Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterska

Campus Värnamo
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Värnamo
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2020 - Värnamo

Sjuksköterska

Sjuksköterskeprogrammet ger dig professionell kunskap och kompetens att ansvara för omvårdnaden för personer som är i behov av vård. Det passar dig som är intresserad av människor och deras livsvillkor.

STORT REKRYTERINGSBEHOV
Legitimerade sjuksköterskor kan bland annat arbeta inom sjukhusvården, hemsjukvården, den kommunala omsorgen av äldre och funktionshindrade, på vårdcentraler och privata mottagningar. Majoriteten är verksamma inom den offentliga sektorn även om allt fler jobbar hos privata arbetsgivare.

OMVÅRDNAD
Huvudområdet i programmet är omvårdnad med fokus på personcentrerad omvårdnad. Det kommer att ge dig kompetens att stödja personer till hälsa och välbefinnande samt att vårda personer med akuta och långvariga hälsoproblem. Du kommer också att läsa medicinska, samhälls- och beteende-vetenskapliga ämnen.

Som sjuksköterska kommer du att ha ansvar för planering och genomförande av omvårdnaden av personer som är i behov av vård. I yrket ingår också att leda och utveckla omvårdnaden. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med andra professioner.

TEORI I PRAKTIKEN
I sjuksköterskeprogrammet ingår praktik inom sluten vård, primärvård och kommunal hälso- och sjukvård. Utöver detta ingår praktiskt träning och simuleringsövningar vid Kliniskt träningscentrum.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Sjuksköterskeprogrammet är en campusutbildning och är förlagd i Jönköping. Vid antagning till höstterminen 2020 kan du söka till en studiegrupp som har viss del av utbildningen förlagd i Värnamo. Det innebär att du ingår i en studentgrupp med bas i Värnamo och att viss lärarledd undervisning är förlagd till Campus Värnamo som till exempel vissa seminarier, handledningstillfällen och examinationer.

Jönköping University har ett omfattande internationellt utbytesprogram för sjuksköterskestudenter och det finns möjlighet att läsa vidare till specialistsjuksköterska eller studera på ett magister- eller masterprogram.

För mer information om Sjuksköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan
Anmälan till hösten 2020 öppnar i mitten av mars 2020
Anmälan görs via antagning.se. Ansökningskod: HJ-52346

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt Ma 2a/b/c, Nk 2, Sh 1b (eller 1a1 och 1a2)
eller Ma B, Nk B, Sh A eller motsvarande.

Examen & Intyg

Sjuksköterskeexamen och Filosofie kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Campus Värnamo Facebook

Campus Värnamo

Campus Värnamo

Vill du studera på en skola med god gemenskap, stark förankring hos arbetsgivarna och som rustar dig för arbetslivet? Välj Campus Värnamo - här är det nära mellan student och personal och fokus ligger på din anställningsbarhet, personliga utveckling och rätt kompetens för...


Läs mer om Campus Värnamo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sjuksköterska

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Värnamo

Jönköpingsvägen 15
331 83 Värnamo

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

Rina
(4)
Utbildningen ger flera möjligheter i den framtida yrken. Man behöver inte stanna som bara sjuksköterska utan kan specialisera sig på många andra saker och på så sätt utvecklas.
Ssk 2020
(5)
Sökte till Värnamo för jag kände att närheten var perfekt då jag är förankrad i regionen. Även närheten till jobb i framtiden var avgörande. Utbildningen är ganska ny i Värnamo och jag upplever att man har möjlighet att vara med att tycka till och forma upplägget vilket är bra för kommande studenter.
Linda
(4)
Vi hade önskat att mer av utbildningen var förlagt till Värnamo så att man slipper pendla så mycket till Jönköping. Jag tycker att skolan på Gummifabriken är hemtrevlig och en bra miljö att arbeta i. Själva utbildningen är väldigt detaljerad och bra.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sjuksköterska från Campus Värnamo, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 47 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: