Förskollärarutbildning
Lek, utveckling och lärande har en central och framträdande plats i förskollärarutbildningen. Förutom att du får en helhetssyn på barn så får du också verktyg för att skapa kreativa miljöer och metoder för lärandet. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med barn i åldern ett till fem år och vill ha en kompetens som är efterfrågad.
I det förskolepedagogiska området, kommer du bland annat lära dig om lekens betydelse, barns utveckling och lärande, barnlitteratur, bild, rörelse, musik och drama. Du fördjupar även dina kunskaper om digitala redskap med yngre barn samt digital kompetens i din roll som förskollärare.
Du kommer också att lära dig om barns matematiska begreppsbildning, språkutveckling och läs- och skrivutveckling samt naturvetenskap och teknik ur ett förskoleperspektiv. Arbetet med barn ska genomsyras av barns inflytande och demokratiska värderingar, och detta präglar därför utbildningen.
Ledarskap, konflikthantering och sociala relationer är ett annat viktigt fokus, tillsammans med studier om förskolans historia och uppdrag, och hur du kan arbeta tematiskt.
Du blir helt enkelt väl förberedd för din roll som förskollärare genom att du utvecklar kunskap och förmåga att planera, genomföra, dokumentera, utvärdera samt utveckla förskoleverksamhet både för inne- och utemiljö.
För att få en tydlig koppling till yrkeslivet ingår det dels verksamhetsförlagd utbildning (VFU), dels ingår du i en mentorsgrupp som leds av en yrkesverksam lärare.
Så ansöker du
Grundläggande behörighet samt En 6, Nk 1b/1a1+1a2, Sh 1b/1a1+1a2, alternativt En B, Nk A, Sh A.
Undervisningsform
Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar, laborationer, exkursioner, projektarbete, studiebesök, studiegruppsarbete och verksamhetsförlagda studier. Du kommer även att ingå i en mentorsgrupp under hela utbildningen. Syftet med mentorsgruppen är att hjälpa dig komma in i din blivande yrkesroll. Mentorerna är utbildade förskollärare som har god förtrogenhet med och kunskap om det praktiska arbetet som förskollärare. Examinationsformerna varierar och avspeglar kursernas innehåll.
Campus Varberg Facebook
Examen & Intyg
Förskollärarexamen
Kostnader
Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.
Campus Varberg

Välkommen till Campus Varberg - ett Campus utöver det vanliga
Campus Varberg erbjuder högskole- och yrkeshögskoleutbildningar i en fantastisk miljö endast ett tiotal meter från havet. Alla utbildningar på Campus Varberg är framtagna i nära samarbete med näringslivet och våra studenter ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden – vi kallar det...
Intresseanmälan
Hitta till utbildaren
Campus Varberg
För att få mer information om utbildningen Förskollärarutbildning från Campus Varberg, fyll i följande uppgifter: