Visa studentum.se som: Mobil

Friidrottsstipendium

CSUSA - College Scholarships USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
USA
Klassrum
Stipendium sökbart
Startdatum: Skicka en intresseanmälan för mer information - USA
Friidrottsstipendium

Friidrottsstipendium

Kombinera universitetsstudier och friidrott med ett stipendium

Att träna friidrott i USA är ett bra sätt att fortsätta utveckla din talang, samtidigt som du tar en universitetsexamen. Det finns inget bätte ställe du kan göra detta på än i USA!

Friidrottsstipendium

Att kombinera universitetsstudier och friidrott vid universitet i USA med ett stipendium är en fantastisk möjlighet efter gymnasiet. Denna möjlighet är tillgänglig för idrottare på hobbynivå till framtida olympier. Friidrott är en populär sport i USA, och många av de bästa friidrottarna kommer därifrån. Här får du en unik möjlighet att utvecklas och lära dig av framgångsrika tränare med en god meritlista. Förutom duktiga tränare får du tillgång till förstklassiga faciliteter, samt flera andra resurser. Du får personlig träningsutrustning med din skolas logotyp och annan utrustning du kan tänkas behöva. Du får tillgång till sjukgymnastik, viktrum, styrke- och konditionstränare med mera. Alla resor relaterade till skolan täcks av skollaget.

Den högsta nivån inom friidrott på universitet är världsklass. Under sommar-OS i Rio De Janeiro 2016 tävlade 46 collegeidrottare i ett eller flera evenemang. Dessa 48 idrottare var från 34 olika universitet, vilket ger ett tydligt tecken på att nivån är hög nivå på flera olika skolor och delstater. Under senare år har fler och fler friidrottare sett vilka möjligheter att plugga idrott vid ett universitet ger, inte minst för den atletiska utvecklingen, och har valt denna väg som en språngbräda för sin professionella karriär. Exempel på idrottare som har tränat friidrott på universitet är Chris Coleman (världsrekord på 60 meter inomhus), tidigare OS-guldmedaljören Jackie Joyner-Kerse, Maurice Greene, Ato Boldon, Michael Johnson, Gail Devers, de svenska systrarna Jenny och Susanna Kallur , medeldistanslöparen Lovisa Lindh, höjdhopparen Kajsa Bergqvist och Stefan Strand, samt norska Amalie Luel.

Fantastiska friidrottsstipendium

Ett stipendium är pengar som delas ut till studenter som går på universitet i USA i syfte att minska kostnaderna för utbildningen och levnadskostnaderna. Ett stipendium varierar från 1-100 % av skolans totala kostnader och kan täcka studieavgifter, lägenhet, mat och läroböcker. Det finns olika typer av stipendier: idrottsstipendier (för friidrottare kallas dessa friidrottsstipendier), akademiska stipendier och internationella stipendier. Det är skollagets tränare som bestämmer hur mycket idrottsstipendium hen kan ge en student. Det är möjligt att få en kombination av de olika stipendierna. De största friidrottsstipendierna är värda så mycket som 60 000 dollar per år. En kandidatexamen i USA tar fyra år att slutföra, vilket innebär att du kan få en utbildning värd 240 000 dollar täckt genom ett stipendium.

Tävla i American College Athletics

Det finns mer än 1 200 olika högskolor och universitet i USA med friidrottslag, så det finns en nivå för alla. Stipendier finns på alla olika nivåer inom College Athletics, därför behöver du inte vara en del av ett landslag eller vara den bästa idrottaren i ditt land för att kvalificera dig för stipendium vid amerikanska universitetslag. Du erbjuds stor hjälp av skolkuratorer, tränare och andra på skolan för att kombinera friidrotten och studier på bästa möjliga sätt. Skolan och tränarnas största prioritet är att idrottarna ska få sin amerikanska kandidatexamen, samtidigt som de lyckas i sin sport.

För mer information om Friidrottsstipendium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Så ansöker du

Kan jag få ett friidrotsstipendium?

Vill du veta om du har vad som krävs för att kvalificera dig för ett friidrottsstipendium vid ett amerikanskt universitet? Fyll i en kostnadsfri bedömning så utvärderar vi dina atletiska och akademiska alternativ. Det tar två minuter och är helt utan förpliktelser!

CSUSA - College Scholarships USA

CSUSA - VÅR RESA

Vår resa började från våra studenthem 2007. Vi har kommit långt sedan dess. Vi bygger ett enormt nätverk av framgångsrika studentidrottare och skapar vägar bortom college. Men det börjar med att hitta rätt skola och idrottslag. Se varför vi hjälper...


Läs mer om CSUSA - College Scholarships USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Friidrottsstipendium

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

CSUSA - College Scholarships USARecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Friidrottsstipendium från CSUSA - College Scholarships USA, fyll i följande uppgifter: