Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Bli Barberare - Barberarutbildning

Creative Academy of Hair
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Tranemo
1000 timmar / 6-8 månader
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
70 000 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 2021-01-11 - Tranemo
Sista ansökan: 2020-11-09
 Bli Barberare - Barberarutbildning

Bli Barberare - Barberarutbildning

Grundutbildning mot barberargesällen – det första steget till att bli barberare

Creative Academy har sammanställt en studieplan för Barberarutbildning, enligt Frisörbranschens Riksavtal.

Barberarutbildningen leder till gesällprovet för barberare med målet att eleven blir behörig barberare med Gesällbrev och Frisörlicens. Utbildningen avslutas med att eleven gör gesällprovet för barberare. Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår mellan 7-8 månader beroende på studietakt.

I kursavgiften ingår ett verktygsset innehållande bland annat saxar, borstar och kammar. Det ingår även två dockhuvuden som du får behålla efter utbildningen. Vi har handplockat de bästa verktygen, dockhuvuden och materialen för att ge dig en kvalitativ frisörutbildning!

Upplägg

Utbildningen är en skolform där 50% av utbildning är skolförlagd och sker på Creative Academy samt distansstudier hemifrån och där 50% av utbildningen sker som företagsförlagd utbildning där eleven är anställd som trainee.

Att jobba som trainee som också kallas för lärling, innebär att du lär dig på en salong av din handledare och andra frisörer där, samtidigt som du har en lön som ökar för varje utbildningsnivå. Den företagsförlagda utbildningen sker på elevens arbetsplats som anställd trainee där arbetsgivare och handledare ansvarar för utbildningen utifrån studieplanen.

Den skolförlagda utbildningen sker genom obligatoriska träffar på Creative Academy i Tranemo och distansstudier hemifrån. Våra träffar sker 2-3 dagar i följd, 1-2 gånger/månad och du kan resa hit med bil, buss eller tåg och kan välja att bo kvar på studieorten om du har långt att resa. När du är på plats på Creative Academy kan du fokusera på studierna och på så sätt blir utbildningen effektivare.

Hos oss får du som elev en individanpassad och högkvalitativ utbildning i en grupp med max 6 deltagare där lärare och handledare samarbetar utifrån studieplanen. Du lär sig yrkets grunder av en yrkeslärare i en trygg utbildningsmiljö för att senare öva momenten på din arbetsplats.

Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår mellan 7-8 månader beroende på studietakt.

För mer information om Bli Barberare - Barberarutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

  • HERR
  • DESIGN
  • SALONGS-TRÄNING
  • KUNDSERVICE
  • STIL & FORM
  • ARBETSMILJÖ
  • EKONOMI
  • HUD & HÅR

Studietakt

STUDIETAKT 70%

Vid studietakt på 70% är omfattningen 28 timmar/vecka då du studerar 3,5 dagar i veckan under 9 månader. Du studerar måndag till torsdag och har halva torsdagen och fredagar ledigt. Du har ledigt lovdagar, vilket blir ca 12 dagar under utbildningen samt helgdagar.

Läser du 70% studietakt kan du jobba extra på torsdagar, fredagar och helger, antingen på salongen där du är anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

STUDIETAKT 100%

Du och din arbetsgivare kan komma överens om en studietakt på 100% där din skolförlagda utbildning är på 35% och din företagsförlagda utbildning är på 65%, detta resulterar i att du snabbare kan bli färdig barberare.

Om du vill studera heltid kan du också välja att göra tillval som färg och permanent för herr eller klippning och design för dam och studerar då halvtid på skolan och halvtid som anställd trainee.

Läser du 100% studietakt kan du jobba extra på helger, antingen på salongen där du är anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom barberaryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Creative Academy of Hair

Creative Academy for hair

Välkoma att studera på Creative Academy 

Creative Academy är ett modernt utbildningsföretag som erbjuder Frisörutbildning Nivå 1, Frisörutbildning Nivå 1 med förkunskaper Hår & Make-up stylist, Barberarutbildning, Färdigutbildning Nivå 2-4 samt Fortbildning av Frisörer. Vi erbjuder utbildning från grund till elitnivå och vi har stor erfarenhet...


Läs mer om Creative Academy of Hair och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bli Barberare - Barberarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Creative Academy of Hair

Storgatan 20
514 33 Tranemo

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bli Barberare - Barberarutbildning från Creative Academy of Hair, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: