Visa studentum.se som: Mobil

.NET-utvecklare

Campus Mölndal
Sammanfattning
YH-utbildning
Mölndal
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Webbutveckling

.NET-utvecklare

.NET-utvecklare

Är du nästa .NET-utvecklare?

Bra IT-stöd är nödvändigt för varje bolag, stort som litet. Den som är kunnig inom systemutveckling har en kompetens som kommer fortsätta vara efterfrågad på arbetsmarknaden oavsett hur konjunkturen svänger.

Om yrkesrollen

Programmering är ett kreativt yrke. Som utvecklare bör du vara intresserad av problemlösning och ha tålamod att metodiskt utforska olika lösningar tills det fungerar som du tänkt.

Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är systemutvecklare, .NET-utvecklare, backendutvecklare eller kanske fullstackutvecklare, beroende på vilken inriktning du väljer i Examensarbetet.

Under studietiden

Du får en gedigen grundutbildning inom objektorienterad programmering med C# som huvudspråk, för att kunna arbeta som systemutvecklare i Microsofts .NET-plattform. I utbildningen lär du dig även grunderna i frontendutveckling med HTML, JavaScript, och CSS.

I utbildningen får du lära dig att arbeta i den agila projektmetoden scrum, som är standard i de flesta IT-företag. Du får lära dig versionshantering, att utveckla system med god kodstandard och struktur och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD), arbetssätt som efterfrågas av branschen. I kursen Continuous Integration, Delivery och Deployment lär du dig även hur man kontinuerligt driftsätter nya versioner av mjukvaran, en kompetens som efterfrågas av arbetslivet.

Utbildningen avslutas med en 20-veckors praktikperiod (LIA) där du får erfarenhet av att arbeta med verkliga projekt samtidigt som du får värdefulla branschkontakter.

I kursen Examensarbete väljer du själv ett språk eller en teknologi som du vill bredda eller fördjupa dig inom. På så sätt kan du se till att du inför den avslutande LIA-kursen har precis den kompetens ditt LIA-företag efterfrågar.

LIA-företag och ledningsgruppen

Det är, utöver det nationella och globala behovet av IT-kompetens, tack vare våra ledningsgruppsrepresentanter och deras behov av framtida .NET-utvecklare utbildningen existerar.

Du kommer under utbildningen fokusera på din personlighet och personliga utveckling genom att vi tillsammans med våra lärare och samarbetspartners lägger tid och resurser för att göra dig anställningsbar inom IT-branschen.

När det är dags för LIA-period säkerställer vi som skola att du får en LIA genom vår LIA-process som påbörjas tidigt i utbildningen.

Ledningsgruppen träffas fyra till fem gånger per år för att säkerställa att utbildningen har det innehåll arbetslivet efterfrågar. I ledningsgruppen ska även studeranderepresentanter från utbildningen ingå vilket för oss stämmer väl överens med vårt sätt att arbeta med studerandeinflytande och kvalitetssäkring i utbildningen.

Företag i ledningsgruppen

Vi är stolta över att samarbeta med Aareon, Biswise, Codic, Contica, DevPort, Fiwe, Fujitsu, Nordlo, Plejd, Star Republic . För utbildningens LIA-perioder har vi ytterligare samarbetspartners. Utöver dessa samarbetar vi ständigt för ytterligare samarbeten för genomförandet av våra utbildningar.

För mer information om .NET-utvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskapskrav och behörighet

Du behöver uppfylla följande krav för att bli behörig till utbildningen;

  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan samt
  • Särskilda behörighetskrav - Matematik 2, 100 poäng, Programmering 1, 100 poäng och Webbutveckling 1, 100 poäng eller motsvarande.

Efterfrågad utbildning

Med en yrkesexamen från Campus Mölndal kommer du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på systemutvecklare inom .NET är stor. IT-företagen har svårt att rekrytera personer som är duktiga på C#, ett av världens tre största programmeringsspråk.

Kvalificerad kompetens inom IT är intressant inom alla branscher och det finns många vägar att gå efter några år i yrket. Relaterade yrkesroller är frontendutvecklare, testare, IT-projektledare och utbildare inom programmering.

Ansökan

Ansökan är öppen 12 februari - 23 maj 2021. Ansökan till hösten 2021 är nu avslutad. I januari 2022 beslutar Myndigheten för yrkeshögskolan om vi får fortsatt förtroende att bedriva utbildningen.

Kontakt 

Om du vill ha mer information kring utbildningen, behörighet och ansökan kan du kontakta skolan. 

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Campus Mölndal

Yrkeshögskola (YH)

Mölndals stad har erbjudit yrkeshögskoleutbildningar sedan 2002. Under skolans första sexton år har vi primärt utbildat aktiveringspedagoger med inriktning mot funktionshinder och rehabilitering. Sedan 2018 utbildar vi även för ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen.  Om du har frågor...


Läs mer om Campus Mölndal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: .NET-utvecklare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Mölndal

Göteborgsvägen 19
43130 Mölndal

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen .NET-utvecklare från Campus Mölndal, fyll i följande uppgifter: