Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterska

Campus Värnamo
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Värnamo
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Värnamo
Sista ansökan: 2021-04-15

Sjuksköterska

Är du intresserad av människor och deras livsvillkor? Utbilda dig till sjuksköterska genom ett program som ger dig professionell kunskap och kompetens att ansvara för omvårdnaden för personer som är i behov av vård.

Stort rekryteringsbehov
I vårdsektorn möter du många olika människor och behovet av utbildad personal är stort. Under utbildningen läser du kurser och kommer få kunskap inom huvudområdet omvårdnad samt andra ämnen som medicin, fysiologi och psykologi.
Personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik är centrala i utbildningen. Utbildningen innehåller både teori och praktik vilket ger dig kompetens att stödja personer till hälsa och välbefinnande, samt att vårda personer med akuta och långvariga hälsoproblem.

Teori i praktiken
I sjuksköterskeprogrammet ingår så kallad verksamhetsförlagd utbildning, VFU, inom både kommunal hälso- och sjukvård, slutenvård och primärvård. VFU genomförs i hela Region Jönköpings län och resor kan förekomma i hela regionen. Du som student står för de resekostnaderna. Utöver detta ingår genomgående praktiskt träning och simuleringsövningar vid Kliniskt TräningsCentrum (KTC) på lärosätet.

Utbildningens upplägg
Huvudman är Jönköping University, Hälsohögskolan. Sjuksköterskeprogrammet är en campusutbildning och är förlagd i Jönköping. Vid antagning till höstterminen 2021 ges det dessutom möjlighet att söka till en studiegrupp som har viss del av utbildningen förlagd i Värnamo.

Att du söker sjuksköterskeprogrammet med studiegrupp i Värnamo innebär att du ingår i en fast studiegrupp och att viss lärarledd undervisning är förlagd till Campus Värnamo, som till exempel vissa seminarier, handledningstillfällen och examinationer.

För mer information om Sjuksköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan
Du anmäler dig till sjuksköterskeprogrammet på antagning.se
Anmälningskod: HJ-52346
Ansökan öppnar i mitten av mars 2021.

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen och Filosofie kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Campus Värnamo Facebook

Campus Värnamo

Campus Värnamo - "Get to work"

Vill du studera på en skola med god gemenskap, stark förankring hos arbetsgivarna och som rustar dig för arbetslivet? Välj Campus Värnamo - här är det nära mellan student och personal och fokus ligger på din anställningsbarhet, personliga utveckling och rätt kompetens för...


Läs mer om Campus Värnamo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sjuksköterska

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Värnamo

Jönköpingsvägen 15
331 83 Värnamo

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Rina
(4)
Utbildningen ger flera möjligheter i den framtida yrken. Man behöver inte stanna som bara sjuksköterska utan kan specialisera sig på många andra saker och på så sätt utvecklas.
Ssk 2020
(5)
Sökte till Värnamo för jag kände att närheten var perfekt då jag är förankrad i regionen. Även närheten till jobb i framtiden var avgörande. Utbildningen är ganska ny i Värnamo och jag upplever att man har möjlighet att vara med att tycka till och forma upplägget vilket är bra för kommande studenter.
Linda
(4)
Vi hade önskat att mer av utbildningen var förlagt till Värnamo så att man slipper pendla så mycket till Jönköping. Jag tycker att skolan på Gummifabriken är hemtrevlig och en bra miljö att arbeta i. Själva utbildningen är väldigt detaljerad och bra.
Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 48 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterska från Campus Värnamo, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?

Du kanske också är intresserad av: