Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? 🎓📚 Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna 4 biobiljetter! 🍿🎞️

Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning distriktssköterska, 75 hp

Campus Västervik
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Västervik
5 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Hösttermin - Västervik
Sista ansökan: Obs! Sista ansökningsdag är den 15 mars

Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning distriktssköterska, 75 hp

Utbildningen syftar till att utbilda distriktssköterskor och ger beredskap för att medverka i dagens och morgondagens folkhälsoarbete, hemsjukvård, barn- och skolhälsovård.

Utbildningen ger dig yrkes-och ämnesfördjupning i vårdvetenskap samt rätten att förskriva specificerade läkemedel till patienter med vissa sjukdomar. Fokus är hälsa hos individen i ett livscykelperspektiv där delkurserna innehåller pediatrik, barn- och skolhälsovård, geriatrik, gerontologi, palliativ omvårdnad, folkhälsa, mångkulturell omvårdnad, psykisk ohälsa, styrdokument, hälsokommunikation och vetenskapliga metoder.

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) sker i samarbete med kliniska verksamheterna i Kalmar, Västervik och Växjö, och utförs inom t ex. hemsjukvård, palliativ vård, skolhälsovård, barnhälsovård och på hälso-/vårdcentral. Du väljer ort för VFU redan vid anmälningstillfället. VFU kan komma att förläggas på olika platser i södra delen av Kalmar län vid antagning i Kalmar, i norra delen av Kalmar län vid antagning i Västervik och inom Kronobergs län vid antagning i Växjö. Den teoretiska undervisningen är förlagd till Kalmar. Både den teoretiska utbildningen och VFU bedrivs på heltid.

specialistsjuksköterska, distrikt

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning distriktssköterska, 75 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök vi antagning.se. Välj studieort Västervik för VFU-perioderna.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå, samt särskild behörighet, Sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng eller motsvarande Legitimerad sjuksköterska Kandidatexamen i vårdvetenskap eller motsvarande Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månaders heltidstjänstgöring Svenska B/Svenska 3 Engelska A/Engelska 5.

Studieform

Blandad undervisning med träffar i Kalmar och lektioner via videokonferens på plats på Campus Västervik. VFU-perioden utgår från Västerviks sjukhus.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen inriktning mot distriktssköterska och magisterexamen i vårdvetenskap.

Campus Västervik

Campus Västervik

Campus Västervik är ett lokalt campus vilket betyder att vi ägs och drivs av Västerviks kommun och samarbetar med olika högskolor och universitet kring platsförlagda utbildningar. Med modern teknik placerar vi dig i digitala föreläsningssalar, grupprum och handledarmöten online. Samtidigt...


Läs mer om Campus Västervik och visa alla utbildningar.

Campus Västervik Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning distriktssköterska, 75 hp

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västervik

Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogram, inriktning distriktssköterska, 75 hp från Campus Västervik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: