Veterinärutbildning - LSMU

Lithuanian University of Health Sciences
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Kaunas
Klassrum
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2023 - Kaunas

Videoreportage

Om utbildningen

Veterinärutbildning på LSMU

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU) är Litauens största universitet för medicinstudier och ligger i Kaunas, Litauens näst största stad! Staden är en mysig kulturstad men även en riktig studentstad som blivit utsedd till Europas kulturhuvudstad 2022. LSMU grundades 1919 och här studerar över 7000 studenter.

Studera till Veterinär i Litauen

Veterinärutbildningen på LSMU innefattar 6 års studier. LSMU har över 80 års erfarenhet av veterinärstudier och ger dig en gedigen veterinärutbildning! Efter avslutad utbildning kan du arbeta som veterinär i Sverige genom att ansöka om svensk legitimation hos Jordbruksverket.

Veterinärutbildningens upplägg

Utbildningen inleds med de teoretiska områdena som cellbiologi och zoologi. I mitten av utbildningen övergår ämnena till bland annat farmaci och epidemiologi, och i slutet täcks ämnen som veterinär kirurgi. Varvat med det teoretiska arbetet sker praktiskt inlärning på djurkliniker, forskningscenter och laboratorium.

Varför studera till veterinär på LSMU?

  • Små grupper i kliniska kurser och därmed mer lärarledd hjälp.
  • Praktik på ett av landets främsta sjukhus.
  • Studera medicin i inget mindre än Europas kulturhuvudstad 2022 - Kaunas!
  • Ett av de mest populära universiteten för svenska studenter.
För mer information om Veterinärutbildning - LSMU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att läsa veterinärutbildningen på LSMU krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsproven kommer att hållas online med flera tillfällen under våren. Provet består av två delar, en intervju och en skriftlig del. Delarna kommer att ske under samma vecka och startar med en intervju. Den skriftliga delen prövar din kunskap i biologi och kemi. Provtiden är 60 minuter.

Pre-Medical

Att studera Pre-Medical är ett bra sätt att öka chansen att bli antagen till läkarutbildningen. Genom Blueberrys Pre-Med får du både grupp- och individanpassad utbildning som gör dig väl förberedd för universitetets antagningsprov. Kursen ges som blended under 10 veckor och du studerar främst kemi och biologi. Här kan du läsa mer om Blueberrys Pre-Med.

Lithuanian University of Health Sciences

Studera till läkare, tandläkare eller veterinär i Litauen

Vill du bli läkare? Då har du hittat helt rätt! Med hjälp av Blueberry kan du studera på Lithuanian University of Health Science (LSMU). Universitetet ligger i Kaunas och är Litauens största inom medicinstudier. Här studerar du tillsammans med över...


Läs mer om Lithuanian University of Health Sciences och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Veterinärutbildning - LSMU

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lithuanian University of Health Sciences

A. Mickevičiaus g. 9
44307 Kaunas

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Veterinärutbildning - LSMU från Lithuanian University of Health Sciences, fyll i följande uppgifter: