Visa studentum.se som: Mobil

Webbutvecklare .NET

Campus Värnamo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Värnamo
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Värnamo
Augusti 2019 
Distans
Augusti 2019 

Webbutvecklare .NET

Som webbutvecklare inom .NET använder du den senaste tekniken för att skapa funktionella och dynamiska webbsystem. Du får lära dig att arbeta projektinriktat med fokus på ett kundorienterat affärstänkande där nytta, kvalitet och säkerhet är avgörande faktorer. Det här är en utbildning där du kan jobba med olika idéer sam-tidigt som du lär dig tekniken.

EFTERFRÅGAD YRKESROLL

Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, applikationsutvecklare eller systemutvecklare med fokus på .NET och JavaScript. Som webbutvecklare har du en
av de bästa grunderna om du vill ta nästa steg i karriären som IT-arkitekt, projektledare, expert på infrastruktur eller verksamhetsutvecklare.

Din framtida yrkesroll kan innehålla uppgifter som att designa och utveckla säkra och skalbara webbtjänster som hämtar data från olika källor. Att skapa webbapplikationer med C# och SQL-server samt att skapa användarvänliga, moderna användargränssnitt med hjälp av HTML5, CSS3 och JavaScript är också kommande arbetsuppgifter.

UTVECKLING AV WEBB
I utbildningen lär du dig att arbeta med moderna webbsystem, deras utveckling och säkerhet. Du designar och bygger web-bapplikationer med en testdriven utvecklingsmetodik. Du får också lära dig att använda moderna JavaScript-ramverk och att utveckla avancerade webbsystem med t ex ASP .NET MVC.

Som webbutvecklare arbetar du ofta i team och under utbildningen utmanas du att utveckla din samarbetsförmåga och anställbarhet. Du uppmuntras att arbeta lösningsfoku-serat och ta eget ansvar för både den tjänst du säljer såväl som relationen till kund och den så viktiga användaren. Du får också kunskap och förståelse för gruppdynamikens betydelse för ett projekts resultat.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Utbildningen sker på distans med träffar i Värnamo några gånger per termin. Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar och grupparbeten, dels via en digital lärplattform och dels på plats i Värnamo. Under utbildningen läser du också två företagsförlagda kurser, Lärande i arbete (LIA), där du får omsätta teoretiska kunskaper i praktisk handling ute på företag. Det innebär en möjlighet till direktkontakt med arbetsgivare och branschfolk och en god insikt i ditt framtida arbete redan under utbildningens gång.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Det innebär en stor frihet att studera när och hur du vill men också stort ansvar att lägga den tid som krävs på studierna. Medverkan på de fysiska träffarna i Värnamo är också en viktig del av den pedagogiska modell som utbildningens upplägg bygger på.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i branschen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot marknadens kompetensbehov.

För mer information om Webbutvecklare .NET, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan
Anmälan görs via campus.varnamo.se/utbildningar.

Förkunskapskrav
Om du inte uppfyller behörighetskraven nedan görs en individuell bedömning av dina meriter.

Grundläggande behörighet samt
Särskild behörighet: Ma2a/b/c och Programmering 1 eller motsvarande.

Saknar du programmering 1 och vill läsa in kursen kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun. Värnamo kommun ska du kontakta Karin Sjögren 0370-37 70 53.

Urval
Urval görs utifrån särskilt prov som testar den sökandes förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Provet poängssätts med maximalt 100 poäng fördelat på områdena problemlösningsförmåga (50p)  samt läsförståelse (50p).

Kursinnehåll

År 1

 • Webbapplikation MVP, 50 yhp
 • Objektorienterad programmering med C#, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 1, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 2, 25 yhp
 • Affärsmannaskap för IT, 25 yhp
 • Moderna Webbapplikationer, 50 yhp


År 2

 • Webbapplikationer med realtidskommunikation, 50 yhp
 • Lärande i arbete 1, 50 yhp
 • Affärsutveckling för IT, 25 yhp
 • Examensarbete, 25 yhp
 • Lärande i arbete 2, 50 yhp

5 Yhp motsvarar 1 vecka

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen Webbutvecklare .NET

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Campus Värnamo Facebook

Campus Värnamo

Campus Värnamo

Vill du studera på en skola med god gemenskap, stark förankring hos arbetsgivarna och som rustar dig för arbetslivet? Välj Campus Värnamo - här är det nära mellan student och personal och fokus ligger på din anställningsbarhet, personliga utveckling och rätt kompetens för...


Läs mer om Campus Värnamo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbutvecklare .NET

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Värnamo

Jönköpingsvägen 15
331 83 Värnamo

Recensioner

Arnel
(5)
En väl ihopsatt utbildning med det senaste inom webbutveckling. Här får du möjligheten att blanda teori med praktiken i varje kurs. Du lär dig att jobba individuellt men även i grupp.
Johan
(1)
Bra utbildning inom en bransch där det bevisligen saknas mycket folk . Flera stora lokala företag står bakom utbildningen och det har varit lätt för oss att få praktikplatser. Huvudläraren är duktig, både som utvecklare och som pedagog. Tyvärr brister lokalerna. Utbildningen ligger i Gummifabriken som är en enda stor byggarbetsplats sedan många ...
Henrik Rosenqvist Kommentar:
Hej Johan! Så roligt att du uppskattar utbildningen! Som du skriver finns det verkligen ett stort behov i branschen av den kompetens utbildningen ger. Väldigt tråkigt att du upplever att lokalerna är dåliga. Visst har bygget tagit flera år men nu är både restaurang, teknikcenter, stads- och studiebiblioteket äntligen klara och inflyttade vil...
Visa mer
Prash
(4)
En trevlig utbildningsbyggnad som är under ombyggnad. Framsidan och en större del av byggnaden är under konstruktion och det ser inte vackert ut just nu i de delarna. Det kommer att se jättefint ut 2017 när allting är färdigt. De delar som är färdiga är även de väldigt fina. Utbildningen kan jag inte uttala mig om än.

Kursinnehåll

År 1

 • Webbapplikation MVP, 50 yhp
 • Objektorienterad programmering med C#, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 1, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 2, 25 yhp
 • Affärsmannaskap för IT, 25 yhp
 • Moderna Webbapplikationer, 50 yhp


År 2

 • Webbapplikationer med realtidskommunikation, 50 yhp
 • Lärande i arbete 1, 50 yhp
 • Affärsutveckling för IT, 25 yhp
 • Examensarbete, 25 yhp
 • Lärande i arbete 2, 50 yhp

5 Yhp motsvarar 1 vecka

Beställ information

För att få mer information om Webbutvecklare .NET via mejl, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Kursrecensioner
(3,6)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 46 recensioner.
Se alla skolans recensioner