslagare, hippolog, tränare eller veterinär. Vill du läsa till veterinär eller agronom erbjuder vi extra kurser i kemi, matematik och fysik.

För mer information om Hästskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Östersunds kommun är huvudman för utbildningen. När du lämnat din ansökan är det din hemkommun som beslutar om du får gå utbildningen. Observera att en kurs eller ett kurspaket kan bli fullbelagt. Är det för få sökande kan en kursstart ställas in.

Praktik

15% av utbildningen är praktik. Dille gård har ett stort kontaktnät med flera praktikgårdar som ger dig möjlighet att få insikt i hästbranschen – ridskola, träningsstation, avelsstation, hingststation eller turridning.

Kursinnehåll

Förbered dig för hästskötarexamen som är en förutsättning för att gå vidare inom de olika förbundens utbildningsstegar och instruktörsutbildningar. Vi har både halvblodshästar och Islandshästar.

Ridning och körning 200 p
Ridning 1, 100 p
Ridning 2, 100 p
Hästkunskap 1, 100 p
Hästkunskap 2, 100 p
Hästkunskap 3 100 p

Totalt 700 p

Dille Gård

Dille Gård

Naturnära utbildningar

På Dille Gård kan du läsa gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller yrkeshögskola i de gröna näringarna. Vi som jobbar här brinner lika mycket som våra elever för våra ämnesområden. Vi tror att kunskap växer med intresse och engagemang. Under studietiden på Dille varvar...


Läs mer om Dille Gård och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hästskötare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dille Gård

Dille 226
83695 ÅS

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hästskötare från Dille Gård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: