Visa studentum.se som: Mobil

Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt

Contar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Stockholm
1 dag
Heltid/deltid

Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt

Contar2

Hur kan du göra för att hjälpa klienterna att genomföra sina hemuppgifter?

Gör dina klienter hemuppgifterna? Du som arbetar med behandling eller terapi vet att det kan vara svårt för klienter att komma till skott med hemuppgifter som ingår i en behandling, oavsett om det är individuellt eller i grupp. Samtidigt är hemuppgifter viktiga för att öva och införliva nya vanor, färdigheter och relations- eller livsstilsförändringar i tillvaron.

Om utbildningen

Syftet med denna kurs är att lära dig hur du kan öka följsamhet till hemuppgifter. Kursen vänder sig till dig som arbetar i enskilda terapier, med samtalskontakter eller gruppbehandlingar där hemuppgifter är en viktig del för att klienter ska kunna tillgodose sig behandlingen. Många personer som går i KBT-baserad behandling eller liknande där hemuppgifter är vanligt förekommande gör inte sina hemuppgifter. Som terapeut kan man känna sig frustrerad över detta. Hemuppgifter kan även från klientens håll ses som besvärliga då de tar av ”den egna” tiden, kan kännas krävande och även väcka oro för att inte vara en ”lyckad och skötsam” klient om hemuppgiften inte går bra.

Du lär dig i denna kurs om vad motståndet till att genomföra hemuppgifter kan handla om, hur det kan uppstå samt hur du genom motivationstekniker kan hjälpa dina klienter att hitta sina egna skäl till att utföra hemuppgifterna.

Under kursen lär du dig:

  • Olika sätt att samtala om hemuppgifter
  • Anledningar till att man kan ”fastna”
  • Motivationsverktyg för att stötta klienter till att utföra hemuppgifter

Online eller på plats hos oss

Kursen är mixad på så sätt att den ges både på distans via video-plattformen Zoom och tillsammans med de deltagare som vill gå kursen på plats i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

För mer information om Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursansvarig

Din kurshandledare Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare, författare och föreläsare om motivation, förändring, gnäll och om att förstärka hopp. Liria utbildar i motiverande samtal (MINT) och vann det Stora Psykologpriset år 2017. Hennes böcker hittar du bland annat hos nätbokhandlarna Bokus och Adlibris. Liria har också medverkat som Psykolog och motivationsexpert i flertalet olika tidningar och tv- samt radioprogram.

Så ansöker du

Du anmäler dig till kursen via skolans hemsida. 

Kostnader

3950:- Inkl. moms. 

Contar

Väx med Contar genom utbildning och terapi. De erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtal. Contars viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla människor har lika värde, och verktyget är det professionella samtalet. Verksamheten präglas...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Contar

Högbergsgatan 30A
116 20 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 201 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hemuppgifter – viktigt men ibland knepigt från Contar, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: