Visa studentum.se som: Mobil

Singer songwriter

Dalkarlså Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Umeå
1-2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2019 - Umeå
Sista ansökan: Ansökningar efter 31/3 behandlas löpande och i mån av tid

Singer songwriter

En ett- till tvåårig kurs för dig som vill fördjupa dig i att skriva låtar, musicera och utveckla din scenvana med siktet inställt på att självständigt driva ditt eget skapande framåt och samtidigt kunna marknadsföra dig själv och din musik.

ÖVERGRIPANDE MÅL

Kursen vänder sig till den som vill utveckla och fördjupa sitt eget låtskrivande och allmänna musikaliska färdigheter. Förbereder också för att kunna arbeta självständigt och driva sin egen utveckling framåt efter avslutad kurs. Kursen kan även förbereda deltagaren för studier på högre nivå , tex musikhögskola.

PRAKTISKA MÅL:

  • Större kunskap inom låtskrivning och förståelse för den kreativa processen
  • Ökad färdighet inom sång
  • Större erfarenhet gällande att driva sin egen utveckling
  • Genomföra konserter och på så sätt praktiskt redovisa sina färdigheter
  • Lyfta sin gehörsmässiga och musikteoretiska nivå
  • Öka färdigheten på ackordinstrument

UTRUSTNING OCH LOKALER

På kursen Musiker Singer/songwriter finns det tillgång till ett ensemblerum samt övningsrum. Du tillhandahåller din egna sångmikrofon samt kompinstrument. Du ska ha en egen dator med Logic Pro X eller motsvarande program installerad, detta för att kunna ta del av undervisningen samt dokumentera dina alster. Om du inte redan nu har denna utrustning och är osäker på vad som du ska köpa så kan du vänta tills du börjat på skolan så kan dina lärare hjälpa dig.

Skolan tillhandahåller sånganläggning i varje ensemblerum. En enkel portabel inspelningsutrustning ska finnas tillgänglig för att kunna dokumentera lektioner och repetitioner.För mer information om Singer songwriter, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan ska vara skolan tillhanda senast 13 mars. Till ansökan bifogas ett personligt brev där målsättning och ambition ska vara tydlig.

ANSÖKNINGSPROV

Ansökningsdagar 5/4 i Sthlm, 11-12/4 och 23-24/5 i Dalkarlså. Du kommer att kallas till en av dagarna. Kan du inte närvara kommer vi i mån av tid erbjuda ansökning via Skype/FaceTime. Du som deltar på ansökningsdagen på skolan blir prioriterad vid antagningen.

Du framför två låtar där du sjunger och kompar dig själv. Minst en av dessa ska vara egenkomponerad. Därefter hålls en intervju där motivation, målsättning och personlighet lyfts fram. Efter genomförda ansökningsdagar fördelas de ordinarie platserna så snart det är möjligt. En ordinarie plats bekräftas inom en vecka med mejl, eller telefonsamtal. Vidare betalas en anmälningsavgift som ett förskott på terminsavgiften.
Om inte grundläggande färdigheter visats upp eller andra brister framkommit i samband med intervjun under sökdagen nekas den sökande en ordinarie plats. Övriga sökande tilldelas en reservplats. Inga besked ges under hand utan endast när en ordinarie plats kommer i fråga.

Examen & Intyg

Studieintyg utfärdas efter två terminer. Där anges ämnenas rubriker med kortfattad beskrivning. Frånvaro anges i intyget om den ligger högre än 20%.

Kostnader

1500 kr/termin för resor i samband med spelningar.

Dalkarlså Folkhögskola

Dalkarlså Folkhögskola

Här får du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade erfarenheter som vi möts till samtal och lärande. Vi erbjuder det...


Läs mer om Dalkarlså Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Singer songwriter

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dalkarlså Folkhögskola

Dalkarlså 30
915 98 Bygdeå

Recensioner

Moa
(5)
Det jag gillar mest med singer/songwriter- utbildningen är att det är väldigt individanpassat och man får ta det i sin egen takt, tycker det är nice att det är en av de få linjerna i Sverige som verkar göra så, annars är det mer fokus på låtskrivning åt andra.
Victoria
(4)
En otroligt bra plats att praktisera och utveckla sitt musicerande på. Har verkligen fått verktyg att nå längre och fler med min musik. :) Bra lärare och grym gemenskap!
Vicki Jacobson
(5)
Fantastiskt utbildning som låtit mig lägga all fokus och energi på att skriva låtar till mig själv och utvecklas som artist! Jag får hjälp utifrån mina egna mål och ambitioner oavsett om mitt fokus ligger på att skriva, sjung/spela bättre, bli tryggare på scen eller spela in i studio! Det finns även möjlighet att boka egna spelningar och fara ut...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Singer songwriter via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Singer songwriter
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 16 recensioner
Se alla skolans recensioner