Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Systemutvecklare .Net

Borås Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Borås
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Systemutvecklare .Net

Öppen för sen ansökan. Ansök nu!

Nästa start är v 37.  

Ser du lösningarna istället för problem?
Vill du arbeta i en tillväxtbransch där det finns en stor efterfrågan av just din kompetens?

Som Systemutvecklare.NET arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team tillsammans med kompetenta kollegor i en attraktiv arbetsmiljö. Tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.

Vad gör en systemutvecklare?

Problemlösning och programmering är ofta kärnan i systemutvecklarens arbete och utbildningen ger dig tillräckliga kunskaper för att du ska kunna arbeta som systemutvecklare.NET.

Som systemutvecklare.NET arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team och tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.

Höjer din kompetens

När du läser Systemutvecklare.NET blandas teori med praktiskt arbete för att du ska få förståelse för yrkets alla delar. Och 30 procent av din utbildningstid är du ute på praktik vilket ger dig viktiga kontakter i arbetslivet.

Utbildningen ger dig kompetens att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som systemutvecklare.

Utbildningen varvas med teoretisk undervisning och praktiska övningar/uppgifter, föreläsningar av yrkesverksamma och intressanta studiebesök.

Nära samarbete med arbetslivet

Utbildningen är framtagen av Borås Yrkeshögskola på uppdrag av och i nära samverkan med näringslivet som idag behöver systemutvecklare.
Borås yrkeshögskola arbetar tätt tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig goda möjligheter till bra praktik och ett högklassigt nätverk i branschen. Representanter från företag är i majoritet i utbildningens ledningsgrupp för att garantera att den är relevant och av god kvalitet.

Näringslivet har också förbundit sig till att ta emot LIA-studerande (Lärande i Arbete) från skolan så att den viktiga arbetsplatsbundna delen av utbildningen kan genomföras. 30 procent av utbildningen avsätts till LIA. Många studerande hittar sina framtida arbetsplatser på något av sina LIA företag.

Vi har goda kontakter inom branschen och 9 av 10 elever får jobb efter avslutad utbildning hos oss på Borås Yrkeshögskola. 

Läs mer och ansök nu på Borås Yrkeshögskolas hemsida.

För mer information om Systemutvecklare .Net, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Yrkeshögskolan måste du ha behörighet från gymnasiet. Här kan du läsa mer om grundläggande behörighet.

Särskilda förkunskaper

Du måste ha lägst betyg E/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper i:

Teknikprogrammet

  • Programmering 1, 100p

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter betyg och särskilt prov

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser på utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande.

Urvalet görs med utgångspunkt från gymnasiebetyget och ett särskilt prov. De med högst betygsmedelvärde blir kallade till provet per e-post i mitten av april. Det särskilda provet genomförs i början av maj och tar cirka en halv dag. 

Urval sker i två steg

I steg ett görs ett urval på betyg där de med högst betygsmedelvärde kallas till ett särskilt prov. Provet poängsätts. 

I steg två slås betygsmedelvärdet samman med poängen från det särskilda provet. Summan av betygsmedelvärdet och den erhållna poängen vid det särskilda provet utgör den slutliga antagningsgrunden. 

Yrkesmöjligheter

Utbildningen ger dig kompetens att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som systemutvecklare.

Mål med utbildningen

När du läser Systemutvecklare.net blandas teori med praktiskt arbete för att du ska få förståelse för yrkets alla delar. Och 30 procent av din utbildningstid är du ute på praktik vilket ger dig viktiga kontakter i arbetslivet.

Examen & Intyg

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Videoreportage

Borås Yrkeshögskola

Borås Yrkeshögskola

Lätt att få jobb efter utbildningarna

Borås Yrkeshögskolas idé är att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Tillsammans med deras lokala näringsliv tar de fram utbildningar som är eftertraktade i sin region. Visste du att varje yrkeshögskoleutbildning finns för att samhället behöver just den kompetensen? Det är...


Läs mer om Borås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare .Net

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Borås Yrkeshögskola

Borås Yrkeshögskola
Skaraborgsvägen 3A
Borås

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare .Net från Borås Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 41 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: