Visa studentum.se som: Mobil

Game Programmer Mobile Platforms - Skellefteå

Changemaker Educations
Sammanfattning
YH-utbildning
Skellefteå
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Game Programmer Mobile Platforms - Skellefteå

Game Programmer Mobile Platforms 

- få erfarenheten du behöver för att arbeta med programmering för mobila plattformar! 

Öppet för sen anmälan, ansök senast 31 augusti!

Idag finns det en verklig efterfrågan i branschen på begåvade, tekniskt skickliga programmerare som kan förvandla sina kreativa visioner till spelrealiteter. Sätt dina kreativa och tekniska talanger i utveckling!

Du får bland annat lära dig C ++, Java, Android, C #, JavaScript, Objective-C, Swift men framförallt i kombination med spelmotorn Unity.

Vill du förvandla din passion för spel till en givande karriär?

Sök dig till en utbildning som är utformad för att examinera arbetsklara programmerare för branschen. Interaktiv underhållning och spelutveckling är viktiga sektorer för samtida kultur, ekonomisk tillväxt och sysselsättning, oavsett om det sker lokalt, nationellt eller globalt.

Vår utbildning svarar upp emot den växande och innovativa spelsektorn genom att utveckla skickliga, team inriktade, reflektiva programmerare som är redo att lyckas i sektorn mobila plattformar. På kursen lär du dig de viktigaste programmeringsspråken för spelutveckling, samt branschstandardverktyg för spelutveckling som Unity och Unreal.

Game Programmer Mobile Platforms ger dig en gedigen kompetensbas inom Game Programming, Tools Programming, Game Engine Programming, Game System Design. Du lär dig spelprogrammerarens hantverk och konst med beställaren som ledstjärna.

Lärande i arbete

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete) och utgör 25% av utbildningen. LIAn fördjupar ditt lärande och du får värdefulla arbetserfarenheter. Vi samarbetar med en rad företag, exempelvis; Coldwood Interactive, Grand Pike, Dice, Zordix, GoldTown Games, Paradox Arctic, Turborilla, Avalanche Studios, EA, LevelEight, North Kingdom m.fl.

För mer information om Game Programmer Mobile Platforms - Skellefteå, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Så ansöker du

Ansökan 

Ansökan är öppen. Du klickar på knappen ”ansök nu” på Changemakers hemsida. Då slussas du vidare till antagningssystemet. Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov. Därefter får du en bekräftelse från skolan.

Urval

Om vi får fler ansökningar än vi har platser (30 platser) inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver.

Antagning

Du får normalt ett antagningsbesked eller reservplatsbesked via vårt antagningssytem i början av juli.  Du behöver tacka ja inom anged tid för att behålla din plats.

Behörighet

Du som har en gymnasieexamen med lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande Engelska 6, Matematik 2, Programmering 1

Urvalsgrunder : Särskilt prov

Eng 6: Stor del av undervisningen sker på engelska. Våra skarpa projekt genomförs enligt spelbranschens standards och därmed sker de på engelska. Engelska är koncernspråk i flertalet stora spelbolag, vilka anställer våra studerande. Spelutvecklingsteam arbetar ofta globalt med kompetenser spridda över världen, där engelska är det dominerande språket för samarbete och projektstyrning.

Matematik 2: Grunderna till den matematik som förekommer inom spelutveckling och grafikprogrammering är väsentlig för att den studerande ska kunna gå vidare inom utbildningens mer tekniska kurser.

Programmering 1: För att kunna nå upp till den nivå som spelbolagen kräver av en anställd spelprogrammerare så behöver studenten vid utbildningsstart ha kunskap i Programmering 1. Utbildningen bygger vidare på Programmering 1 och går snabbt in på mer avancerad nivå av programmering.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. 

Kursinnehåll:

 • Avancerad spelprogrammering 40YHP / 8v
 • Examensarbete 20YHP / 4v
 • Grafik, fördjupning 20YHP / 4v
 • Grundkurs i speldesign 20YHP / 4v
 • Introduktion i arbetssätt vid mobila plattformar/-spel 10YHP / 2v
 • Kognitionsvetenskap och Interaktionsdesign 30YHP / 6v
 • Lärande i Arbete 100YHP / 20v
 • Marknadsanalys, branschkännedom och portfolio 10YHP / 2v
 • Mobilspelsdesign 30YHP / 6v
 • Projektmetodik inom utveckling för mobila plattformar 10YHP / 2v
 • Spelutveckling, fördjupningskurs Unity 20YHP / 4v
 • Unity scripting, grundkurs 25YHP / 5v
 • Utvecklingsprojekt 110YHP / 2v
 • Utvecklingsprojekt 220YHP / 4v
 • Utvecklingsprojekt 335YHP / 7v

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. Du kontaktar själv CSN med förfrågan om studiemedel.

Efter utbildningen

YH-utbildningar leder till jobb, enligt statistiken får 9 av 10 anställning efter examen. Din kompetensprofil och nya arbetsroll är eftertraktad på arbetsmarknaden. Changemaker Educations / Futuregames mäter varje år hur många som fått anställning sex (6) månader efter examen och rapporterar resultatet till MYH.

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Programmer Mobile Platforms - Skellefteå

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 43 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Programmer Mobile Platforms - Skellefteå från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: