Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

university of minnesota campus

Klassiska University of Minnesota, eller ”the U of M” som det kallas, är ett av de största och mest prestigefyllda universiteten i USA med fler än 50 000 studenter. Universitetet grundades redan år 1851 och har sen dess varit inblandat i hela 23 Nobelpriser och 2 Pulitzerpriser. Det stora och traditionsfyllda campuset ligger mitt i storstaden Minneapolis i delstaten Minnesota. Universitetet är en del av”Big Ten Academic Alliance”vilket är ett starkt bevis för både akademiska och sportsliga meriter. Även staden Minneapolis är känd både för sitt stora sportutbud, de många parkerna och den levande scenen för teater och livemusik. Staden har till och med flest ”livesäten” per capita efter New York i hela USA. I februari 2018 anordnade Minneapolis ett av världens mest storslagna evenemang, nämligen Super Bowl (finalen i amerikansk fotboll). Mer amerikanskt kan det nästan inte bli!

När du studerar utomlands på University of Minnesota får du en äkta amerikansk universitetsupplevelse som hämtat ur en film. Historien sitter i väggarna, byggnaderna är häpnadsväckande och idrottsmatcherna är precis så högljudda som man hoppas på. Kul att veta är att Bob Dylan har studerat här!

Äkta amerikanskt campusliv och toppidrott

Campuset är byggt längs floden Mississippi och du når den andra sidan enkelt via en av broarna eller med hjälp av spårvagn. Som student kommer du i kontakt med universitetets ”Greek-System” som har över 600 olika organisationer med allt från Fraternities och Sororities till professionella klubbar och välgörenhet.

På campus hittar du även skolans magnifika arenor där du har allt från fotbollsarenan TCF Bank Stadium med sina 50 000 platser till skolans hockeyarena Mariucci Arena som tar över 10 000 människor. När The U of M spelar mot någon av de andra i Big Ten Division håller hela staten andan! Collegesporten i Minnesota är närmast helig och nästan större än de professionella ligorna. Eftersom sport och aktivitet är så viktigt på skolan så ingår dessutom medlemskap på universitetets imponerande träningsanläggningar i kursavgiften.


För mer information om University of Minnesota, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Videoreportage

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med University of Minnesota

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

University of Minnesota

university of minnesota
minneapolis

Beställ information

För att få mer information från University of Minnesota, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.