Om skolan

Studera till läkare eller tandläkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du studera till läkare eller tandläkare på Pavol Jozef Safarik University. Universitetet ligger i Košice som är Slovakiens näst största stad med omkring 239 000 invånare. Du är inte ensam om att vara student i staden Košice som universitetet ligger i, utan här studerar ungefär 20 000 andra studenter och staden är bland annat känt som den unga generationens stad. Hit lockas mängder av besökare årligen både för den fantastiska långa historiken om staden men också för stadens lovande framtid.

Med över 65 år lång historia och erfarenhet har den medicinska fakulteten på Pavol Jozef Safarik University byggt upp ett gott rykte för hög kvalificerade studier och det är därför inte förvånande att unga läkarstudenter har lockats till skolan från över 40 olika länder! Pavol Jozef Safarik University har ett motto som säger ”Múdrost minulosti – poznatky prítomnosti – vzdelanie budúcnosti” vilket betyder visdom från det förflutna, kunskap om nuet och utbildning för framtiden.

Varför studera med Blueberry?

Blueberry har en lång erfarenhet av utlandsstudier världen över. Vi har nu skapat en ny expert sektion på Blueberry som omfattar Blueberry Läkarstudier inom EU, Blueberry Tandläkarstudier inom EU och Blueberry Veterinärstudier inom EU. Där har vi med omsorg valt ut högt rankade universitet där lärarna är engagerade och undervisningen är casebaserad. En värdefull praktikperiod är inkluderad i utbildningen. Vi har handplockat skolor i olika prisklasser med en bra mix av studenter med olika nationaliteter. 

Blueberry hjälper dig med:

  • Att jämföra olika universitet och läkarprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför ev. antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig att hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Program som erbjuds på Pavol Jozef Safarik University

Studera till läkare (Doctor of General Medicine “MUDr”) - 6 år

Studera till tandläkare (Doctor of Dental Medicine “DDM”) - 6 år 

Ansökningsprocessen

ANTAGNINGSKRAV

För att bli antagen till Pavol Jozef Šafárik Universitys läkarutbildning eller tandläkarutbildning ska du ha högskolebehörighet med goda kunskaper i engelska. Du ska även ha ett avklarat antagningsprov.

För mer detaljerad information om antagningskrav hänvisar vi till Blueberrys hemsida. 

Pre-Medical

Blueberry erbjuder Pre-medical kurser som du kan gå för att öka dina chanser att bli antagen till önskad läkarutbildning. Genom att gå PreMed får du grupp- och individanpassade studier som förbereder dig för läkarutbildningens antagningsprov. Kursen som Blueberry erbjuder dig ges som blended vilket innebär traditionella klassmetoder som kombineras med digitala självstudier på distans. Du studerar främst kemi och biologi och kursen pågår under 12 veckor. Du kan läsa mer om Blueberrys PreMed-kurs på Blueberrys hemsida.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM

Pavol Jozef Šafárik University har har start till höstterminen. Vi rekommenderar att söka så tidigt som möjligt då platserna fylls upp närmare terminsstarten. 

Livet som student i Slovakien

BOENDE

Pavol Jozef Šafárik University erbjuder flera rum i studentkorridorer som du som medicinstudent har möjlighet att ansöka om. Om du bor på ett av deras studentboende har du delat badrum och kök. Det finns även sällskapsrum utrustat med TV, spelrum och datorer. Många studenter föredrar även att bo i hyrda lägenheter som det finns gott om i staden med rimliga priser.

STUDENTLIV

Staden bjuder bland annat på flera sevärdheter i form av vackra äldre byggnader, konstgallerier, teatrar om man vill se en balett eller opera föreställning eller besöka en av Košice många klubbar. Det finns alltså mängder av aktiviteter att prova på när skoldagen är avklarad! Alla skidentusiaster får inte heller glömma bort att besöka skidanläggningen Kavečany som ligger i närheten! Skidsäsongen här sträcker sig från december till mars, så se till att ta med skidorna/snowboarden eller köp/hyr på plats!

Utbildningskostnad

Kursavgifterna på Pavol Jozef Safarik University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Utbildningarna är berättigade med studiemedel från CSN. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter.

Vad händer efter utbildningen?

Efter avslutad utbildning får du efter läkarprogrammet titeln ”Doctor of General Medicine” (MUDr) samt efter tandläkarprogrammet titeln ''Doctor of Dental Medicine'' (DDM). Med dessa licenser kan du arbeta som läkare respektive tandläkare i hela EU, därmed även i Sverige.  

Visa alla utbildningar med Pavol Jozef Safarik University

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Läkare Utbildningsform Längd Ort
Läkarprogrammet - Pavol Jozef Safarik University Klassrum 6 år Kosice
Tandvård
Tandläkarprogrammet - Pavol Jozef Safarik University Klassrum 6 år Kosice

Hitta till utbildaren

Pavol Jozef Safarik University