Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Om skolan

Studera musik på prestigefyllda musikskolan British & Irish Modern Music Institute (BIMM) i England eller Irland! Du kan välja mellan London, Brighton, Bristol, Manchester och Birmingham i England. Du kan även studera i Dublin på Irland. Dessutom kan du studera i Tyskland på BIMM Berlin eller deras nyöppnade campus i Hamburg. BIMM erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting, music business och music journalism. Förutom att bli till exempel artist eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen.

4 skäl att studera musik på BIMM

  • Europas ledande musikhögskola med mängder av kända artister som studerat här.
  • Mycket bra lärare och gästföreläsningar från musikstjärnor.
  • Du får ett stort kontaktnät och hjälp från BIMM att hitta spelningar och jobb.
  • Kombinera studier på flera campus i England, på Irland och i Berlin.

Ta chansen att synas i rampljuset

Den brittiska musikindustrin omsätter mer än 50 miljarder kronor varje år och försörjer fler än 140 000 människor. Under mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.

Med 6000 studenter utspritt på sju olika campus så är BIMM:s kontaktnät oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.

Musikbranschen är oerhört stor och det finns utbildningar även för dig som inte är intresserad av att bli musiker. BIMM har t.ex. även utbildningar inom Music Journalism, Event Management och Music Business.

Studera på Europas största och ledande musikhögskola

Vill du studera modern musik så är BIMM Europas största och ledande musikhögskola. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 77 % av skolans examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM ärJames Bay,George Ezra, Izzy Bizu, medlemmarna i The Kooksoch Ed Drewitt (låtskrivare till bland annat One Direction, Olly Murs & Little Mix). Andra alumner arbetar med några av världens största artister som till exempel Adele, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue. Alumnen Natasha Bent arbetar idag på Coda Music Agency (Take That, Disclousure, Ellie Goulding, Bastille och Imagine Dragons) medan Jordan Whitmore jobbar som A&R på Atlantic Records. Studierna på BIMM kan öppna många dörrar för dig – ta chansen!

Campus i viktiga musikstäder

BIMM har strategiskt positionerat sina 6 brittiska campus i viktiga musikstäder som London, Brighton, Manchester, Bristol och Birmingham i England och Dublin på Irland. Du kan även studera på BIMM Berlin. Det går även att kombinera studieorterna, till exempel Berlin och London. London är den populäraste studieorten och är en musikstad i absolut världsklass. Här knyts kontakter redan under studierna och det finns många ställen att få gig på.

BIMM:s campus i London

Londonär en av världens musikhuvudstäder, få städer kan skryta med så många föreställningar och konserter varje kväll. Det är också en väldigt multietnisk stad vilket ger ett rikt kulturliv med många spännande musikklubbar i olika genrer. BIMM London ligger i västra London, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan har med sina utbildningar hjälpt flera generationer av musiker från hela världen att få en bra start på sin karriär. Man erbjuder små klasser (ca 12 studenter per klass) vilket ger utrymme för den enskilde studenten, här riskerar du inte att försvinna i mängden.

Under din tid på skolan har du chansen att synas i rampljuset och delta på en mängd olika ”jam nights” och uppträdanden på lokala pubar och scener. Skolan samarbetar bland annat med följande: Shepherds Bush Empire, 02 Islington, The Garage och Dingwalls.

BIMM:s campus i Brighton

Brightongenomsyras av musik och artisteri. Varje kväll kommer du att höra de ljuva pulserande ljuden av liveband genom stadens kärna. Du får höra såväl bisarra gatumusikanter, internationella spelningar som lokala band på någon av de flera hundra lokaler, barer, pubar och nattklubbar som finns i staden. Många av dessa är även från BIMM vilket gör att du har stor möjlighet att nå ut med din musik om du väljer BIMM Brighton. Alla Brightons livespelningar gör staden till ett paradis för musikälskare och för dem som vill spela inför publik är det lätt att få gig. Staden har även många musikfestivaler och i maj anordnas Englands största Arts Festival.

I storstadsområdet runt Brighton bor nära 500 000 människor så förutom musiken finns det mycket annat se och göra. Utforska några av Englands finaste stränder och den världsberömda piren. Slappna av i stadens kaféer, barer och restauranger eller lär dig om stadens historia på de fina museer som finns i området.

BIMM:s campus i Manchester

Manchester, industristaden som förr kännetecknades av Manchesterbyxan. Mycket har förändrats och under 1970-talet blev Manchester den hippaste staden i Storbritannien, välkänd för sin musik och sitt sprudlande uteliv. Idag är staden en viktig plats för det brittiska musikimperiet och har en lång lista av framgångsrika musiker och band som slagit igenom internationellt, till exempel The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis.

Det är en självklarhet för BIMM att kunna erbjuda en äkta brittisk studieupplevelse med få internationella studenter och i en stad som har en stor betydelse i den engelska musikindustrins historia. Lärarna på BIMM är yrkesverksamma och brinner för musiken och har även direkta kontakter med musikindustrin. Här finns det goda möjligheter till praktikplatser på bland annat Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK och hos flera stora festivalarrangörer som Festival Republic och Bestival.

En examen från BIMM Manchester ackrediteras av University of Sussex för att garantera en utbildning med hög kvalitet på akademisk nivå.

BIMM:s campus i Bristol

Bristolär en undangömd pärla när det kommer musikscenen i England. 2010 utsågs staden till Storbritanniens ”mest musikaliska” stad baserat på aktiva musiker i relation till antalet invånare i staden. BIMM Bristol är omtyckt bland studenterna då man inte bara har tillgång till fantastiska faciliteter utan utbudet av open mic nights och livemusik är enormt. BIMMs lokaler ligger centralt i Bristol och har allting du kan behöva för att utvecklas som musiker. Bristol har varit hemort för välkända artister så som Bad Company, Way Out West och Massive Attack.

Lärarna på BIMM Bristol är alla själva aktiva inom musikscenen i staden och kan ge värdefulla tips om hur man tar sig in och fortsätter utvecklas. Bristol är även en mycket omtyckt studentstad vilket gör det till en perfekt plats att vara både musiker och student.

BIMM:s campus i Dublin

IDublinpå Irland kan du räkna med att få rejält med inspiration för dina musikstudier! Den irländska musikscenen är mycket starkt, både när det gäller modern musik och den unika irländska folkmusiken. Pubkulturen är legendarisk och livespelningarna är många i Irlands charmiga huvudstad. Som student på BIMM Dublin har du möjlighet att spela live på ställen som Workman’s Club och Whelan’s. Dessutom kan du repetera och spela in på Temple Lane Studios. Många av lärarna är själva aktiva på den irländska livescenen och har garanterat alla kontakter du behöver i branschen. Skolan ser aktivt till att du får komma ut och spela och synas på riktigt bra ställen i Dublin. Bland annat har BIMM-studenter spelat live med The Script på legendariska Temple Bar. The Script är för övrigt bara några av alla de världskända artister som startat sin karriär just här. Några andra värda att nämna är U2,Thin Lizzy,Van Morrisson,Westlife,The Pogues,Sinead O’Connor, Enya, Damien Rice,Johnny Logan och The Cranberries.

BIMM:s campus i Hamburg

Äntligen har BIMM öppnat ettcampus även i Hamburg! Det har nog inte undgått någon att självaste Beatles drog igång sin dunderkarriär i just Hamburg och sedan dess har staden haft ett öga för nya spännande band. Här finns ett rikt klubbliv med mycket chanser att utveckla din scenvana, kanske på några av de välkända klubbarna som Molotov Club där band som The Killlers, The White Stripes, och Mumford & Sons har spelat. BIMM kommer att jobba nära med Clouds Hill Studio som kommer att tillhandahålla musikutrustning och ytterligare undervisningsutrymme. Personalen på BIMM har i vanlig ordning bakgrund och är själva aktiva i musikbranschens olika hörn.

Utbildningar på BIMM

  • Diploma – 1 år.
  • Degree – 3 år (Bachelor eller BMUS)

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till BIMM ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0, på vissa program behövs en overall score på 6.5. Kontakta oss för mer information.

Audition/ Demo

Söker du till utbildningar som kräver audition kommer du antingen skicka in en demo eller åka till London och gör en audition.

Vi skickar mer information om vad som gäller efter att vi mottagit din ansökan.


För mer information om BIMM, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med BIMM

Utbildningar

Yrkesutbildning
Yrkesutbildningar utomlands
Estetiska utbildningar
Musik / Sång / Musikproduktion Utbildningsform Längd Ort
Diplomutbildning Musikproduktion Klassrum Flera orter (5)
Diplomutbildning Popular Music Performance Klassrum Flera orter (6)
Diplomutbildning Songwriting Klassrum Flera orter (6)
Universitets- & högskoleutbildning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Estetiska utbildningar
Musik / Sång / Musikproduktion
Kandidatexamen i Music Business Klassrum Flera orter (6)
Kandidatexamen i Popular Music Performance Klassrum Flera orter (5)
Hotell / Event / Turism
Event / Upplevelseproduktion
Kandidatexamen i Event Management Klassrum Flera orter (5)
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Estetiska utbildningar
Musik / Sång / Musikproduktion
Masterexamen Learning & Teaching in the Creative Industries Klassrum Flera orter (2)
Masterexamen Popular Music Practice Klassrum Flera orter (6)

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIMM

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BIMMRecensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från BIMM, fyll i följande uppgifter: