Visa studentum.se som: Mobil

Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård

Consensum
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
80 v, (200 YH-Poäng)
Deltid, distans
CSN-berättigad
0 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: augusti 2021 - Distans

Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård

Studera till specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård!

Utbildningen ”Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård” kommer att ge dig en yrkeshögskolexamen med kunskaper, färdigheter och kompetenser inom palliativ vård som ger dig goda förutsättningar att kunna vårda personer i livets slut.

Den palliativa vårdens värdegrund bygger på närhet, helhet, kunskap och empati. Att arbeta med personer inom palliativ vård innebär till stor del att hjälpa personen att uppnå bästa möjliga livskvalitet genom att lindra symtom och ge existentiellt stöd i livets slutskede. Andra viktiga delar är teamarbetet och relationen till anhöriga/ närstående.

Du kommer exempelvis fördjupa dig i de fyra hörnstena- rna med symtomkontroll, teamarbete, kommunikation samt stöd till närstående. Kunskapen kommer göra dig medveten om att du är en del av ett sammanhang, din yrkesroll blir tydligare och du får ett bredare perspektiv.

Efter utbildningen har du kompetenser för att kunna agera som resursperson till den sjuke, närstående, studerande och kollegor samt kompetenser för att kunna medverka i olika projekt i verksamheten.

Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen.

För mer information om Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till utbildningen krävs grundläggande behörighet i form av gymnasiekompetens. Dessutom krävs minst 1300 p i yrkesämnen från Vård och omsorgsprogrammet/Omvårdnadsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (komvux) eller äldre utbildningar t.ex vårdlinjen. Minst 6 månaders heltidstjänstgöring inom vård och omsorg. God datavana, dator med kamera, headset samt bra internetuppkoppling.

Utbildningen är 200 YH-poäng och går på halvfart vilket innebär att den pågår i 80 veckor. Utbildningen har ett distansupplägg med digitala träffar och däremellan självständiga studier via en lärplattform med tillgång till handledning.

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen krävs grundläggande behörighet i form av gymnasiekompetens, i denna ska ingå Svenska/Svenska som andraspråk  och engelska. Dessutom krävs minst 1300p i yrkesämnen från Vård och omsorgsprogrammet/Omvårdnadsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (komvux) eller äldre utbildningar t.ex vårdlinjen. Minst 6 månaders heltidstjänstgöring inom vård och omsorg. God datavana, dator, headset samt bra internetuppkoppling.

Consensum

Consensum - utbildningar som gör skillnad

Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har yrkeshögskola på distans! Yrkeshögskoleutbildningarna är eftergymnasiala och till för dig som arbetat en tid inom vård och omsorg. Med fördjupad och breddad...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistutbildad undersköterska inom palliativ vård från Consensum, fyll i följande uppgifter: