Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Visingsö
Två terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-23 - Visingsö

Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

Allmän kurs med språkinriktning på gymnasienivå

Allmän kurs – bra alternativ till gymnasiet och komvux
Gillar du språk och att resa? Vill du läsa in behörighet till högskolan med färre ämnen och mindre stress än i gymnasiet/komvux?
Vill du komplettera ditt betyg med fler ämnen?
Då ska du läsa Allmän kurs på Braheskolan!
Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och vill bli bättre på språk. Du väljer mellan att läsa engelska, spanska eller franska. Du läser en termin på Visingsö och en termin utomlands, i Aix-en-Provence (franska), Barcelona (spanska) eller i Brighton (engelska).

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt ett språk.

Allmän kurs heter utbildningen på folkhögskola där du kan läsa in din gymnasiekompetens. Fördelarna med att läsa in behörighet till högskola på folkhögskola är många:

· Vi har en annorlunda pedagogik utan prov vilket motverkar stress.

· Vi är noga med att skapa god sammanhållning i klasserna så att alla stöttar varandra och alla får vänner.

· Vi vill att du ska trivas och ha kul medan du studerar hos oss.

· Du bor på skolan tillsammans med cirka 50 andra kursdeltagare.


Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen men som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt engelska. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Studierna
Språk- och kulturstudierna i språket är viktiga både på Visingsö och utomlands. Under tiden på Visingsö ägnar du ungefär hälften av lektionstiden till profilspråket. Resterande studietid fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från Braheskolans kursutbud.

Vi garanterar de kurser som krävs för behörighet dvs:
samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3, naturkunskap 1a1.

Utöver detta erbjuder vi  estetiska kurser och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas vara aktiv på lektionerna.

Språk
Alla lektioner är på profilspråket, och förutom den dominerande språkundervisningen, lär du dig språket genom specialkurser. En aktivitetsvecka och diverse projekt. I det språk du väljer kan vi utfärda behörighet upp till steg 7.

För mer information om Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker via skolans webbsida.

Examen & Intyg

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska, franska eller spanska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. 

Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kostnader

Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri och berättigar till CSN. Du betalar för kost & logi, visst läromedel, förbrukningsmaterial, intyg, samt utflykter/studiebesök.

Reportage

Allmän kurs engelska på Loxdale English Centre

Allmän kurs engelska på Loxdale English Centre

Läs mer Braheskolan

Det här är Erik Widmark, han är 20 år och har gått Allmän kurs Engelska på Braheskolan Visingsö Folkhögskola. I januari 2018 reste han och hans kurskamrater till Brighton för att fortsätta studierna genom Braheskolan på Loxdale English Centre.


Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Gå till skolans hemsida

Är du språkintresserad och nyfiken på en folkhögskola som tar dig ut i världen? Stiftelsen Braheskolan har en internationell inriktning och en stor del av kursverksamheten genomförs utomlands i form av språk- och kulturkurser. Braheskolan är den enda av Sveriges...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Visingsö folkhögskola
56034 Visingsö

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Emmy
(4)
Underbara lärare
Klara Strandhed
(5)
Det finns ingen anledning att inte gå denna kurs. Minnen och vänner för livet och massor att lära sig! Lärarna är super och både Visingsö och Brighton är fantastiskt. Jag gick på Visingsö hösten 2014 och flyttade till Brighton 2015. Jag åkte aldrig tillbaka till Sverige.
Stina
(5)
Braheskolan är den absolut bästa skolan du kan välja att studera på! Jag har aldrig varit så glad och trivts så bra som när jag läste mitt år på Visingsö och i Brighton. Min engelska utvecklades enormt och lärarna är otroligt duktiga. Hade jag kunnat hade jag rest tillbaka i tiden och varit där och då igen!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska från Braheskolan - Visingsö Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 152 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: