columbia university campus

Columbia University i New York är ett av de världsberömda och prestigefyllda Ivy League-universiteten i USA. Det är det äldsta universitetet i New York och det femte äldsta i hela USA. Hit kommer studenter från hela världen för en utbildning i sann världsklass. Columbia University ger tillsammans med skolor som Harvard, Yale och Princeton ett CV som konkurrerar ut det mesta. Det är kanske inte därför så förvånande att 28 Oscarsvinnare, 29 statsöverhuvuden, 80 nobelpristagare och 3 amerikanska presidenter (inklusive Barack Obama) har studerat eller undervisat på Columbia University. Listan över framgångsrika och kända personer kan göras lång.

Columbia University är det perfekta valet för dig som har högre krav och vill nå längre än de flesta.

Anrika och världsberömda Columbia University

Columbia University är ett anrikt universitet och har skapat sig ett namn världen över. Columbia University andas prestige rakt igenom. Campuset är stort, pompöst och fyllt med fina byggnader. Universitetets huvudcampus har ett oslagbart läge på Upper West Side Manhattans trendiga områden Morningside Heights. Självklart har också Columbia sin helt egna tunnelbanestation.

Columbia University består av 21 olika skolor som alla erbjuder utbildningar som är mycket högt rankade. På universitetet studerar drygt 28 000 studenter, varav cirka 6000 är internationella. Times Higher Education World Reputation Rankings 2016 har placerat Columbia University på en imponerande 16:e plats, vilket gör det till ett ledande universitet i världsklass!

Columbia University har bidragit till mycket som vi idag tar för givet. Bland annat var det födelseplatsen för FM-radion och lasern och det är också här som Pulitzerpriset delas ut varje år.

Selektivt universitet med höga krav

Columbia University anses vara ett av de mest selektiva universiteten i hela USA och kraven på studenterna är höga. Du kommer att undervisas av några av de främsta professorerna inom sina discipliner, inte mindre än 9 nobelpristagare är anställda på universitetet i dagsläget. 


För mer information om Columbia University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Columbia University

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Ekonomi Utbildningsform Längd Ort
Studera utomlands - Fristående termin Klassrum New York

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Columbia University

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Columbia University

116th St & Broadway
New york city

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Columbia University, fyll i följande uppgifter: