Visa studentum.se som: Mobil

Franska i Aix-en-provence

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Aix-en-Provence
Längd: 1 termin
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Franska i Aix-en-provence

Franska i Aix, ProvenceStudera det franska språket och kulturen i Provence

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har läst Franska innan. Oavsett förkunskaper kommer du att få ett minne för livet!

Kursen hålls i Provence, närmare bestämt i den gamla universitetsstaden Aix. Studierna bedrivs i skolans lokaler som ligger centralt i Aix. Där blir du en del av en klass och tillsammans ägnar ni dagarna åt att studera det franska språket och fransk kultur. Skolan kan även erbjuda tillval mot en kostnad, själva eller i samarbete med olika arrangörer. Exempel på dessa tillval kan vara mat & gastronomi, teater, dans, bild och form.

Undervisningen baseras framförallt på det talade språket och det franska samhället och kulturen. Studierna sker i perioder på 3-4 veckor följt av en veckas projektstudier där du får möjlighet att fördjupa dig i det franska samhället.

För mer information om Franska i Aix-en-provence, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att du ska få gå kurs utomlands krävs att du har fyllt 18 år innan kursen börjar.

Exempel på Projekt

Om du vill ha ägna dig åt ytterligare en aktivitet några eftermiddagar per vecka kommer IS Aix-en-Provence att erbjuda några få tillval utöver franska kursen.  Dessa tillval är tillgängliga för alla franskanivåer (utom STE). Tillvalen pågår inte under alla kursveckor utan endast under vissa veckor och kan variera stort i intensitet per vecka. Innehållet av tillvalen kan komma att ändras eller ställas in beroende på antalet deltagare. IS Aix-en-Provence organiserar dessa tillval och sköter uppföljningen (inte Braheskolan). Tillvalen är frivilliga och erbjuds därför mot en kostnad. Information, anmälan och betalning sker på plats i Aix under de första veckorna. Studenten måste betala fakturan i sin helhet direkt till IS Aix-en-Provence.

Vad gäller praktik, ordnar IS Aix-en-Provence med praktikplats beroende på franskanivå, språklig kompetens och behov samt motivation.

Mer information om tillvalen kommer ni få på plats men till vårterminen 2016 kommer vi erbjuda följande tillval:

  • Mat & Gastronomi – Cuisine & Gastronomie (CG)
  • Praktik – Stage en entreprise (STE)
  • Teater – Théâtre (T)

Utöver dessa tillval kan vi även hänvisa till några samarbetspartners för de elever som på egen hand önskar utöva en aktivitet. För dessa aktiviteter ansvarar inte IS Aix-en-Provence utan vi förmedlar enbart en kontakt och du betalar direkt till samarbetspartnern. Fråga oss på plats eller kontakta oss i förväg om du är intresserad av :

  • Dans – Danse,
  • Bild och Form – Arts Plastiques
  • Ridning - Equitation

Examen & Intyg

Intyg.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar en avgift till skolan för visst studiematerial, studiebesök/vissa utflykter och kursintyg.

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Gå till skolans hemsida


Välkommen till Braheskolan-Visingsö Folkhögskola

Är du språkintresserad och nyfiken på en folkhögskoleutbildning som tar dig ut på äventyr? Stiftelsen Braheskolan har en internationell inriktning och en stor del av kursverksamheten genomförs utomlands i form av språk- och kulturkurser. Braheskolan är den enda av Sveriges folkhögskolor...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Franska i Aix-en-provence.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Visingsö folkhögskola
56034 Visingsö


Recensioner

JJ   |   2015-05-26
Spenderade en väldigt trevlig tid i Aix. Lärarna var väldigt engagerade men ibland planerade de in mer än vad det fanns tid för under lektionerna. Lokalerna var fräscha men för små för vår klass då de är menade för klasser på endast 10 personer. Rekommenderar varmt att söka till kursen då man får en helt annan känsla för det franska språket och ...
Visa mer
          (4)
Isabelle   |   2014-12-04
Riktigt härliga 4 månader i Aix-en-Provence. Mycket franska har jag lärt mig och nya vänner har jag träffat, både franska och svenska.
          (4)
erik   |   2014-11-12
Jag börjar med det runt omkring kursen för att mot slutet berör det som har med undervisningen att Snålt att det inte fanns en mikro i skolan för eleverna. Framförallt för de som inte var tillåtna att laga lunch hos sina värdfamiljer. En veckas "studieresa" i Lyon med många guidade turer hade nog varit bra om de inte varit för att de lad...
Visa mer
          (2)