Visa studentum.se som: Mobil

Indie Game Developer - Boden

Changemaker Educations
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Boden
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2022-08-15 - Boden

Videoreportage

Indie Game Developer - Boden

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Indie Game Developer är en 2-årig yrkesutbildning med 25 platser. Lärare med spelandet i blodet. Du lär dig på riktigt med skarpa uppdrag och spelprojekt från spelbranschen. Teori, spelprojekt och 15 veckors praktik och studieresor ger dig både kunskaper och kontakter för att kunna arbeta som speldesigner eller spelprogrammerare direkt efter utbildningen. Sen starten 2017 har fler än 100 spelprojekt genomförts och just nu kör är Team 2 och Team 3 tillsammans!

Utbildningarna har tagits fram tillsammans med dataspelsbranschen, den regionala spelorganisationen Arctic Game Lab och alla spelutvecklingsbolag i norrland. Utbildningarna har som mål att du ska kunna gå rakt ut i arbete antingen som anställd eller egenföretagare efter avslutad utbildning. Under de två åren kommer du, förutom att få teori om spelutveckling, även att göra en mängd spel, arbeta upp en portfolio samt pitcha spelidéer och spelkoncept för yrkesverksamma spelutvecklare. I utbildningen ingår även 20 veckors praktik på spelföretag och årliga studieresor.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious Games Group, House of How och Wanderworld har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Plugga hos oss i Boden – Boden Gamecamp. Vi är på Boden Business Park med både restaurang och träningsmöjligheter samt de två systerutbildningarnaQA / Game Tester och Webbutvecklare E-handel. Och nära till spelbranschen – våningen ovanför sitter bl.a spelföretagen Wanderword och House of How! Och vi ordnar bostad!

Utbildningen ställer inga formella krav på förkunskaper inom området men ett stort intresse och gärna erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare förväntar vi oss att du har! Och att du vill göra allt för att bli spelutvecklare!

Huvudman för utbildningen är Sunderby Folkhögskola. Futuregames / Changemaker Educations ansvarar för genomförandet.

För mer information om Indie Game Developer - Boden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Kombinera arbete med studier

Så ansöker du

HUR DU SÖKER:

1. Skapa ett inlogg på mina sidor på sunderbys folkhögskola site eller via spelutvecklare siten

2. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du vill gå utbildningen samt lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter av spelutveckling.

3. Bifogar 2-3 A4 där du, med hjälp av bilder och text presenterar ett eller flera egna spelkoncept.

Kursinnehåll:

 
Indiespelutvecklare - kursplan - översikt 2019-2021 / 2020-2022 
Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning för professionell spelutveckling där du får lära dig arbeta som professionell spelutvecklare med inriktning ”Indiegames/Indiespel” (små och medelstora oberoende spelföretag).

Utbildningen ska ge dig verktyg och kompetens att arbeta som indiespelutvecklare i eget företag, tillsammans med andra eller som anställd. Utbildningen ställer inga krav på förkunskaper inom området men stort intresse och erfarenhet av spelutveckling, spelproduktion sen tidigare rekommenderas.

Utbildningen främjar både till kreativitet och till strukturerat arbete i projekt. Den fokuserar på konkret produktion - spelprojekt - med stöd av föreläsningar och kännetecknas av pedagogiken “learning by doing - learning by reflexion”. Den innehåller även moment av presentationer / pitchar för gäster, både interna som externa från spelbranschen, som bedömer inlämningsuppgifter, spelproduktioner och ger personliga kommentarer.


Varje utbildningsmoment innehåller teori, föreläsningar, inspiration, praktisk produktion och presentationstillfällen. Momenten är indelade veckovis (20timmar) med successiv fördjupning och/eller nytt verktyg. Föreläsningarna är på 4 timmar på plats och/eller via distans samt efterföljs med inlämnings- / produktionsuppgifter. Handledning ges dels vid utbildningstillfällena, dels digitalt. Utöver föreläsningar av handledarna kommer gästföreläsare, olika aktörer inom de kreativa näringarna och datorspelsbranschen att bidra till utbildningen. I utbildningen (år 2, vårtermin) ingår praktik på 15 veckor.

Efter avslutad utbildning ska den studerande kunna:
• applicera både klassiska och innovativa speldesigns-principer vid produktion av spel och banor för olika typer av spel som görs av indiespelutvecklare
• optimera ett dataspel så spelarmotivation och gameplay uppmuntras hos den tänkte spelaren för att skapa intressanta spelupplevelser.
• arbeta både individuellt och i grupp vid dataspelsproduktioner
• designa spel för både singel och multiplayers samt att anpassa spel för olika plattformar, interface och tekniker såsom Free2Play och touchskärmar
• producera både enkla och komplexa spel omfattande flera nivåer och olika spelmiljöer till olika typer av plattformar och spelmotorer som Unreal och Unity.
• bedöma och värdera den egna arbetsinsatsen i relation till förväntade krav från beställare och kunder för att säkerställa kvaliteten på produkten
• starta upp och driva ett småskaligt spelutvecklingsföretag i syfte att vara affärsmässigt bärkraftigt inklusive produktion och försäljning


Utbildningen - kursöversikt
(i bokstavsordning, ej utbildningsföljd)
• Gameplay och Scripting: 4v
• Interaktionsdesign: 4v
• Introduktion till Spelutveckling, 3v
• Level Design och skapande av miljöer: 6v
• Marknadsanalys, branschkännedom och portfolio: 5v
• Marknadsföring, försäljning och distribution: 5v
• Praktik, 15v
• QA - Quality Assurance / Speltest: 4v
• Speldesign: 14v
• Spelprojekt 1-4: 18v
(med reservation för ändringar)


Summa: 78 kursveckor

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Indie Game Developer - Boden

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Pontus Larsson
Utöver att ha lärt mig nya saker så har jag träffat underbara kamrater som alla älskar spel på unika sätt. Lärarna är stränga men rättvisa men bete dig anständigt och behandla andra på ett gott sätt så kan de vara mycket kul att prata och vara med. Vi får även många intressanta gäst talare som alla är intagna direkt från industrin eller proffs...
Visa mer
Dennis Löfgren
Den här utbildningen har varit en extremt lärorik och rolig upplevelse. Vad som förvånat mig mest under tiden på utbildningen är hur bunden den är till den riktiga spelindustrin. Vi har haft flera föreläsningar med folk som jobbar på stora spel i industrin vilket är väldigt kul. Utbildningens höga nivå av praktiskt arbete i form av spelprojekt o...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Indie Game Developer - Boden från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: