Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Game Artist - Boden

Changemaker Educations
Sammanfattning
YH-utbildning
Boden
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: september 2023 - Boden

Videoreportage

Game Artist

Game Artist - Boden

Game Artist - hörnstenen i Futuregames och den svenska spelindustrin

Oavsett om du tänker dig en karriär inom karaktärs-, miljö (environment) produktion, effekter eller 3D-modellering kommer detta program att förbereda dig för spelbranschen genom praktisk spelutveckling och med hjälp av yrkesverksamma lärare.

Nästa utbildningsstart sker höstterminen 2023, ansökan öppnar 1 februari. 

Futuregames “Game Artist” har i över ett decennium varit hörnstenen i Futuregames och den svenska spelindustrin.  90% av våra studenter har hittat jobb hos de ledande företagen i Sverige och utomlands direkt efter examen.  Våra Futurgamers har också vunnit topp-priser i tävlingar som The Rookies och Swedish Games Awards. De har startat egna företag och till och med drivit industrin framåt själva genom att hitta på nya sätt att utveckla spel.

Oavsett om du tänker dig en karriär inom karaktärs-, miljö (enviroment) produktion, effekter eller 3D-modellering kommer detta program att förbereda dig för branschen genom praktisk spelutveckling och med hjälp av yrkesverksamma lärare som handplockats från branschen.

Vi är stolta över att göra utbildningen så nära den professionella branschen som möjligt. En fjärdedel av din tid som student är praktik/LiA (Lärande i Arbete) på några av de bästa spelföretagen i Sverige som  Coldwood Interactive, Zordix, GoldTown Games, Paradox Arctic, Turborilla, Avalanche Studios, Level Eight, North Kingdom, King, Ubisoft, EA DICE, Fatshark Games, Starbreeze Studios, Glorious Games Group, NEAT Corporation, Epic Games etc etc… Vi utökar listan år efter år!

Efter utbildningen 

Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är;

 • Animator
 • Character Artist
 • Concept Artist
 • Environment Artist
 • Tech Artist
För mer information om Game Artist - Boden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Så ansöker du

Behörighet

Du som har en gymnasieexamen med lägst betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper i Eng6 uppfyller de formella behörighetskraven för utbildningen.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många olika sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller inom relevant yrkesområde. 

Ansökan

Ansökan är normalt öppen perioden februari-maj, men kan förlängas om det finns platser kvar. Du klickar på knappen ”Ansök nu” på hemsidan för att slussas vidare till vårt antagningssystem.

Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett:

-Gymnasiebetyg eller motsvarande

-Dokumentation särskilda förkunskapskrav

-CV och personligt brev

-Urvalsprov

-Eventuella intyg och övriga betygsdokument

När du ansöker behöver du även ge önskemål på vilken studieort du önskar studera på. Utbildningen genomförs på plats i Stockholm, Boden och Skellefteå.

Observera att CV, personligt brev och urvalsprov behöver skrivas på Engelska.

Urval

Om vi får fler ansökningar än vi har platser (fn totalt 35 platser) inträder ett urval där ditt urvalsprov poängbedöms. De sökande med högst poäng, ovasett önskemål av ort, erbjuds plats på utbildningen och övriga behöriga sökande blir reserver.

Antagning

Du får normalt ett antagningsbesked eller reservplastbesked via vårt antagningssytem i början på juli. Du behöver tacka ja eller nej för att behålla din plats. Om du inte tackar ja inom utsatt tid förlorar du din plats och den går vidare till nästa reserv.

Utbildningens mål

Overview of Learning Outcomes after completion

 • Understand and utilize an efficient workflow for game art creation.
 • Create high and low resolution 3D models.
 • Create high quality textures.
 • Create hard surface objects such as vehicles and weapons, etc.
 • Create characters and other organic models.
 • Adapt to a wide range of visual styles.
 • Set up and animate characters and objects.
 • Understand color theory, form, design, and composition.
 • Understand the business aspect of the games industry.

Snabba fakta

 • Game Artist är en yrkesutbildning som regleras och är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH).
 • Två års heltidsstudier med 25% av studierna som LiA/praktik.
 • Genomförs på tre av våra hubbar (Boden, Skellefteå och Stockholm) med gemensamma föreläsningar men med lokala tillsammans med bl a designers och programmerare och med handledare på plats.
 • Alla studenter har sina egna arbetsstationer och förses med all programvara som krävs för att arbeta på ett professionellt sätt.
 • Alla våra lärare är professionella inom branschen, och vi arbetar dagligen med mentorer och specialister från många av de bästa svenska spelföretagen.
 • Nyckeln till utbildningen är våra fyra samarbetsprojekt där spelartister samarbetar med designers och programmerare för att producera spel som görs med metoder från och och handleds av personer från branschen.
 • Vi uppdaterar ständigt våra kurser som svar på branschens behov så att studenterna kan vara säkra på att de arbetar med de verktyg och metoder som behövs för att omedelbart hitta ett jobb när de tar examen!
 • Exempel på titlar och yrkesroller för dig efter examen är: Animator – Character Artist – Concept Artist – Environment Artist – Tech Artist

Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Artist - Boden

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Hammarby Fabriksväg 65
120 30 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,9)
Baseras på 44 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Artist - Boden från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter: