Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

.NET- Utvecklare

Campus Mölndal
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Mölndal
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Mölndal
Höst 2021

Distans
2020-11-09
webbutveckling

.NET- Utvecklare

.NET-utvecklare

Bra IT-stöd är nödvändigt för varje bolag, stort som litet. Den som är kunnig inom systemutveckling har en kompetens som kommer fortsätta vara efterfrågad på arbetsmarknaden oavsett hur konjunkturen svänger.

Utbildningen startar med två klasser under hösten 2020. En klassrumsbunden variant som startar den 31 augusti. Där är ansökan stängd. Ytterligare en omgång kommer att genomföras på distans med start 9 november.

Om yrkesrollen

Programmering är ett kreativt yrke. Som utvecklare bör du vara intresserad av problemlösning och ha tålamod att metodiskt utforska olika lösningar tills det fungerar som du tänkt.

Under yrkeshögskoleutbildningen arbetar du i Microsofts utvecklingsplattform .NET core med programmeringsspråket C#. Du lär dig även frontendutveckling med JavaScript och ramverket React, samt får en första värdefull arbetslivserfarenhet genom kursen lärande i arbete (LIA). Utbildningen genomförs i samarbete med spännande IT-företag i regionen.

Under utbildningen

Du får en gedigen grundutbildning inom objektorienterad programmering med C# som huvudspråk, för att kunna arbeta som systemutvecklare i Microsofts .NET-plattform. I utbildningen lär du dig även grunderna i frontendutveckling med HTML, JavaScript, och CSS.

I utbildningen får du lära dig att arbeta i den agila projektmetoden scrum, som är standard i de flesta IT-företag. Du får lära dig versionshantering, att utveckla system med god kodstandard och struktur och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD), arbetssätt som efterfrågas av branschen. I kursen Continuous Integration, Delivery och Deployment lär du dig även hur man kontinuerligt driftsätter nya versioner av mjukvaran, en kompetens som efterfrågas av arbetslivet.

Utbildningen avslutas med en 20-veckors praktikperiod (LIA) där du får erfarenhet av att arbeta med verkliga projekt samtidigt som du får värdefulla branschkontakter.

För mer information om .NET- Utvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

För yrkeshögskoleutbildningar finns både grundläggande behörighetskrav och särskilda behörighetskrav samt urvalsprov. Du som saknar något visst betyg eller intyg kan bedömas utifrån reell kompetens. Det innebär att du kan göra ett prov som mäter dina kunskaper (för vissa gymnasiekurser) eller styrka din kompetens genom intyg eller intervju.

Särskild behörighet .NET-utvecklare

För att vara behörig till utbildningen krävs godkänt betyg i Matematik 2, Programmering 1 samt Webbutveckling 1. Campus Mölndal erbjuder en behörighetsgivande förutbildning, BFU, som täcker de viktigaste delarna från de två gymnasiekurserna som krävs för att vara behörig till utbildningen. Förutbildningen berättigar till studielån och du som blir godkänd på BFU:n garanteras en plats på utbildningen.

Läs mer om BFU och yrkeshögskolans olika behörighetsregler på vår hemsida.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Campus Mölndal

Campus Mölndal

Yrkeshögskola (YH)

Mölndals stad har erbjudit yrkeshögskoleutbildningar sedan 2002. Under skolans första sexton år har vi primärt utbildat aktiveringspedagoger med inriktning mot funktionshinder och rehabilitering. Sedan 2018 utbildar vi även för ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen.  Om du har frågor...


Läs mer om Campus Mölndal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: .NET- Utvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Mölndal

Göteborgsvägen 19
43130 Mölndal

Kursinnehåll

Kurser som du läser (YH-poäng*):

*5 YH-poäng (yhp) motsvarar 1 veckas helstudier

  • Objektorienterad programmering i C#, 40 yhp
  • Objektorienterad arkitektur, 40 yhp
  • Kvalitetssäkring i C#, 40 yhp
  • Webbramverk: React, 40 yhp
  • Personlig och professionell utveckling, 20 yhp
  • Agil mjukvaruutveckling, 20 yhp
  • Datalogi, 20 yhp
  • Continuous Integration, Delivery & Deployment, 40 yhp
  • Examensarbete, 40 yhp
  • LIA, Lärande i arbete, 100 yhp
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen .NET- Utvecklare från Campus Mölndal, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: