Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Logistiker

Campus Telge
Sammanfattning
YH-utbildning
Södertälje
80 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
marker Öppen för sen anmälan / har restplatser

Logistiker

Utbilda dig till logistiker

Vill du arbeta med med logistik, transport eller distribution och vill utvecklas? Är du intresserad av samordning, projekt- och arbetsledning?

Utbildningen är en heltidsutbildning med flexibelt schema. De teoretiska delarna av utbildning är förlagda till Campus Telge, (Kvarnbergagatan) Södertälje 2 - 3 dagar/vecka. Övrig tid är så kallad egen studietid då man arbetar med uppgifter på egen hand eller i grupp.

Logistik berör alla företag

Logistik är en strategiskt viktig konkurrensfaktor som blir allt viktigare för att samordna investeringar och aktiviteter. Logistik handlar om styrning av varuflöden, transporter, lagring, förpackning och de därtill kopplade informationssystem. Logistik är något som berör alla företag och har stor betydelse för framtiden vid sidan av utbyggnaden av infrastrukturen. Efterfrågan på personal med logistikkunskaper är redan nu stor och spås att öka ytterligare. Jobben finns inom en stor mängd olika branscher. Efterfrågan ökar snabbt p.g.a. företagens krav på effektiv och lönsam logistik samt ökad näthandel samt kommande pensionsavgångar.

Efter avslutad utbildning kommer du ha de kunskaper som krävs för att fungera i en analytisk eller arbetsledande roll i en logistikverksamhet. Du kommer aktivt och självständigt kunna medverka i att analysera och arbeta fram effektiva lösningar utifrån det egna företagets mål men även utifrån kundens behov och önskemål.

Utbildningen fokuserar på samordning, strategi och ledarskap med inriktning mot logistik. I utbildningen ingår ämnen som engelska för logistiker, arbetsledning och ekonomi, olika aspekter inom logistik, it, juridik, kvalitet, miljö, kommunikation.

Kunskaperna förankras praktiskt genom Lärande i Arbete (LIA) i verkliga lägen på logistikeffektiva företag. En fjärdedel av utbildningen utgörs av LIA.

Utbildningen till logistiker bedrivs i Södertäljeområdet, som bl.a. kännetecknas av att ha stort material- och varuflöde, en bra tillgång till logistikinfrastruktur med bland annat två europamotorvägar, tre järnvägar och ett hamnområde som alla möts i närområdet.

För mer information om Logistiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan.

Förkunskapskrav:

  • 1 har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
  • 2 har ett slutbetyg som uppfyller behörighetskraven enligt då gällande regler.
  • 3 har äldre svenska betyg, eller annan svensk utbildning, exempelvis folkhögskola som uppfyller kraven ovan.
  • 4 har utländsk gymnasieutbildning som motsvarar kraven i punkt 1-3.
  • 5 har andra erfarenheter ifrån exempelvis arbetslivet och utbildning som kan motsvara kraven ovan.

Särskild behörighet:

  1. Godkänt betyg i någon av kurserna i Matematik 2a/Matematik 2 b/Matematik 2c/ Matematik B eller motsvarande kunskaper.
  2. Godkänt betyg i kurs Logistik 1 eller Spedition och transport eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Yrkeserfarenhet kan ersätta detta krav.

Preparandutbildning

För den som inte uppnår formell behörighet avseende logistik erbjuds eventuellt en preparandutbildning under sommaren. Kontakta oss för mer information.

Ansökan

Ansök på Campus Telges hemsida. För mer information och kontakt, anmäl ditt intresse här på studentum.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en  yrkeshögskoleexamen på 400 Yh-poäng.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Kostnaden för eventuell studielitteratur står den studerande för.

Campus Telge

Välkommen till Campus Telge! Vi erbjuder utbildningar som är relevanta och som arbetslivet efterfrågar. Vi bjuder in gästföreläsare från branschen, anordnar studiebesök och ser till att våra studerande under utbildningen har kontakter i branschen för att de ska hållas uppdaterade...


Läs mer om Campus Telge och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Logistiker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Telge

Kvarnbergagatan 12
151 89 Södertälje


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Logistiker från Campus Telge , fyll i följande uppgifter: