Visa studentum.se som: Mobil

Fastighetstekniker

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
22 400 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: Löpande starter - Kurslitteratur ingår - Distans
Yrkesutbildning till fastighetstekniker

Om utbildningen

Distansutbilda dig hos Cady och bli fastighetstekniker!

Vill du jobba med underhåll av de tekniska systemen inom fastighet? Läs på distans till fastighetstekniker!

Som fastighetstekniker är du specialisten med ansvar för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. De fastigheter som byggs idag i Sverige är mer teknikutvecklade än för 20 år sedan och nya teknik utvecklas ständigt. Det ger dig som är intresserad av att arbeta med datorer och tekniska uppgifter en spännande och omväxlande roll.

Att arbeta som fastighetstekniker innebär ett stort ansvar för drift och underhåll av fastighetens olika system. I ditt dagliga arbete ser du till att alla system fungerar som fastighetsägaren vill och utifrån hyresgästens förväntningar.

Arbetsprognos för fastighetstekniker

Det finns mycket goda möjligheter till att få ett arbete då det byggs och renoveras väldigt mycket i Sverige och det finns stora pensionsavgångarna. Fastighetsbranschen har nu och i framtiden ett stort behov av utbildade och kompetenta personal.

Som fastighetstekniker kan du arbeta för bl.a.:

 • Privata fastighetsbolag
 • Statligt ägda fastighetsbolag

En utbildning som ger dig möjligheter

9/10 av Cadys elever jobbar inom sitt valda yrke efter utbildningen!

Arbetsgivare skickar även sina anställda för utbildning då de anser att Cadys innehåll ger de kompetenser och kunskaper som behövs.

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet inom ditt drömyrke som fastighetstekniker.

Fördelar med att läsa till fastighetstekniker hos Cady

 • Styr över dina studier själv med Cadys flexibla upplägg.
 • Läs i din egen takt året om när och var du vill.
 • Snitt lästiden är 9 månader vid heltidsstudier. Innehållet motsvarar 1½ år vid ett traditionellt studiesätt. Ingen minimitid och maxtid på 3 år.
 • Välj själv när du vill börja och kom igång med dina studier snabbt.
 • Helt på distans utan fysiska träffar. 
 • Jobba samtidigt som du läser.
 • All kurslitteratur ingår.

Validering

Du kan validera delkurser som du redan har läst och praktiken om du har relevant arbetslivserfarenhet. Läs mer på utbildarens hemsida.

För mer information om Fastighetstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Cady Training Academy?

Kurslitteratur ingår

Behov på

arbetsmarknaden

90% får jobb efter genomförd utbildning

Få stöd av Cadys kunniga pedagoger/Kursledare

Bakom utbildningen står Cadys professionella team av kunniga och utbildade yrkeslärare. Deras långa erfarenheter är samlade från tidigare arbeten inom fastighet, business management, transportbranschen, service och administration.

Genom deras gedigna kunskaper och kompetenser har de värdefulla insikter i vad det innebär att arbeta inom dessa branscher. Cadys yrkeslärare brinner för att dela med sig av sina erfarenheter så att du kan få en djupare förståelse och inlärning.

Få stöd under dina studier

När du är elev hos Cady får du stöd av yrkeslärarna under hela din utbildning. De hjälper dig om du har pedagogiska frågor och du kan även få elevcoachning såsom hjälp med att lägga upp en studieplan.

Teamet hos Cady ser fram emot att ge dig stöttning, motivation och inspiration mot dina utbildningsmål och yrkesdrömmar.

Kursplan

 • Service och kundbemötande

  Att hantera positiva och negativa reaktioner i kontakter med hyresgäster och kunder samt betydelsen av god produkt- och tjänstkännedom inom olika typer av servicesituationer.

 • Fastighetsförvaltning

  Kunskap inom begreppen värmeöverföring, luftväxling, rumstemperatur, luftfuktighet, kondens, kallras, operativ temperatur och vistelsezon i samband med bra inomhusklimat samt olika drift- och arbetsformer, underhållsplaner och innebörden av ID-06.

 • Arbetsmiljö

  Kunskap inom den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt arbetsroller, ansvarsfördelning och konsekvenser av felaktig arbetsfördelning.

 • Systemuppbyggnad vatten och avlopp

  Läran om uppbyggnad av den kommunala tappvattenanläggningen kontra den enskilde dricksvattenanläggningen; allmänna och enskilda avloppssystem och självfallssystem; tappvattensystemets uppbyggnad samt säkerhetsutrustning och övrig armatur inom sammanhanget.

 • Maskiner, verktyg och material

  Kunskap om olika verktyg och maskiner inklusive användningsområden och säkerhetsaspekter vid användning; relevanta lagar och regler rörande säkerhet kring användning av olika maskiner och verktyg.

 • Systemuppbyggnad värme och kyla

  Kunskap om olika värmesystem för värmealstring i en fastighet inklusive funktionen av n fjärrvärmeanläggning från tillverkning till distribution och fram till fördelning ut i fastigheten; funktionen av värmepannor, värmepumpar, solvärme och fjärrvärmeanläggningar samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

 • Systemuppbyggnad ventilation

  Innebörden och betydelsen av allmän ventilation; vanliga luftföroreningar; ventilations principer; luftbehandling och olika komponenters funktion; funktion av luftvärmare och luftkylare samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

 • Styr- och reglerteknik

  Kunskap i de relevanta lagar och regler gällande styr- och reglerteknik; funktion av styrning av VKA, KMK, shuntgrupper och kylbafflar; mätosäkerhet/rätt värde, kalibrering, egenskaper hos mätdon och olika produkter avsedda för olika typer av mätningar; reglering av F- och FT-systemen, temperaturreglering, frysskydd, varvtalsreglering och brand samt kunskap i batteriåtervinning, plattväxlare, kortströmsväxlare och roterande värmeväxlare.

 • Elkraftteknik och elsystem

  Att arbeta med elkraftteknik på olika plan i olika fastigheter samt relevanta lagar och andra bestämmelser för elarbeten inom fastigheter.

 • Fastighetsservice VVS och byggnader

  Att felsöka el-, vatten- och ventilationssystem; relevanta lagar och andra bestämmelser inom sammanhanget; byggnaders olika fasadtyper, uppbyggnad, beståndsdelar och skötsel samt kunskap inom begreppet luftspalt.

 • Entreprenörskap

  Att tänka som en entreprenör och företagets villkor.

 • Ritningsförståelse

  Kunskap om olika ritningstyper inklusive vad varje respektive ritning ska åskådliggöra samt relevanta lagar och regler gällande olika ritningstyper.

 • Fastighetsautomation

  Innebörden av systemet SCADA gällande förkortning, funktion och uppgifter inklusive olika undergrupper av styrsystem; en web-ports fördelar framför andra system inom fastighetsautomation samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

 • Energieffektivisering och hållbarhet

  Kunskap i olika energikällors för- och nackdelar; energieffektivisering av isolering, belysning, värme och vatten; innehåll i och funktion av en energideklaration samt relevanta lagar och andra bestämmelser för energieffektivisering.

 • Praktik

  8 veckor (du hittar din egen praktikplats)

 • Slutarbete

*I utbildningen ingår praktik för att du lättare ska komma ut på arbetsmarknaden. Upplägget är flexibelt och du hittar din plats själv.

Delbetala din utbildning!

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter för dig som privatperson. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria. Se utbildarens hemsida för mer information.

För företag och organisationer

18 247 kr ex. moms (för arbetsgivare/organisationer)

Skräddarsydd kompetensutveckling för dina anställda

Mot förfrågan kan Cady skräddarsy ett utbildningsupplägg utifrån din verksamhets krav och behov. De kan erbjuda bl.a. en specialanpassad kursplan, utbildningspaket för större grupper, deldistans, fördjupningskurser och mycket mer.

Begär en offert

Kontakta Cady idag och berätta om vilka önskemål du har så återkommer de med förslag på upplägg och pris.

Så ansöker du

Anmäl dig enkelt på Cadys hemsida. 

Antagningskrav

 • Lägst godkänt betyg i:

  • Svenska A / Svenska 1 / SAS A / SAS 1 eller motsvarande
  • Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande
  • Matematik B / Matematik 2a eller motsvarande
 • Du ska ha genomgått praktisk ellära*.
 • Du ska vara 18 år eller ha vårdnadshavarens samtycke.
 • Distansstudier är baserad på självstudier och kräver god studievana och disciplin.
 • Du ska även ha god självkännedom och vara vid god psykisk form.
 • För att kunna läsa behöver du ha dator- och internetankomst, god datorvana och kan hantera filer av olika slag (t.ex. Office-paketet).

*Om du saknar praktisk ellära erbjuder Cady den som preparandkurs.

Uppfyller du inte kraven?

Är du osäker om din behörighet och vill få en bedömning? Ansök direkt på utbildarens hemsida.

Examen & Intyg

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett diplom och yrkesutbildningsbevis.

Cady är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Fortsatta studier

Cady har ett stort utbud av utbildningar och kurser på distans inom många olika yrkesområden såsom fastighet och bygg, organisation och ledarskap, pedagogik, social omsorg m.fl.

Se hela utbudet på Cadys hemsida.

Cady Training Academy

Vill du utbilda dig till ditt drömyrke på distans? Läs hos oss på dina villkor - när och var du vill!

Socialpedagog HR-specialist Tandsköterska Kognitiv beteendeterapeut Barnskötare Fastighetstekniker och många fler! På Cady styr du över dina studier! Välj själv när du vill börja. Studera helt på distans utan fysiska träffar i vår online lärplattform. Läs oavsett var du bor i...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar.

Cady Training Academy


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetstekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Cady Training Academy

Fotögatan 6B
414 74 Göteborg

Tel: +4631 757 05 66

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Kalle
Bra utbildning
Cady-teamet Kommentar:
Hej Kalle!

Tack för ditt omdöme! Vad roligt att du tycket att din utbildning till fastighetstekniker var bra. Välkommen tillbaka! 😊
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 213 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fastighetstekniker från Cady Training Academy, fyll i följande uppgifter: