Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs Drama och Engelska/Spanska - Visingsö/Brighton/Barcelona

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Visingsö
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-24 - Visingsö
Sista ansökan: Eller i mån av plats.

Allmän kurs Drama och Engelska/Spanska - Visingsö/Brighton/Barcelona

Vill du kombinera drama med engelska eller spanska?

Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper och arbeta med drama/teater på lektionstid och samtidigt få grundläggande behörighetDenna profil inriktar sig på drama och teater, men innehåller även mycket på språkstudier, särskilt då vårterminen förläggs till  Brighton eller Barcelona.

Varva drama och engelska med allmänna ämnen

Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (Drama och Engelska eller Spanska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3, naturkunskap 1a1.

Här uppmuntras du att utmana dig själv

Undervisningen i drama kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande. Du uppmuntras att utmana dig själv och våga experimentera med olika uttrycksformer. Du får bland annat lära dig grundläggande metoder för scenisk framställning inom teatern. Du förväntas bidra till undervisningen genom att aktivt delta vid lektionerna och göra de förberedelser som krävs inför varje lektionstillfälle. I undervisningen varvas eget arbete med genomgångar och föreläsningar av lärare och gästföreläsare. Då teaterpedagogen Braheskolan även har utbildning i regi, och mångårig erfarenhet, finns även möjligheten att arbeta produktionsinriktat i form av teaterföreställning.

Påverka kursens innehåll och upplägg

Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen, filosofitillval och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

För mer information om Allmän kurs Drama och Engelska/Spanska - Visingsö/Brighton/Barcelona, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till den behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Observera att du då får ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Allmän kurs passar också dig som känner att du inte har de faktiska kunskaperna från gymnasie- eller grundskola och är intresserad av de profiler vi erbjuder.

Inriktningen mot drama är för dig som vill släppa fram din fantasi och kreativitet, ge din självkänsla ett uppsving och utveckla din personliga uttrycksförmåga. Och inte minst - ha roligt! Kursen passar både dig som är nybörjare såväl dig som arbetat med drama tidigare. Samtidigt utvecklar du din språkliga förmåga.

Kostnader

Läs mer om kostnader på vår webbsida.

CSN

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20. Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (upp till 2350 kr) varje månad.

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Gå till skolans hemsida

Är du språkintresserad och nyfiken på en folkhögskola som tar dig ut i världen? Stiftelsen Braheskolan har en internationell inriktning och en stor del av kursverksamheten genomförs utomlands i form av språk- och kulturkurser. Braheskolan är den enda av Sveriges...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs Drama och Engelska/Spanska - Visingsö/Brighton/Barcelona

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Visingsö folkhögskola
56034 Visingsö

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs Drama och Engelska/Spanska - Visingsö/Brighton/Barcelona från Braheskolan - Visingsö Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 152 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: