Visa studentum.se som: Mobil

Om skolan

Studera till läkare i Kroatien

Läkarutbildning på engelska - University of Zagreb

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin på University of Zagreb. University of Zagreb är Kroatiens största universitet belägen i landets huvudstad. Här kan du studera till läkare på engelska tillsammans med många andra internationella studenter från bland annat USA, Sverige, Kanada och Norge. Skolan är dessutom internationellt erkänd och läkarprogrammet uppfyller både amerikanska (USMLE) och EU-standard. Här får du en gedigen medicinutbildning av högsta kvalité. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som läkare i hela EU!

Studera till läkare - Blueberry hjälper dig med detta:

  • Att jämföra olika universitet och läkarprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför ev antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Praktik ingår i läkarutbildningen

Sista året på läkarutbildningen utförs en så kallad “clinical rotations”, en 12 veckor lång praktikperiod där du praktiskt får utöva dina kunskaper. University of Zagreb har flera partnerskolor världen över. Det innebär att du kan välja att göra din praktikperiod i antingen Kroatien, eller i ett annat land. Du har till och med möjlighet att göra den i Sverige.

Utbildningskostnad - University of Zagreb

Kursavgifterna på University of Zagreb betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter!

Vad händer efter läkarutbildningen?

Efter avslutad läkarutbildning utomlands gäller din legitimation i hela EU. Du kan alltså välja att fortsätta jobba i antingen Kroatien, Sverige eller något annat land inom EU:s gränser.

Boende som läkarstudent i Kroatien

University of Zagreb erbjuder både on campus och off campus boende. Det finns tre olika studentboenden som du som internationell student kan ansöka för.

Studentlivet i zagreb

Skolans campus har flera byggnader utspridda över hela staden. Zagreb är mycket promenadvänligt och du kan enkelt strosa runt på gatorna bland vackra byggnader, charmiga hus och natursköna parker. Då landets största universitet är belägen här har studentlivet ett mycket gott rykte! Du som student har alltid något att göra i Zagreb. Staden har ett stort kulturutbud med museér och gallerier, ett grymt shoppingutbud och flest uteserveringar per capita i hela Europa! Från Zagreb har du dessutom nära till den kroatiska kusten som är ett omåttligt populärt resmål under sommaren för både kroater men också hela övriga Europa.

Ansökningsprocess - läkarutbildning

Läkarutbildningen på University of Zagreb är 6 år. För att bli antagen krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov. 

Antagningsproven hålls online vid två tillfällen under våren. Provet är skriftligt och innehåller ämnena biologi, kemi och fysik. Testet består av 120 frågor med 40 frågor i respektive ämne. För att klara provet måste du minst klara 15 frågor i varje ämne med totalt 61 korrekta svar. Efter det skriftliga provet hålls en kortare intervju.

Vi på Blueberry har möjlighet att förbereda dig genom exempelprov, hör av dig till oss så hjälper vi dig. Vi erbjuder även en egen Pre-Medical.

Pre-Medical

Att studera Pre-Medical är ett bra sätt att öka chansen att bli antagningen till läkarutbildningen. Genom Blueberrys Pre-Med får du både grupp- och individanpassad utbildning som gör dig väl förberedd för universitetets antagningsprov. Kursen ges som blended under 10 veckor och du studerar främst kemi och biologi. Här kan du läsa mer om Blueberrys Pre-Med.

Sista ansökningsdatum

University of Zagreb har deadline i juni för att kunna ta antagningsprovet inför höststarten. Du kan börja ansöka redan i september året innan och platserna kan ta slut tidigare än 20 juni. Universitetet antar 50 studenter per år.


För mer information om University of Zagreb, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med University of Zagreb

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Läkare Utbildningsform Längd Ort
Läkarutbildning - University of Zagreb Klassrum 6 år Zagreb

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of Zagreb

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

University of Zagreb

Trg Republike Hrvatske 14
10000 Zagreb

Tel: 0840888499
www.blueberry.nu

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från University of Zagreb, fyll i följande uppgifter: