Visa studentum.se som: Mobil

Om skolan

Studera utomlands på Shanghai University

Din termin utomlands på Shanghai University

Nu har du chansen att bo i en av världens största och mest spännande städer. Gör 1 eller 2 terminer utomlands som Study Abroad-student på Shanghai University. 

På Shanghai University kan du göra The China Studies Program och därmed bli en expert på kinesisk kultur och historia. På detta program kan du även läsa kurser i mandarin och internationellt företagande. Du får kunskaper som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, framförallt då Kina är en av de mest kraftfulla ekonomierna i hela världen!

Programmet är öppet för alla som har en gymnasieexamen. Du kan även göra ett utbyte från ditt svenska universitet. 

Varför ska jag välja Shanghai University?

Shanghai University (SHU) grundades 1994 efter att fyra universitet slogs ihop. Huvudcampus ligger idag i centrala Shanghai. När du studerar utomlands i Shanghai får du uppleva stadens unika och livliga atmosfär, en spännande plats där världens kulturer möts. Universitet anordnar utflykter i staden för sina internationella studenter så att de snabbt känner sig hemma.

Universitetet har flera campus utspritt i staden, du tar dig lätt mellan dem med det bussystem universitetet har anordnat gratis för sina studenter. På dessa campus hittar du över 20 tennisbanor, flera pooler, gym och volleyboll-planer. Det campus för internationella studier är stort, vackert och naturskönt. 

Kina – landet som angränsar till flest länder

Kina är landet med flest grannländer: 14 stycken! Dessa är Ryssland, Mongoliet, Nordkorea, Laos, Vietnam, Burma/Myanmar, Indien, Bhutan, Nepal, Pakistan, Afghanistan, Tadzjikistan, Kirgizistan och Kazakstan. Det är dessutom lätt att ta sig till Taiwan, Japan och Sydkorea – med flyg tar det bara några timmar.

Till ytan är Kina det tredje största landet i världen. Det är inte konstigt att det finns så otroligt mycket att upptäcka här. Du hittar flera av världens häftigaste naturfenomen, berg, grottor, floder, djungel och skog.


För mer information om Shanghai University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Shanghai University

Utbildningar

Fristående kurs/termin utomlands
Språk / Språkvetenskap
Språk Utbildningsform Längd Ort
Plugga utomlands – Kina-studier Klassrum Shanghai

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Shanghai University

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Shanghai University

Yanchang Road Jing'an
Shanghai

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Shanghai University, fyll i följande uppgifter: