Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Grundlärarutbildning årskurs 4-6

Campus Varberg, i Varberg
Längd
210 HP-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
210 HP-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Grundlärarutbildning årskurs 4-6

Studera till grundlärare

I utbildningen vävs ämneskunskaper samman med didaktik och metodik – alltså kunskap om hur undervisning kan varieras för att möta elevernas behov och utveckla deras lärande. Som student har du verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ute på en skola varje termin, vilket ger dig tillfällen att pröva och utvecklas i yrkesrollen i mötet med elever. Teman som återkommer genom hela utbildningen är hållbar utveckling, inkludering, demokrati, digital kompetens, interkulturalitet och språkutvecklande undervisning i alla ämnen.

Utbildningen består till stor del av ämneskunskaper i svenska, engelska och matematik. Under en termin får du dessutom fördjupa dig i något av ämnena bild, musik, samhällsorienterade ämnen eller naturvetenskapliga ämnen och teknik.

Exempel på sådant du får lära dig i utbildningen är stödja elevers lärande i att tala, läsa och skriva, hur elever tänker kring problemlösning och olika matematiska uppgifter, och hur intressanta och utvecklande miljöer för lärande kan utvecklas. Under utbildningens gång får du själva analysera texter av olika typer, och du arbetar löpande med att utveckla din egen skriftliga och muntliga förmåga.

Inom ramen för kurserna i engelska finns möjlighet att genomföra studier i ett engelskspråkigt land, både för att fördjupa kunskaperna i engelska språket och för att studera det engelska skolsystemet. Det finns dessutom möjlighet till en utbytestermin i ett annat land under utbildningen.

UTLANDSSTUDIER

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

ARBETSMARKNAD

Som grundlärare har du din arbetsplats inom de kommunala eller fristående skolorna.

UTBILDNING DIPLOMERAD INOM HÅLLBAR UTVECKLING

Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildningb innehåller en kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment.

Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Borås.

För mer information om Grundlärarutbildning årskurs 4-6, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Varberg

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2 eller Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A.

Campus Varberg Facebook

Examen & Intyg

Grundlärarexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundlärarutbildning årskurs 4-6

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Varberg
Otto Torellsgata 20
432 82 Varberg

Välkommen till Campus Varberg - ett Campus utöver det vanliga 

Campus Varberg erbjuder högskole- och yrkeshögskoleutbildningar i en fantastisk miljö endast ett tiotal meter från havet. Alla utbildningar på Campus Varberg är framtagna i nära samarbete med näringslivet och våra studenter ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden – vi kallar det...

Läs mer om Campus Varberg och visa alla utbildningar.

Highlights