Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Event Management

Campus Varberg, i Varberg
Längd
2 år, 120 hp-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
2 år, 120 hp-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Event Management

Studera Event Management

Som event manager planerar och leder du upplevelsehändelser från idé till genomförande. Du hjälper företag från olika branscher att presentera sina produkter i sammanhang som ger en positiv uppmärksamhet. Kvalitet räcker inte längre som konkurrensmedel. Endast de varor och tjänster som kan ”berätta en historia” och förknippas med trovärdighet, exklusivitet och starka värden kan urskiljas i bruset.

Utbildningen har en stark anknytning till praktiken vilket innebär att många kurser har direkt koppling till en framtida karriär som event manager. Kopplingen till det praktiska arbetet med att planera, leda och genomföra projekt finns redan från år 1. Under vårterminen planerar och genomför du tillsammans med de andra studenterna i utbildningen ett eget event. Under år 2 studeras och analyseras befintliga event som etablerade företag genomför. Det tredje året har du möjlighet att göra utlandsstudier eller praktik och du avslutar hela utbildningen med ett självständigt arbete.  

Utbildningens primära mål är att ge dig en teoretisk och praktisk kunskapsbas för att du ska kunna arbeta som event manager, det vill säga planera, leda och genomföra event eller evenemang.

För mer information om Event Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt En 6, Ma 2a/2b/2c och Sh 1b/1a1+1a2, alternativt En B, Ma B och Sh A.

Innehåll

Förutom de skräddarsydda kurser som förbereder dig inför arbetet som event manager kommer du också att få kunskaper om värdet av event på en mer strategisk nivå. På så vis kommer du att få en helhetsförståelse för vad det innebär att arbeta med event samt dess värde för ett företag, ort eller någon annan typ av uppdragsgivare. Både besökarens upplevda värde och det ekonomiska värdet av ett event behandlas. Affärsmässighet och ekonomisk kunskap är oerhört viktigt för en event manager, inte minst i relationen med uppdragsgivare och sponsorer.

Campus Varberg Facebook

Examen & Intyg

Filosofie kandidatexamen med huvudområde företagsekonomi – inriktning event management.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Event Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Varberg
Otto Torellsgata 20
432 82 Varberg

Välkommen till Campus Varberg - ett Campus utöver det vanliga 

Campus Varberg erbjuder högskole- och yrkeshögskoleutbildningar i en fantastisk miljö endast ett tiotal meter från havet. Alla utbildningar på Campus Varberg är framtagna i nära samarbete med näringslivet och våra studenter ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden – vi kallar det...

Läs mer om Campus Varberg och visa alla utbildningar.

Highlights