Visa studentum.se som: Mobil

Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning / Distansutbildning

Branschutbildarna
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Egen takt
Heltid/deltid
2 493,75 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Videokurs - Löpande anmälan - Distans
Sista ansökan: Videokurs - Löpande anmälan
Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning

Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning / Distansutbildning

Hållbarhetsredovisning

Videokurs 1 timme och 6 minuter. Motsvarar en ½ dag lärarledd utbildning.

Den här utbildningen ger kunskaper om hur du upprättar en hållbarhetsredovisning enligt kraven i årsredovisningslagen. En hållbarhetsredovisning eller hållbarhetsrapport presenterar information om hållbarhetsarbetet under det senaste räkenskapsåret. Det är att jämföra med en årsredovisning, skillnaden är att hållbarhetsredovisningen innehåller information om hur ni arbetar med frågor såsom miljö, sociala förhållanden, personal, respekt för mänskliga rättigheter och motverkande av korruption. En tydlig kommunikation av ert hållbarhetsarbete bygger förtroende hos kunder, medarbetare, ägare och potentiella investerare samtidigt som ni bygger ert varumärke och får en bättre förståelse för er påverkan och era möjligheter.

Lär dig redovisa hållbarhetsarbete

En tydlig kommunikation av ert hållbarhetsarbete bygger förtroende hos kunder, medarbetare, ägare och potentiella investerare samtidigt som ni bygger ert varumärke och får en bättre förståelse för er påverkan och era möjligheter. Efter genomförd utbildning har du fått grundläggande kunskaper inom området hållbarhetsredovisning. Du har lärt dig vad som krävs för att uppfylla kraven i årsredovisningslagen och kan förstå fördelarna och utmaningarna med att hållbarhetsredovisa. Du kommer även känna till ett antal frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning.

Med våra videokurser kan du utbilda dig där du är, var du än är och när det passar dig bäst. Du behöver inte ta ledigt från jobbet och åka iväg på kurs – om du inte vill förstås. Du kan pausa, spola tillbaka och repetera kursen hur många gånger som helst så länge du har tillgång till kursen. Videokurserna är inspelade med professionella kursledare och du väljer om du vill använda dator, surfplatta eller smartphone.

Investering

1995 kronor + 25% moms

För mer information om Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning / Distansutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till ledare och medarbetare inom medelstora och stora företag. Efter genomförd utbildning har du fått grundläggande kunskaper inom området hållbarhetsredovisning. Du har lärt dig vad som krävs för att uppfylla kraven i årsredovisningslagen och kan förstå fördelarna och utmaningarna med att hållbarhetsredovisa. Du kommer även känna till ett antal frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning.

Examen & Intyg

Direkt efter genomförd kurs mailas kursintyg till angiven e-post.

Upplägg

Pausa och repetera kursen obegränsat under hela 3 månader.

Läs och studera när du vill och var du vill på din dator, surfplatta eller smartphone. Kursdeltagare har tillgång till kursen 3 månader. 

Kursinnehåll

Innehåll

  • Hållbar utveckling
  • Hållbarhetsredovisning
  • Hållbarhetsrapportering enligt årsredovisningslagen
  • Identifiering av nyckelfrågor
  • Policies, riskanalys och nyckeltal
  • Frivilliga riktlinjer och standarder för hållbarhetsredovisning

Delmoment

0. Introduktion till kursen Hållbarhetsredovisning

1. Hållbarhet

2. Hållbarhetsredovisning

3. Årsredovisningslagen

4. Nyckelfrågor

5. Policies

6. Riskanalys

7. Nyckeltal

8. Standarder och riktlinjer

9. Summering av kursen

Extramaterial

Anteckningar

Interagera

Kursledare

Maria Karlsson - Verkar för social och miljömässig hållbarhet.

Maria Karlsson är grundare av MKA Hållbarhet och Unga Sociala Entreprenörer. Hon har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan 2009 och har genom åren haft möjlighet att stötta såväl små som stora organisationer i deras hållbarhetsarbete. Genom sitt arbete vill hon bidra till en positiv samhällsutveckling där organisationer såväl som individer tar ett större socialt och miljömässigt ansvar.

MKA Hållbarhet - Effektivt hållbarhetsarbete

MKA Hållbarhet erbjuder värdeskapande rådgivning som stödjer företagsledningar inom mindre och medelstora företag att utveckla ett affärsmässigt och effektivt hållbarhetsarbete. De har även lång erfarenhet av att arbeta med såväl offentlig som ideell sektor.

Branschutbildarna

Branschutbildarna i Sverige AB

Branschutbildarna erbjuder praktiska utbildningar som ger dig rätt kompetens på ett så enkelt vis som möjligt. Vi tror inte på högläsning ur paragrafer utan ger dig verktygen för att hitta det du söker, när du behöver det.  Med över 11...


Läs mer om Branschutbildarna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning / Distansutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Branschutbildarna


Tel: 0906958101
Mobil 0702758801
www.branschutbildarna.se


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbarhetsredovisning. Onlineutbildning / Distansutbildning från Branschutbildarna, fyll i följande uppgifter: