Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Logistikdesigner

Borås Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Borås
2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2022 - Borås

Logistikdesigner

Ansökan till utbildningsstart 2021 är stängd!
Ansök öppnar i februari till utbildningsstart 29 augusti 2022.

Vill du vara med och skapa framtidens lager-, distributions- och logistiklösningar samtidigt som du ökar lönsamheten och stärker effektiviteten i företag?

Som logistikdesigner har du kunskapen, förmågan och kompetensen att stärka ditt företags konkurrenskraft med moderna, kostnadseffektiva logistiklösningar som ger ökad effektivitet och nöjdare kunder.

Under utbildningen lär du dig logistikdesign, logistikekonomi och projektledning för att skapa bättre affärer. Du lär dig också hur man, med dataanalys, tar fram smarta logistiklösningar som bidrar till långsiktigt hållbara affärer.

Passar detta in på dig och att du kanske också vill göra detta i ett globalt perspektiv så är nog Logistikdesigner utbildningen för dig!

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Logistikdesigner är en tvåårig utbildning på yrkeshögskolenivå. Utbildningen ger dig kompetens inom lagerlogistik och motsvarande.

Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är logistikdesigner, logistikutvecklare, supply chain planner eller logistikkoordinator.

Nära samarbete med arbetslivet

Vi samarbetar med Sveriges ledande branschföretag inom logistik. Under din LIA skapar du yrkeskontakter inom branschen vilket avsevärt ökar chanserna till jobb.

Teori och praktik förenas

Nästan en tredjedel av utbildningen är praktik, Lärande i arbete (LIA), som är uppdelad på två perioder, där du för varje gång får tuffare utmaningar. Under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Examensarbete utförs i egen regi eller i samarbete med industrin. Lärande i arbete (LIA) ingår för att du ska få praktisk erfarenhet yrket.

Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 elever får jobb efter avslutad utbildning hos oss på Borås Yrkeshögskola.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på Facebook!

För mer information om Logistikdesigner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på deras hemsida. Där kan du läsa mer om grundläggande behörighet. Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har pågående studier men inte har gymnasieexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senast den 15 juni.

Särskilda förkunskaper

Utbildningen har inga särskilda kunskaper. Allmän behörighet räcker.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande. Urvalet baseras på ditt gymnasiebetyg.

Yrkesmöjligheter

Som logistiker kommer du att vara med och planera logistikflöden och hitta rätt lösningar för just ditt företag och kund. Du arbetar med varuflöden inom handel eller industri. Utbildningen ger dig spetskompetens på orperativ nivå.
Utbildningen Logistikdesigner ger dig både kunskap och färdighet att klara detta.

Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Några exempel på yrkesroller är logistikdesigner, logistikutvecklare, supply chain planner eller logistikkoordinator.

Utbildningens innehåll

Du läser 400 Yh-poäng där varje poäng motsvarar en dags heltidsstudier. Kursupplägg och kursplanerna är utvecklat, designat och fastställt i samarbete med representanter från företagen i ledningsgruppen.

År 1:

 • Grunder logistik och ekonomi, 25 poäng
 • Transportlogistik, 40 poäng
 • Lager och lagerstyrning, 75 poäng
 • Projektledning, kommunikation och förhandling del 1, 15 poäng
 • LIA 1, 45 poäng

År 2

 • Internationell handel och juridik, 40 poäng
 • Lönsamma flöden och hållbarhet, 35 poäng
 • Supply Chain Management och IT, 30 poäng
 • Projektledning, kommunikation och förhandling del 2, 15 poäng
 • Examensarbete, 30 poäng
 • LIA 2, 50 poäng

Summa yrkeshögskolepoäng, 400

Mål med utbildningen

Du behövs. Behovet av våra studenter är stort. Det finns därför goda möjligheter till anställning. 

Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Logistikdesigner ger dig en plattform där du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare.

Examen & Intyg

Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Videoreportage

Borås Yrkeshögskola

Lätt att få jobb efter utbildningarna

Borås Yrkeshögskolas idé är att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Tillsammans med deras lokala näringsliv tar de fram utbildningar som är eftertraktade i sin region. Visste du att varje yrkeshögskoleutbildning finns för att samhället behöver just den kompetensen? Det är...


Läs mer om Borås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Logistikdesigner

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Borås Yrkeshögskola

Borås Yrkeshögskola
Skaraborgsvägen 3A
Borås

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 42 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Logistikdesigner från Borås Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: